Franske fristelser

opplevelser med kniv, gaffel og korketrekker

av (forfatter), Ruth Marten (illustratør) og Eirik Myhr (oversetter).

Damm 2003 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.00 (1 terningkast.)

19 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boken inneholder et knippe skildringer som skildrer de ypperste av Frankrikes gastronomiske gleder. Væpnet med kniv, gaffel og korketrekker oppsøker forfatteren små, bortgjemte restaurantperler, en sneglefestival, den skarpeste osten, den beste kyllingen, de rådyre trøflene, den perfekte omelett og en froskelårfestival. Underveis forfrisker han seg med noen av de flotteste vinene som finnes.

Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Damm

Utgivelsesår 2003

Format Innbundet

ISBN13 9788249609710

EAN 9788249609710

Omtalt sted Frankrike

Språk Bokmål

Sider 248

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 0 1 0 0 0

Bokomtaler

For nokre år sidan las eg Et år i Provence av Peter Mayle - ei lettlesen bok som eg kosa meg med. Såg derfor fram til denne. Må nok tilstå at eg sit att med blanda kjensler.

Nokre kapittel var fornøyelege: om dei skarpaste ostane, dei sjeldne trøflane - om korleis lage ein perfekt omelett, om froskelårfestival. Han greier å skildre gastronomiske opplevingar i ulike deler av Frankrike slik at ein nesten får vatn i munnen ( sjølv om froskelår aldeles ikkje står på mi liste....)

Men - etter vel halvlesen bok vart eg litt lei av mat og vinsmaking, sjølv om han varierer både råstoff, kulinariske rettar og ikkje minst: mange ulike festivalar og landsbyar.

Har bestemt meg for å "spare" dei tre siste kap til kveldslektyre - ein gong eg er i beit.... Terningkast: sterkt i tvil, kanskje noko midt på treet?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Det er, blir det sagt, flere oster i Frankrike enn det er dager i et år - enhver tekstur, fra smuldrende til nesten flytende, alle nyanser i aroma, fra barberbladskarp til fløtens fine mildhet - oster fra kuer, geiter og søyer, oster krydret med urter, oster stikkende av pepper, marinert i olivenolje, modnet på senger av strå.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg liker kuer. Det er noe veldig beroligende ved dem. Det er sjelden man ser at de skynder seg. På litt avstand utstråler de sinnsro, langsomme bevegelser, viftende haler, fredsommelige og pittoreske. På nært hold legger du merke til deres øyevipper, kjevenes jevne, ovale bevegelser mens de tygger drøv, og det faktum at de er innkapslet i gjørme fra brystet til hovene.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Det finnes en del bøker som har et spesielt fokus på mat og drikke.
Kulinarisk litteratur, rett og slett.

Ikke kokebøker - selv om mange av bøkene inneholder også matoppskrifter.

Her er det altså snakk om skjønnlitteratur som leses med vann i munnen og en anelse av deilige dufter i nesen...

Helst vil jeg ha bøker på norsk på denne listen, men unntak kan taes til vurdering.

Takk til alle som kommer med velsmakende forslag!

Bon appétit! Enjoy! Vel bekomme! Hyvää ruokahalua! ¡Buen provecho!
Bom apetite! Vælgagnist! Jó étvágyat! Verði þér að góðu!
Dobrú chuť !
Ith gu leòir! Bonum appetitionem! Selamat makan! Kia mākona!


Godt sagt! (10) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Hotell Pastis" av Peter Mayle
  • "Jakten på det stjålne Cézanne-maleriet" av Peter Mayle
  • "Et godt år" av Peter Mayle
  • "Kokk på ville veier - jakten på det perfekte måltid" av Anthony Bourdain
  • "Alltid Provence" av Peter Mayle
  • "Til minne om en morder" av Pascal Engman
  • "Franske kvinner blir ikke fete - kunsten å spise med nytelse" av Mireille Guiliano
  • "Beijing koma" av Jian Ma
  • "Kinas tause generasjon" av Xinran
  • "Jeg bekjenner" av Jaume Cabré
  • "Et år i Provence" av Peter Mayle
  • "En trettimeters reise" av Richard C. Morais
Alle bokanbefalinger for dette verket