Ingen lesedato
Ingen favoritt
Ingen terningkast
Ingen omtale
Omtale fra forlaget
Terry Eagleton er en av Englands fremste litteraturteoretikere og filosofer. "Etter teorien" er hans oppgjør med tilstanden i dagens kulturstudier, som han mener er nedbrytende i sin teoretisering over popkulturelle ubetydeligheter. Alternativet etter teoriens død demonstrerer han gjennom originale lesninger av for eksempel Aristoteles, Marx og Wittgenstein. Han blåser nytt liv i de store temaene som postmodernismen la død, som kjærlighet, ondskap, moral og revolusjon. Terry Eagleton skriver polemisk og tilgjengelig og gjør det tydelig at problemene han tar opp angår den vestlige kultur generelt, og ikke bare litteraturteorien.
Forlag Pax
Utgivelsesår 2009
Format Heftet
ISBN13 9788253031859
EAN 9788253031859
Språk Bokmål
Sider 171
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketMed «postmoderne» mener jeg grovt sett den tankestrømningen som avviser at det finnes totale størrelser, universelle verdier, store historiske fortellinger, solid grunnlag for menneskets eksistens og mulighet for objektiv viten. Postmodernismen er skeptisk til sannhet, enhet og fremskritt, står i opposisjon til det den anser som elitisme i kulturen, har en tilbøyelighet til kulturrelativisme og hyller pluralisme, diskontinuitet og heterogenitet.
I vår egen tid har politisk konflikt på universitetene stort sett handlet om ord og ikke fast grunnfjell. Førstnevnte er faktisk delvis et resultat av at det siste er blitt borte. Men likevel, det er og blir risikabelt å la følsomme, politisk idealistiske unge mennesker være sammen i flere år i strekk. Det er alltid en fare for at utdannelse kan komme til å sette deg i konflikt med de smakløse, uvitende småborgerne som styrer verden og hvis leksikon ikke strekker seg lenger enn til ord som olje, golf, makt og cheeseburger. Det kan gjøre at du er mindre optimistisk med tanke på å overlate styringen av verden til menn som aldri har latt seg begeistre av en ide, bevege av et landskap eller beruse av den overjordiske elegansen i en matematisk løsning. Du kan komme til å tvile alvorlig på dem som er skamløse nok til å snakke om å forsvare sivilisasjonen, men som ikke ville kjenne igjen en obelisk eller en obokonsert om den så slo dem i ansiktet. Det er slike menn og kvinner som skravler om frihet og bare ville kjenne den igjen hvis den kom i form av en pressemelding.
Bare en intellektuell som har tatt en overdose abstraksjon, kan være tykkskallet nok til å innbille seg at alt som bryter med en norm, er politisk radikalt.
Imponerende bakgårdssalg på Filmens hus. Kvalitetslitteratur til veldig hyggelige priser (40/60/90/120 kr)! Jeg hadde ikke tenkt å kjøpe noen ting i det hele tatt, jeg dro dit kun for å få en bekreftelse på at jeg ikke gikk glipp av noe, men endte opp med to fulle bæreposer (totalsum 500 kr).