Innland

av (forfatter) og Einar Blomgren (oversetter).

Cappelen Damm 2018 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.42 (69 terningkast.)

136 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Benedicte Sønsteby Andreassens eksemplar av Innland

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Krim

Lesedato

2019

Favoritt

Favoritt!

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Cappelen Damm

Utgivelsesår 2018

Format Innbundet

ISBN13 9788202565091

EAN 9788202565091

Serie Berger og Blom (2)

Genre Politi og detektiver Krim

Omtalt sted Sverige

Språk Bokmål

Sider 413

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

4 35 23 3 1 3

Bokomtaler

For meg er denne boken perfekt, den har alt jeg ser etter i en krim bok. Jeg ble så revet med da jeg leste boken at jeg nesten kunne kjenne pulsen stige mot slutten. Denne anbefaler jeg på det varmeste. Den er gjennomført - du merker at forfatteren har brukt mye tid på alle karakterene og kjenner dem inn og ut. Miljøet og handlingen er helt ufattelig godt beskrevet; skummel, mørk, innestengt. En annen verden! LES!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg hører til dem som tenkte at "Utmarker", den første boken i denne triologien av Arne Dahl, er en innertier. Jeg anbefaler å lese Geir Tangen sin bokomtale på bloggen hans (https://bokbloggeir.com/2017/03/09/utmark).

Jeg gledet meg derfor til fortsettelsen, og kjøpte derfor "Innland" med en gang den kom ut. Jeg leste den på en helg, en helg med intens spenning. Innland er en svært god oppfølger. Hva handler så "Innland" om:

Oppe i det dypeste, snødekte innlandet får Sam og Molly et uventet oppdrag. Samtidig som de er på flukt og må holde seg under radaren, må de inn i en sak som går tilbake til Sams første famlende skritt som etterforsker. Sitter feil morder i fengsel, blant annet på grunn av Sam? Har den egentlige morderen fortsatt å drepe, uten at noen vet om det? Er morderen fremdeles der ute? Forlagsliv har hatt et intervju med Arne Dahl og slik svarer han på spørsmålet om
Hva slags ondskap står Berger og Blom overfor denne gangen?
Det handler om innlandet også som metafor. Sam må ikke bare inn i sitt eget innland, men også besøke en indre region av et slag han aldri har besøkt før. Det handler om dybdepsykologi, et ordentlig skremmende sykt indre, en dypt skadet sjel som for enhver pris må stoppes. For de gjerningene morderen begår, er særdeles ondskapsfulle …
Hvis jeg (Arne Dahl) påstår at Berger og Blom-serien er en perfekt symbiose av klassisk politikrim og psykologisk thriller. Vil du si deg enig?
Da blir jeg både glad og takknemlig.
Mystiske kvinneskikkelser er det flere av. Hvor henter du inspirasjonen til disse?
Det er på tide at vi slutter å gjøre kvinner til ofre. Selvsagt kan de være ofre – og er det også ofte – men de kan like gjerne være hardkokte og upålitelige, som Molly. De er også fullt i stand til å begå like grove forbrytelser som menn. I takt med at feminismen seirer, blir menn og kvinner like sterke og like frie og har også mulighet til å være like onde. Vi kommer til å få se adskillig flere kvinnelige gjerningspersoner i fremtiden.
(Sitat Forlagsliv om Krimbøker, Intervju med Arna Dahl)**

God lesing :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hadde man hatt 4 pluss, hadde den fått denne karakteren. Godt skrevet, men litt hesblesende og lite sannsynlig på slutten. Fikk følelsen av at jeg leste et filmmanus, ikke en bok. Ikke spennende nok, men for all del underholdende som krim.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sam Berger og Molly Blom, er politietterforskere som ble avskjedighet, og nå er de på flukt. Sam husker nesten ingenting etter en hjernerystelse, og når han våkner befinner han seg i en hytte langt nord i Sverige, og hele landskapet er snødekt. Molly prøver å få Sam til å huske, og langsomt kommer hukommelsen tilbake.
De har fått et hemmelig oppdrag, som har røtter tilbake i tid. Sam forstår ikke helt, for drapsmannen har sittet fengslet i åtte år, men nye bevis tyder på at han kanskje er uskyldig.

Det hele starter med en rekke løse tråder og ukjente navn. Boka er fortsettelsen på "Utmarker" som sluttet ganske brått. Etter ca. 60 sider blir det noe klarere, men synes det hele er ganske ullent og vanskelig å få tak på. Det løsner etterhvert, men det er tydelig at dramaet fortsetter i neste bok...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Arne Dahl skriver an vanlig veldig bra. Spennende thriller. Det eneste som trekker ned er at det blir litt for fantasifullt innimellom, og dermed mistet litt troverdighet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Spørsmålet er om ikke vi, blant alle de millioner av dyrearter på jorden, innehar verdensrekorden i umenneskelighet. Til tross for at det er vi som liksom skal være menneskelige.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Tausheten var på dette tidspunktet en tredje person i rommet, et ytterst påtrengende vesen.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Målet er 65 bøker.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Lest i 2020


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Egen oversikt over leste bøker i 2020.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Åpen sjø" av Arne Dahl
 • "Friheten" av Arne Dahl
 • "Isløsning" av Arne Dahl
 • "Kvinnen i vannet" av A.J. Waines
 • "Vågespill" av Ann Rosman
 • "Kald angst" av Mads Peder Nordbo
 • "Øyenstikker" av Jaran Dammann
 • "Tre timer" av Anders Roslund
 • "Jeg ser død" av Geir Greni
 • "Tiden er en morder" av Michel Bussi
 • "Stråmann - en Robert Vinter-roman" av Tore Aurstad
 • "Tre minutter" av Anders Roslund
Alle bokanbefalinger for dette verket