Ingen hylle
2016
Ingen favoritt
Ingen omtale
Omtale fra forlaget
Øst-Tyskland og den kalde krigen gjennom en gripende familiehistorie. Maxim Leo vokste opp i et konfliktfylt Øst-Berlin hvor det ikke var tillatt å stille spørsmål, i en familie som var et lite DDR i seg selv: Den ene bestefaren var nazist, den andre kommunist. Moren var medlem av Sosialistpartiet, faren en rebelsk kunstner som erklærte DDR for en forbryterstat. Mange år etter murens fall ser Maxim tilbake på DDR og sin egen historie og oppvekst i den lille familien hvor det ble utkjempet kamper som man egentlig ikke hadde lov å utkjempe. Med humor, varme og ærlighet skildrer han hvorfor så mange drømte om at Øst-Tyskland skulle bli en helt ny verden og hvordan det var da alt falt sammen til slutt. Om forfatteren: Maxim Leo ble født i Øst-Berlin i 1970. Han studerte statsvitenskap i Berlin og Paris. Siden 1997 har han vært redaktør i Berliner Zeitung. Han har mottatt en rekke priser for sin journalistikk. I 2011 fikk han Den europeiske bokprisen for Rød kjærlighet. Maxim Leo bor i Berlin sammen med sin familie.
Forlag Vigmostad & Bjørke
Utgivelsesår 2015
Format Innbundet
ISBN13 9788241911729
EAN 9788241911729
Genre Personlige beretninger
Omtalt tid 1945-1999 1939-1945
Omtalt person Maxim Leo
Språk Bokmål
Sider 267
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
En veldig godt skrevet og interessant bok der Tysklands historie gjennom det 20. århundre fortelles gjennom historien til en familie. Dessuten er det mye interessant av en mer generell natur for eksempel om hvor mye tilfeldigheter har å si i et menneskeliv og hvordan forskjellige personlighetstyper tilpasser seg (eller gjør motstand mot) ulike (politiske) systemer.
Det er imponerende hvor åpent Maxim Leo forteller om familien sin. Om den ene bestefaren som måtte flykte fra Tyskland før andre verdenskrig og ble aktiv i den kommunistiske motstandsbevegelsen i Frankrike under krigen. Og om den andre bestefaren som gikk like aktivt inn for nazismen på 30-tallet som for DDR etter krigen.
Boka er også veldig morsom spesielt når Leo beskriver oppveksten i DDR på 1970 og 1980-tallet. Anbefales!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketJeg trenger ikke å vise noen holdning lenger, trenger ikke å engasjere meg. Politikk kan være et samtaleemne dersom man ikke har noe annet å snakke om. Det er ikke samfunnet, men jeg selv som er hovedinnholdet i livet mitt. Min lykke, min karriere, mine prosjekter, mine drømmer.
Til jubileet for murens fall- romaner med handling fra DDR
Dessverre er ikke alle tilgjengelig på norsk