Ryktet går

av (forfatter) og Dorthe Erichsen (oversetter).

Panta 2020 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.24 (17 terningkast.)

33 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Anne Berit Grønbechs eksemplar av Ryktet går

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Krim / spenning

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Se min omtale

Omtale fra forlaget

Da alenemoren Joanna får høre et rykte utenfor skoleporten, er det aldri meningen å spre det videre. Men den ene tilfeldige bemerkningen fører til den neste, og nå er det ingen vei tilbake ...

Ryktet går om at en notorisk barnemorder med ny identitet
har flyttet til den søvnige, lille byen Finstead-on-Sea. Sally McGowan var bare 10 år gammel da hun knivstakk lille Robbie Harris 47 ganger. Det finnes ingen bilder av henne etter at hun ble sluppet ut fra fengsel som en voksen kvinne.

Så hvem av dem er denne kaldblodige barnemorderen som nå bor blant dem? Hvor farlig kan et rykte bli? Og hvor langt vil Joanna gå for å beskytte dem hun er glad i, da hun etterhvert innser hva det er hun har satt i gang?

Bokdetaljer

Forlag Panta

Utgivelsesår 2020

Format Innbundet

ISBN13 9788234400025

EAN 9788234400025

Genre Psykologiske thrillere

Omtalt sted England

Språk Bokmål

Sider 359

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 5 8 3 0 0

Bokomtaler

Lesley Kara "Ryktet går"

Da alenemoren Joanna får høre et rykte utenfor skoleporten, er det aldri meningen å spre det videre. Men den ene tilfeldige bemerkningen fører til den neste, og nå er det ingen vei tilbake ... Ryktet går om at en notorisk barnemorder med ny identitet har flyttet til den søvnige, lille byen Finstead-on-Sea. Sally McGowan var bare 10 år gammel da hun knivstakk lille Robbie Harris 47 ganger. Det finnes ingen bilder av henne etter at hun ble sluppet ut fra fengsel som en voksen kvinne. Så hvem av dem er denne kaldblodige barnemorderen som nå bor blant dem? Hvor farlig kan et rykte bli? Og hvor langt vil Joanna gå for å beskytte dem hun er glad i, da hun etter hvert innser hva det er hun har satt i gang?

"Ryktet går" er forfatterens debutbok. Da jeg så tittelen og leste baksideteksten, så tenkte jeg at dette hørtes ut som en bra bok, men den oppfylte ikke helt forventningen.
Når Joanna hører et rykte utenfor skoleporten er det aldri meningen hun skal fortelle det videre. Da hun likevel gjør det, tar det ene det andre, og det får store konsekvenser. Romanen er utrolig lettlest, og jeg leste den ut på en formiddag. Handlingen begynner ganske treigt, men den tar seg opp i siste halvdel, og når jeg trodde jeg hadde løsningen, dukket det opp nye ledetråder som gjorde at jeg ville lese videre for å finne ut av om ryktet stemmer. Jeg tror likevel de som liker psykologiske thrillere, vil like denne boka bedre enn jeg gjorde. Jeg savnet mer action hele boka gjennom, og den er langt fra den beste thrilleren jeg har lest, men vil du ha noe lettlest med spenning i, så må du absolutt gi den et forsøk.
Boka er et lesereksemplar sponset av forlaget.
Terningkast 4

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne likte jeg! Og plutselig tok den en ny vending og ble enda bedre!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Joanna har flyttet til den lille byen Finstead i England sammen med sønnen Alfie. Joanna jobber som eiendomsmegler og deltar i en lesesirkel. En dag hører hun et rykte om at en tidligere barnemorder bor i byen og har fått ny identitet. Joanna blir mistenksom og ryktet spres videre. Hva er den nye identiteten, og bor hun virkelig her i denne lille byen? Er hun fortsatt farlig?

Dette var en bok som jeg leste ut på en dag, klarte rett og slett ikke å legge den fra meg.

Les hele omtalen her

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Debutant og som jeg gleder meg til neste bok! Herremin! Her var det vanskelig å legge fra seg boka underveis altså! Alenemoren Joanna hører et rykte om en ung jente som for mange år siden drepte en 5 år gammel gutt.Jenta har nå blitt voksen og ryktet sier at hun bor her i Flinstead! Men hvem kan det være?

En krim / spenningsroman helt etter min smak! En real pageturner og forfatteren skildrer både de skumle scenene, Joannas kjærlighet til sønnen Alfie og forholdet mellom henne og barnefaren Michael veldig fint og troverdig. Når kommer neste bok????

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Noen bøker blir man svært nysgjerrige på, men så kommer det andre bøker i veien, og noen bøker på leselista blir aldri helt glemt, for man vil så gjerne lese dem. Ryktet går ga meg det dilemmaet, og nå er den endelig lest.

Interessant og livlig konsept
Ryktet går er skrevet av debutant Lesley Kara, og hun har i denne boka kommet med et svært interessant utgangspunkt. Hvordan rykte sprer seg og hvordan det kan påvirke de det gjelder, og de som er utenfor det hele. Bør man snakke om andre?

Dette får Joanna erfare. Hun flytter fra London til en kystby for å bo nærmere moren hennes og for å gi Alfie en ny start, siden han ble kraftig mobbet på den forrige skolen. De har kontakt med barnefaren, men Joannas forhold til ham er noe kompleks. Hun håper Alfie får nye venner, hvis hun engasjerer seg mer med andre mødre. Kanskje det vil gi ham venner litt lettere. Ved skoleporten får hun høre om en barnemorderske som er blitt plassert i kystbyen med en annen identitet. Jenta var bare ti år da hun drepte en fem år gammel gutt. Hvem er denne kvinnen, og har hun forandret seg etter alle årene? Ingen vet hvem hun er eller hvordan hun ser ut, for det finnes bare offentlige barnebilder av henne. Hva skjer hvis Joanna forteller dette til noen andre? Er det trygt å bo der og vil alle mistenke alle?

Noe tungtrødd til thriller å være
Det er en kort og liten thrillerbok på 359 sider, men følte ofte at jeg slet litt med å komme meg gjennom den. Det var noen korrekturfeil her og der, ikke alle dialogene var troverdige, og det var mange karakterer man ikke fikk helt tak på. Syntes heller ikke at forholdet mellom Joanna og barnefaren Michael var realistisk. Sier ikke at boka er dårlig eller elendig, men det ble bare ikke så givende og underholdende, man håper at en psykologisk thriller skal være. Har ikke forventninger til bøker for det ødelegger så mye, men liker det når noen bøker overrasker en sjelden gang. Det gjorde ikke denne.

Men det jeg likte med Ryktet går og det som fascinerte meg med den, var at den ga meg litt av de samme vibbene som Desperate Housewives serien. Det var litt som å komme tilbake til Wisteria Lane igjen. Så hele serien da den gikk på Tv, så det var litt som å havne i den bobla.

Det som dessverre ødela litt for meg er at handlingen ble for tynn. Det ble for lett å gjette seg frem til ting, enkelte forhold virket å ha for stor avstand til å være realistisk. Denne thrilleren trenger litt mer kjøtt på beina, for det hele ble noe stivt og kjølig, også når det gjaldt nære forhold. Det ble dessverre for vanskelig å leve seg inn i handlingen, noe som er synd for den hadde et veldig godt utgangspunkt.

Fra min blogg: I Bokhylla

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Lest i 2020


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "100 lykkelige dager" av Fausto Brizzi
  • "Direktøren" av Katharina Holt
  • "Kameleonjenta" av Ragna Dahl
  • "Under falkens vinger" av Anton Marklund
  • "Løgnene du fortalte" av Harriet Tyce
  • "Familieoppgjøret - roman" av Cynthia D'Aprix Sweeney
  • "De savnede" av Chris Mooney
  • "Fullmåne" av Frode Eie Larsen
  • "Svarte seil" av Rebecka Edgren Aldén
  • "Hercules - snill katt vill katt" av Sissel Lie
  • "Kodemysteriet" av Hanne Kristin Rohde
  • "Vokterne" av Svein Gudbrandsen
Alle bokanbefalinger for dette verket