Seksten hester

av (forfatter) og John Erik Bøe Lindgren (oversetter).

Strawberry Publishing 2021 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.25 (8 terningkast.)

10 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Ilmarsh er en døende liten engelsk badeby. Badegjestene har sluttet å komme, og fornøyelsesarkaden langs stranda står som en spøkelsesby. Alec Nichols er stedets politibetjent og den som blir tilkalt når noen finner seksten avskårne hestehoder delvis nedgravd på et jorde. Alle er plassert med et øye rettet mot den bleke vintersolen. Veterinærpatolog Cooper Allen etterforsker saken sammen med Nichols og snart kommer en uhyggelig rekke hendelser i det lille samfunnet for dagen, forsvinninger, mordbrann og vold.

I løpet av de mørke vinterdagene blir Ilmarsh en by preget av panikk og paranoia. Ingen er til å stole på - mistanke og redsel går som en brann gjennom byen. Samtidig får Alec Nichols en stadig sterkere følelse av at en usynlig fare truer. Han og Cooper kjemper mot klokken i jakten på sannheten om de skremmende og gåtefulle hendelsene.

Seksten hester er en besettende litterær thriller om skyld og straff i en småby som verden har glemt.

Bokdetaljer

Forlag Strawberry Publishing

Utgivelsesår 2021

Format Innbundet

ISBN13 9788284191058

EAN 9788284191058

Genre Psykologiske thrillere

Omtalt sted England

Språk Bokmål

Sider 457

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

2 1 4 0 0 1

Bokomtaler

Ofte vet man ikke hva man skal skrive. Det gjelder også denne boka. Kan begynne med å skrive at det var hard lesing.

En grotesk og spesiell dyresak
Grunnen er at store deler av krimsaken er om dyreplageri, og det er hardt å lese om for oss dyrevenner. Deler av seksten hester blir funnet på et jorde. Hodene er delvis begravd slik at det ene øye er vendt opp mot sola. Bonden som bor i nærheten, sier at det ikke er hans hester, så kriminaletterforsker Alec Nichols får en storjobb med å oppsøke eierne deres. Med seg på laget får han veterinærpatolog Cooper Allen, men de har kun få dager på å få fremgang i saken. Hvem eller hva har drept hestene på en så brutal måte? Er det satanister som står bak, et fenomen, eller et sjeldent virus? Er det trygt for Nichols og Allen å granske åstedet uten at det skjer dem noe?

Underveis i denne dystre og triste saken, kommer de over flere dyretragedier og saken tar en mørkere vending. Nichols er enkemann og bor alene med tenåringssønnen, Simon. I småbyen Ilmarsh er det meste nedlagt og fremstår mer og mer som en spøkelsesby. Kommer han til å gå overens med Cooper Allens, og vil saken ende opp som et uløst mysterium, såkalt cold case?

Smårotete, men fascinerende fortellerstemme
Det tok noe tid å komme seg inn i handlingen siden Buchanan har på en måte sin egen skrivestil. I begynnelsen er handlingen noe her og der, hopping i tid og perspektiv, og kapitlene kan virke noe opphakkete. Men så fort man venner seg til fortellerstemmen, blir man mer engasjert i handlingen, også. Temaet er noe hardt siden boka inneholder som nevnt en del om dyreplageri, og saken tar en del ondskapsfulle vendinger.

Samtidig er boka fascinerende å lese og klarer å holde på mysteriet. Hvorfor Seksten hester har fått en del lave vurderinger, skjønner jeg ikke. Men det er ikke første gang jeg har likt en bok andre ikke like så godt, og omvendt. Det slår ikke feil. Syntes det var interessant å lese om både stedet og de få folka som er igjen. På mange måter virket det som et øde, stille og et nitrist sted. Syntes følelsen av isolasjon og britisk natur hjalp å løfte krimsaken, og gjøre den enda mer uhyggelig.

Gi denne boka tid og tålmodighet. Det er vel verdt det. Jeg er spent på hva mer Buchanan kommer med, for dette blir ikke min siste bok av ham.

Fra min blogg: I Bokhylla

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Kittyhawk savnet" av Garry Disher
 • "Rovhjerte - krim" av Ulrika Rolfsdotter
 • "Dragemannen" av Garry Disher
 • "Tiden er en morder" av Michel Bussi
 • "Skygger" av Sara Strömberg
 • "En fremmed banker på din dør - og to andre bruddstykker fra Maardam og omegn" av Håkan Nesser
 • "Løgnene i Silver" av Chris Hammer
 • "Bokelskere" av Emily Henry
 • "Når alle klokker har stanset" av Ninni Schulman
 • "Passasjeren - kriminalroman" av Sven Petter Næss
 • "Sarek" av Ulf Kvensler
 • "Miraklenes natt" av A.J. Kazinski
Alle bokanbefalinger for dette verket