Syv løgner

av (forfatter) og Kristina Quintano (oversetter).

Goliat forlag 2020 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.05 (21 terningkast.)

37 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra forlaget

Om løgner er farlige så er sannheten katastrofal ...

Jane og Marnie har vært uskillbare venninner siden de var elleve år gamle.
I begynnelsen av tyveårene ble de begge forelsket i kjekke, unge menn, og giftet seg siden. Men Jane likte aldri Marnies ektemann. Han var alltid så høylydt og ubehagelig, alltid større enn livet. I venninnens bryllup prøvde han seg til og med på henne.
Men om Jane måtte være ærlig - om hun ikke hadde fortalt de løgnene - så hadde kanskje venninnens ektemann fremdeles vært i live ...

Dette er Janes mulighet til å fortelle sannheten, og når hun forteller deres felles historie og plukker fra hverandre sine egne, syv løgner, avslører hun samtidig de mørke lommene som har infiltrert vennskapet deres og de giftige hemmelighetene som fremdeles bobler under overflaten.

Bokdetaljer

Forlag Goliat forlag

Utgivelsesår 2020

Format Innbundet

ISBN13 9788283990584

EAN 9788283990584

Genre Thriller

Omtalt sted England

Språk Bokmål

Sider 346

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 7 10 2 2 0

Bokomtaler

Syv løgner vekket oppmerksomheten min, for den var ikke spesielt synlig, bare så vidt i en kort periode, men nok til at det ga meg lyst til å lese den.

Denne debutboka gransker et uvanlig vennskap. Et vennskap som varer helt fra barndommen og godt opp i voksen alder. Vennskapet det gjelder, er mellom Jane og Marnie. De er svært forskjellige og holder kontakten jevnlig oppgjennom årene, både i oppturer og nedturer.

Beskyttelsestrang eller sykelig sjalu?
I voksen alder opplever Jane å miste sin ektemann veldig tidlig i en ulykke. Noe hun ikke helt kommer over, og det gjentas ganske ofte, mens Marnie er i et stødig forhold og skal gifte seg. Jane føler en sterk trang til å være der og beskytte Marnie for enhver pris, og det virker nesten som om hun er sjalu når nye folk kommer inn i livet til Marnie. Hvorfor? Er hun sykelig kontrollerende, eller er hun redd for å være helt alene? Er deres vennskap ekte og fortrolig, eller giftig? Det viser seg også at Jane skjuler mye for Marnie, som vi får vite, men vil Marnie få vite hemmelighetene som Jane deler med oss?

I de siste to årene har det kommet mange mange thrillere og krimbøker med titler som har med løgn å gjøre, i hvert fall engelske titler. Det virker nesten som å være en greie for tiden, eller er det tilfeldig? Jeg har ikke lest alle. Det er bare noe jeg har lagt merke til når jeg ser på amerikanske utgivelser av og til.

Langsom oppbygning
Elizabeth Kays bok var svært attraktiv før den ble solgt, og jeg klarer ikke helt å skjønne hvorfor. Jeg prøver alltid å finne noe positivt om bøkene jeg leser, også de jeg ikke helt liker, men denne er vanskelig, for denne var veldig tungt å komme seg gjennom. Ikke fordi den var utfordrende, men den byr ikke på utfordringer, mystikk, undertoner eller den store spenningen. I store deler av boka opplevdes som tvangslesing og det er trist. Det hadde heller ikke med forventninger å gjøre, fordi da blir man lettere og oftere skuffet. Jeg har lest bøker før der man får vite tidlig i handlingen hva som skjer, men likevel er oppbygningen så spennende at det ikke gjør noe, men her var også selve oppbygningen svært laber. Det hele blir veldig repetivt både i karakterenes tankegang og handling. Jeg ble heller ikke helt fan av fortellerstemmen av en eller annen grunn. Den var noe masete.

Det er ikke meningen å høres streng eller kjip ut, men dette var langsom lesing. Jeg liker vanligvis bøker om sære vennskap, besettelse og bøker med underlige karakterer, men klarte ikke helt å leve meg inn i denne. Det ble for ensformig, dessverre.

Fra min blogg: I Bokhylla

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kjenner du egentlig din beste venninne?
Syv løgner handler om Jane og Marnie som har delt alt i oppveksten og i mer enn 18 år har de fulgt hverandre i tykt og tynt. Så forelsker Marnie seg i Charles og løgnene begynner fra Janes side da hun ikke er særlig begeistret for Marnies nye flamme.
De syv løgnene er godt skrevet og hver løgn er viet et eget kapittel. Historien blir bare mer og mer spennende og jeg klarte ikke å legge den fra meg. Anbefales virkelig og gleder meg til flere bøker av denne forfatteren 👍

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Siste gang jeg så deg" av Liv Constantine
 • "Gutten fra barnehjemmet" av Mark Hill
 • "Deres lille hemmelighet" av Mark Billingham
 • "Svarte vannliljer" av Michel Bussi
 • "Jenter uten navn" av Mikaela Bley
 • "Fullmåne" av Frode Eie Larsen
 • "Offer 55" av James Delargy
 • "Løgnene i Silver" av Chris Hammer
 • "Det du gjorde" av Claire McGowan
 • "Kvinnen som forsvant" av Emily Gunnis
 • "Lyst til å drepe" av Anki Edvinsson
 • "Ensom ulv" av Christina Erikson
Alle bokanbefalinger for dette verket