Når alle klokker har stanset

av (forfatter) og Kari Engen (oversetter).

Cappelen Damm 2021 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.77 (13 terningkast.)

27 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Cappelen Damm

Utgivelsesår 2021

Format Innbundet

ISBN13 9788202660550

EAN 9788202660550

Genre Krim

Omtalt sted Sverige

Språk Bokmål

Sider 459

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

2 6 5 0 0 0

Bokomtaler

Ninni Schulmanns 6. krimroman om journalisten Magdalens Hansson og Christer Berglund og Petra Wilander fra politiet. Det skal settes opp et teaterstykke i den lille bygda i sommer, om en legendarisk klokkemaker som levde i egnen for lenge siden. En av disse klokkene står i huset der Petra og sønnen Hannes bor og det virker som om den kan spå død...

Magdalena er dypt deperimert og det gjennomsyrer hele boka, det er en ting det er viktig å snakke og skrive om, men om en kriminalroman er den rette arenaen er jeg usikker på. Det gjorde boka så tung til tider at jeg vurderte å legge den fra meg, var usikker på om jeg skulle orke å lese den ferdig, men siden Schulmann tross alt skriver veldig godt og plottet var spennende så la jeg den ikke fra meg. Mulig at hun dermed har oppnådd det hun ville, men for meg ble den i tyngste laget av den grunn og får en firer på terningen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det tok sin tid å lese ut Når alle klokker har stanset av Ninni Schulman. Ikke fordi jeg kjedet meg, men det ble en del gjentakelser.

En vanskelig sak for politiet
Det er i Hagfors det skjer. Først forsvinner en kvinne like før premieren av et bygdeteater som hun har en rolle i, senere forsvinner det flere. Er alle med i bygdeteateret, eller er det forskjellige og tilfeldige ofre? Finnes det noen fellesnevner? Politiet får en tung og langtekkelig sak foran seg, og ting blir ikke bedre når de føler press fra journalister.

Samtidig følger man Petra Wilanders sønn, Hannes som jobber ved en campingplass. Moren hans har leid et hus etter foreldrenes skilsmisse. Der er det en gulvklokke som har stått stille inntil en dag Hannes blir vitne til at den plutselig slår. Vil moren hans tro ham, og virker den på grunn av tilfeldigheter, eller spøker det?

I mellomtiden følger man også Magdalena Hansson som er journalist, men føler ikke at hun bidrar det ytterste, og hun føler også at andre også merker det, selv om hun spiller med så godt hun kan. Både hjemme og på jobb føler hun seg bortreist, og at formen hangler. Hun vil aller helst være i fred i stedet for å være med sine nærmeste. Men hvor lenge kan hun late som og vil hun komme seg ut av denne "bobla"?

Detter er en krimbok blandet med litt overnaturlige elementer. Det var derfor jeg ville lese denne for ikke alt trenger å være realistisk hele tiden. Schulman skriver godt og engasjerende, men denne gang interesserte jeg meg mest for ungdommene enn de "eldre". Å lese om Hannes mor var ikke så intererssant. Nyskilt og lengter etter en mann som er på ferie. Var heller ikke så interessert i å lese om Christer Berglund og hans gravide Torun. Syntes ungdommene var mer hemmelighetsfulle og kryptiske å lese om, mens denne gang var det de voksne som oppførte seg mest som tenåringer med drama.

Intrigene blir noe kjedsommelige
Når alle klokker har stanset har sine småspennende øyeblikk, og har en fin balanse mellom hverdag, historie og voldsomme hendelser, men enkelte partier i boka er dessverre fylt av noen unødvendige intriger som prøver å være spennende, men mislykkes.

Selv kunne jeg ha tenkt meg at det overnaturlige fikk en noe større plass om de berømte klokkene som nevnes i handlingen. Hadde vært mer uhyggelig om de fikk større plass og historien om dem. Det kunne også kanskje ha gjort både krimsaken enda mer fengslende. Den blir noe platt til tross for sine sadistiske utførelser. For all del er dette en god bok som er verdt å lese, men den manglet det store drivet.

Fra min blogg: I Bokhylla

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Serier jeg leser og ønsker å lese.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Gutten fra Napoli" av Viola Ardone
 • "Siste skanse" av David Baldacci
 • "Øyenstikker" av Jaran Dammann
 • "Andre åndedrag" av Sofie Sarenbrant
 • "Syndebukken" av Sofie Sarenbrant
 • "Heksejakt" av Max Seeck
 • "Hemmelig begravet" av Viveca Sten
 • "Savnet" av Vibecke Groth
 • "Louise" av Mikaela Bley
 • "Ensom ulv" av Christina Erikson
 • "Natalia Z." av Chantal Garand
 • "Assistenten - kriminalroman" av Kjell Ola Dahl
Alle bokanbefalinger for dette verket