En bokhandlers dagbok

av (forfatter) og Nina Aspen (oversetter).

Gursli Berg 2018 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.81 (27 terningkast.)

79 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Angeleye88s eksemplar av En bokhandlers dagbok

Lesetilstand

Skal lese denne

Hylle

Diverse

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Shaun Bythell driver bruktbokhandel i den lille byen Wigtown i Skottland. Han har skrevet dagbok et helt år, fra februar 2014 til februar 2015. Han skriver om hva kundene kjøper, hva de spør etter, hva de sier og gjør, hva kollegaen har på seg, hva som er dagens fortjeneste, små trivielle ting som utgjør hverdagen. Den røde tråden er alt det rare og frekke kundene sier og gjør, og det som bærer boken er innblikket man får i en utsatt bransje.

Forfatteren Shaun Bythell har drevet bokhandelen The Book Shop i Wigtown i seksten år. Det er det største antikvariatet i Skottland. En bokhandlers dagbok er hans første bok.
Sagt om En bokhandler dagbok:
«En tørrvittig skottes dagbok fra et iskaldt antikvariat i den lille byen Wigtown er årets morsomste lesing! Den er den perfekte gave til alle som leser, liker bøker, liker bokhandlere, liker antikvariater. Så den burde være midt i blinken for alle Tronsmo-kunder.»
Tronsmobok, Instagram 9. desember 2017

«The Diary Of A Bookseller is warm (unlike Bythell's freezing-cold shop) and funny, and deserves to become one of those bestsellers that irritate him som much.»
Mail in Sunday

«Peopled with fascinating characters ... (and) laugh-out-loud funny»
Herald

Bokdetaljer

Forlag Gursli Berg

Utgivelsesår 2018

Format Innbundet

ISBN13 9788293311485

EAN 9788293311485

Genre Biografisk litteratur

Omtalt sted Skottland

Omtalt person Shaun Bythell

Språk Bokmål

Sider 367

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

5 14 7 0 1 0

Bokomtaler

Herlig bok om det å være bokhandler. Her kjenner en seg igjen ja :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Det er en rar greie det der: Når kunder besøker butikken for første gang, har de en tilbøyelighet til å gå veldig sakte rundt, som om de regner med at de vil få beskjed om at de nå går inn i et forbudt område, og når de stopper opp, er det alltid i en døråpning. Dette er selvsagt ufattelig frustrerende for alle bak dem, og siden den personen som oftest er meg, befinner jeg meg så og si bestandig i en vedvarende fortvilt tilstand. Antropologer mener at det er en instinktiv menneskelig reaksjon å stoppe opp og se etter mulige farer når man går inn et sted man aldri har vært før. Men hva slags farer som skulle ligge og lure i en bokhandel, er et mysterium, hvis man ser bort fra at en bokhandler hvis tålmodighet er så tynnslitt at han nesten er blitt voldelig fordi noen stadig sperrer døråpningen.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Det å gå gjennom bøkene til en som nettopp har gått bort, , gir en innsikt i hvem denne personen var, interessene til personen og til en viss grad også personligheten.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

En av gledene ved å være selvstendig næringsdrivende er at man ikke trenger å gjøre som sjefen sier.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Selv etter at man har fortalt kunder at man ikke har den boken de leter etter, insisterer de ofte på å fortelle, i det vide og brede og med kjedsommelige detaljer, hvorfor de vil ha akkurat den boken. Det har slått meg at det kan være flere forklaringer på dette, men den som kjennes mest overbevisende, er at det er en øvelse i intellektuell onani.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Da jeg hentet fram bestillingene, så jeg Captain (katten) ligge og stirre mismodig ut av vinduet. To uker etter årets korteste dag er en deprimerende periode, enten man er katt eller bokhandler.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

I det store og hele misliker bokhandlere bibliotekarer. For en bok må være i god stand for å tjene gode penger på den, og det er ingenting bibliotekarer liker bedre enn å dekke en utmerket utseende bok med stempler og klistremerker før -og totalt uten ironi- de legger et plastomslag over papiromslaget for å beskytte det.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Kasser med nye varer tiltrekker kunder som flammer tiltrekker seg møll...
..En hvilken som helst bokhandler vil si det samme. Selv med 100 000 bøker sirlig ryddet og satt på plass i et godt, opplyst, varmt lokale, vil kunder fort komme strømmende hvis du setter fram en uåpnet kasse med bøker i en mørk, kald, svakt opplyst krok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Klokken 15.30 dukket Isabel opp, la merke til at jeg hadde fått nye briller - og sa: " Å, så intelligent du ser ut i dem". Hun kunne ha undervist i hvordan kritisere ved å si pene ting.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mens jeg reparerte en ødelagt hylle i seksjonen for kriminallitteratur, overhørte jeg at en eldre kunde blandet sammen E.L.James og Mr R James da hun diskuterte grøssere med en venn.
Hun kommer enten til å bli positivt overrasket eller dypt sjokkert når hun kommer hjem med Fifty Shades of Grey.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Å innlede med "Ikke for å være frekk, altså, men.", får den samme alarmklokken som"Jeg er ikke rasist, altså" til å ringe hos meg. Det er ganske enkelt: Hvis man ikke vil være frekk, er det bare å ikke være frekk. Hvis man ikke er rasist, er det bare å ikke oppføre seg som rasist.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Bøker jeg har lest i 2020


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Minneboken - norsk nostalgi" av Mona Stenseth Larsen
 • "Sauebonden Heida" av Steinunn Sigurdardottir
 • "Kvinner som kjøper blomster" av Vanessa Montfort
 • "Et dødelig mørke" av Stuart MacBride
 • "Å lytte til hakkespetter - naturen som terapeut" av Ruth Lillegraven
 • "Det norske biblioteket" av Jo Straube
 • "Eddikjenta - Troll kan temmes gjenfortalt" av Anne Tyler
 • "Møt meg på museet" av Anne Youngson
 • "Løgnene i Silver" av Chris Hammer
 • "Etta og Otto og Russell og James - roman" av Emma Hooper
 • "Glasshuset" av Eve Chase
 • "Juleroser - 2019" av Herborg Kråkevik
Alle bokanbefalinger for dette verket