Ingen lesedato
Ingen favoritt
Ingen terningkast
Ingen omtale
Omtale fra forlaget
Meisene har flere hemmeligheter enn vi tror.
Visste du at kjøttmeiser som har vokst opp i blåmeisreir, ofte synger som blåmeiser? Eller at gulfargen på meisenes bryst kommer fra det fargestoffet som gjør høstbladene gule? I Meisenes hemmelige liv følger vi kjøttmeisen og blåmeisen gjennom et kalenderår. Andreas Tjernshaugen tar deg med inn i meisenes forunderlige verden - fra fuglebrettet i hagen til fuglekassene som forskere har satt opp i egne skogsfelt. Her får du lese om hvordan meisene lever og lærer, hvordan de velger partner, hvordan de overlever den barske norske vinteren og hvorfor de synger. Og kanskje meisene er mer lik oss enn vi tror? Atferdsforskning har i alle fall avdekket at personligheten varierer fra individ til individ slik at fugler av samme art vil oppføre seg ulikt i samme situasjon.
«Lågmælt, vakker song om småfuglane våre.» Bergens Tidende
Forlag Kagge
Utgivelsesår 2015
Format Innbundet
ISBN13 9788248916611
EAN 9788248916611
Språk Bokmål
Sider 222
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Etter å ha lest boka har jeg kjøpt 2 fuglekasser, en foringsautomat, har lasta ned en fugleapp og nå skal i den minste klare å identifisere kjøttmeis og blåmeis. Jeg tar det derfra. Og boka var fin den
Her er mye artig informasjon om våre venner på fuglemateren!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketSterk gulfarge tyder på at fuglen har spist godt. Gulfargen kommer nemlig direkte fra dietten, særlig fra de grønne mållarvene som meisene spiser mange av på forsommeren. Larvene henter i sin tur de gule fargestoffene, som kalles karotenoider, fra bladene de spiser. Disse fargestoffene finnes i bladene gjennom hele sommeren, men kommer til syne som gule høstfarger når trærne trekker tilbake det grønne klorofyllet fra løvet for å spare det til neste vår.