Klikk på en bok for å skrive en omtale.

Viser 1 til 5 av 5 bokomtaler

Fantastisk vakker bok om sorg og mer til.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg slet meg gjennom denne romanen og innså at jeg ikke kunne noe særlig om den franske nyromanen ...

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Som tittelen antyder, handler Elefanten i rommet om noe man ikke tør å snakke om, et tabu. Kaias pappa er drikker hver kveld hjemme i stua, men ingen snakker om det. Hun føler seg annerledes; at familien hennes er annerledes. Hun føler seg alene; bestevenninna har fått seg kjæreste og har øyne kun for ham. Heldigvis kommer klassevenninna Isabell til henne som en reddende engel – hun vil gjerne være venn med Kaia. Men tør kaia fortelle om elefanten i rommet?

Kari Saanums bok er en lettlest bok for ungdom som tar opp et ømtåelig tema, der teksten er oppført slim at det gir ser ut som et langt dikt på vers; dette for å bryte opp tekste og lette lesingen. Boka er utgitt i samarbeid med foreningen Leser søker bok, som jobber for at alle skal ha tilgang til gode bøker og har som mål å styrke leseevnen til dem som sliter med å få med eg innholdet i en tekst. Selv om boken er lettlest med enklet språk, klarer forfatteren likevel å skrive på en måte som gjøre den spennende å lese; historien er viktig og interessant og belyser en vanskelig oppvekst hos et barn. Kanskje boka finner veien til en leser som kjenner seg igjen i Kaia og på den måten kan denne ungdomsboka fungere som en slags støtte og hjelp.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fakirer er en lettlest faktabok for barn på småskole- og mellomtrinnet med enkle og til dels humoristiske illustrasjoner. Jeg-fortelleren har en venn som er fakir og beskriver hvordan fakirer jobber, både før og nå. Mens fakirer for lenge siden var svært religiøse og levde et asketisk liv, er de i dag mer for underholdningsartister å regne. Fakirkunsten går ut på å pine seg selv, og de forskjellige måtene å gjøre dette på blir omtalt med et snev av humor og på i et enkelt språk og noen ordvendinger trolig «treffer» målgruppen. Fakirens venn (forfatteren) understreker at disse kunstene absolutt ikke bør prøves ut hjemme, men gir tips om hvilke teknikker fakirer bruker for gjennomføre oppvisningene sine; teknikker som er gode å ta med for alle i situasjoner der man skal prestere.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

VannflaskeMalinLailaJulie StensethLyriaMarit HåverstadNeraDanielCarine OlsrødAstrid PedersenConnieSiv ÅrdalTove Obrestad WøienNina M. Haugan FinnsonTone HDinaMonica CarlsenNorseBattleFairyRagnar TømmerstøChrissieReadninggirl20Tonesen81AjiniakraHilde VrangsagenNorahTurid KjendlieLisbeth Kingsrud KvistenJakob SæthreTheaKikkan HaugenBård StøreKjerstiAkima MontgomeryEileen BørresenAnn Helen EVivian M.Harald KDolly DuckYlvaMaiken