Bagateller

av (forfatter) og Ragge Strand (illustratør).

Pantagruel 2000 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 3.50 (4 terningkast.)

42 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Tounn Østtuns eksemplar av Bagateller

Lesetilstand

Ønsker meg denne.

Hylle

Mat&drikke

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Forfatteren er chef på restauranten Bagatelle i Bygdøy allé i Oslo, og har oppnådd to Michelin-stjerner. Her avslører han noen av sine oppskrifter, basert på det franske kjøkkenet. Oppskriftene er forsøkt forklart trinnvis og med gjøremål i riktig rekkefølge. I tillegg til oppskrifter på forretter, hovedretter og desserter, er det også vinanbefaling til hver rett, noen basisoppskrifter og gjestespill der inviterte gjester kommer med sine oppskrifter. Med en oversikt over forfatterens favorittspisesteder i utlandet og register.

Omtale fra forlaget

Etter læretiden og flere kokkestillinger følger en lang periode med perfeksjonering - Den franske perioden.De fremste inspirasjonskilder blir bl.a. Guy Savoy i Paris, Bernard Loiseau i Saulieu og Fredy Girardet i Sveits.Etter 11 år med Bagatelle i Bygdøy allé 3 opplevde han, som første restaurant i Norden, å få tildelt to stjerner i Guide Michelin. Han knytter nye bånd til Frankrike gjennom Traditions & Qualité - det franske kjøkkens "jockey-club", og blir senere opptatt i Relais & Chateaux som første og eneste Relais Gourmand i Norge. Eyvind Hellstrøm har som president for den norske Bocuse d'Or komitéen fulgt tre norske kokker frem til seierspallen, hvorav to gull- og en bronsjemedalje. Han har blitt tildelt André Enghs gullnål og mottok i 1998, som første kokk i Norge, årets kunstnerpris fra Oslo by.
Denne boken - BAGATELLER - den første fra Hellstrøms hånd - er et resultat av en lang kokkekarriere, ispedd litt humor.

Bokdetaljer

Forlag Pantagruel

Utgivelsesår 2000

Format Innbundet

ISBN13 9788279000822

EAN 9788279000822

Språk Bokmål

Sider 192

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 0 2 2 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Fordelen med å jobbe i bokavdelingen på loppemarkedet er at jeg får tatt en titt før loppemarkedet åpner. Litt ekstra hyggelige priser er også kjekt for en students lommebok.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sommeren 2017 gjennomførte NRK P2 radioserien Faktasjekken - jakten på Norges beste sakprosa, i samarbeid med Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening (NFF). De ville undersøke hvilke sakprosabøker som har formet Norge og nordmenn etter 2. verdenskrig. Utvalgte eksperter i 10 ulike panel i 10 kategorier satte opp til sammen 250 bøker, og disse ble stemt over blant NFFs 5500 medlemmer.

Virkeligheten er fantastisk - les sakprosa!


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Kokkelandslagets store kokebok" av Hugo Lauritz Jenssen
  • "Terjes kjøkken - mat fra en verdensmester" av Terje Ness
  • "Bagateller for lisvnytere - vin og mat i magisk kombinasjon" av Eyvind Hellstrøm
  • "Gode adresser - Europa rundt med ganen som veiviser" av Eyvind Hellstrøm
  • "Bagatelle - Hellstrøms siste måltid" av Eyvind Hellstrøm
  • "Enkelt og perfekt - bagateller for alle" av Eyvind Hellstrøm
  • "Brimis beste - dei beste oppskriftene" av Arne Brimi
  • "Iskremfabrikken - brødrene Hellstrøms beste desserter" av Eyvind Hellstrøm
  • "Verdens beste - Eyvind Hellstrøm med verdens beste kokker og verdens beste laks" av Eyvind Hellstrøm
  • "Stiansens kulinariske koffert" av Bent Stiansen
  • "Inn med sølvskje - Bagatellemat gjort forståelig" av Eyvind Hellstrøm
  • "100 retter og matopplevelser" av Trond Moi
Alle bokanbefalinger for dette verket