Terjes kjøkken

mat fra en verdensmester

av (forfatter), Sverre Gunnar Haga (forfatter), Ingrid Espelid Hovig (medforfatter), Aina C. Hole (illustratør), Agnete Brun (illustratør) og Ole Walter Jacobsen (illustratør).

Gyldendal fakta 2003 Innbundet

9 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

I denne boken forteller Terje Ness historien om veien fra Førde til Frankrike, og tilbake, om mors raspeballer, om stålvilje, egoisme, lykkestunder, men også om forventningspress og angst for ikke å lykkes. Her avslører han hemmeligheten bak mange av sine egne oppskrifter fra restauranten ORO. Med litt trening kan de fleste lage rettene hjemme. Han kommer også med sine personlige oppskrifter som han bruker når han kokkelerer hjemme, alt fra raspeballer til bacalao, fra sveler til trollkrem og moltesyltetøy. Med register.

Omtale fra forlaget

Her avslører Terje Ness også mange av sine egne oppskrifter fra restauranten, og fra tapaskjøkkenet og delikatesseavdelingen som er en del av ORO - og hva slags mat han lager hjemme. I denne boken avslører Terje Ness hemmeligheten bak mange av sine egne oppskrifter fra restauranten, fra tapaskjøkkenet og fra delikatesseavdelingen som er en del av ORO. Oppskriftene er valgt med omhu. Med litt trening kan de fleste lage retter som - om de ikke når helt opp til mesterens nivå - i hvert fall kan få oss amatørkokker til å føle at vi nærmer oss.Mat som lages på restaurant ORO og mat som Terje lager hjemme, representerer to vidt forskjellige verdener. Mens maten til gjestene holder internasjonal standard, lager Terje mat fra barndommens kjøkken når han kokkelerer hjemme. Her kommer han med sine meget personlige oppskrifter på alt fra raspeballer til bacalao, fra sveler til trollkrem og moltesyltetøy.Gode råvarer er nødvendig for å lage godt mat, hevder Terje. I tillegg må du kunne det aller mest grunnleggende. Derfor kommer han med oppskrifter som er uunnværlige for den som vil lykkes på sitt eget kjøkken - den gode kraften, de herlige sausene og de nydelige dessertene.Terje Ness er født i 1968 i Førde i Sogn og Fjordane. Driver i dag ORO Restaurant i Oslo sentrum, som er en av Skandinavias fremste og er belønnetmed én stjerne i den anerkjente Guide Rouge. I 1999 gikk Ness til topps i Bocuse d'Or i Lyon - et uoffisielt VM i kokkefaget - i konkurranse med 21 av verdens fremste kokker.Du behøver ikke å være oppflasket på franske trøfler og gåselever for å bli en av verdens fremste kokker. Det holder lenge med vestlandske raspeballer med flesk og duppe. I 1999 tok Terje Ness steget opp på det øverste trinnet i faget etter at han vant Bocuse d'Or, også kalt et uoffisielt VM for kokker.Beslutningen om å bli kjøkkensjef kom i en alder av fem år. Seks år senere lagde han mat for naboene - og 20 år senere var han sjef for sin egen stjernerestaurant ORO i Oslo. Det er med andre fullt ut mulig å komme fra det innerste av en vestlandsfjord og likevel bli til noe i livet."Terje Ness" forteller historien om veien fra Førde til Frankrike og tilbake, om mors raspeballer, om stålvilje, om egoisme, om lykkestunder og om angsten vi alle ville føle hvis vi skulle få en av verdens fremste kokker som middagsgjest.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal fakta

Utgivelsesår 2003

Format Innbundet

ISBN13 9788205311640

EAN 9788205311640

Omtalt person Terje Ness

Språk Bokmål

Sider 214

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

9 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket

Du vil kanskje også like

  • "Bagateller for lisvnytere - vin og mat i magisk kombinasjon" av Eyvind Hellstrøm
  • "Enkelt og perfekt - bagateller for alle" av Eyvind Hellstrøm
  • "Hjemme hos Jamie - det gode liv går kjøkkenveien" av Jamie Oliver
  • "Bagateller" av Eyvind Hellstrøm
  • "Inn med sølvskje - Bagatellemat gjort forståelig" av Eyvind Hellstrøm
  • "Mat fra Jamies kjøkken - the naked chef" av Jamie Oliver
  • "Forføreren" av Jan Kjærstad
  • "Salme ved reisens slutt" av Erik Fosnes Hansen
  • "Haiene - historien om et mannskap og et forlis" av Jens Bjørneboe
  • "Brødre i blodet" av Ingvar Ambjørnsen
  • "Hotell New Hampshire" av John Irving
  • "Fugledansen" av Ingvar Ambjørnsen
Alle bokanbefalinger for dette verket