Glem det ; Ikke bra ; Litt håp

av (forfatter) og Trude Marstein (oversetter).

Gyldendal 2014 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.52 (21 terningkast.)

66 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

susannas eksemplar av Glem det ; Ikke bra ; Litt håp

Lesetilstand

Leser denne nå

Hylle

romaner

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boka inneholder de tre første romanene om Patrick Melrose.

Omtale fra forlaget

I mer enn tjue år har den hyllede forfatteren Edward St. Aubyn skildret livet til Patrick Melrose og malt et enestående portrett av en herjet overklasseverden.

Dette bindet omfatter de første tre til denne unike romansyklusen.
Disse romanene, som er vekselvis opprivende og hysterisk morsomme, dissekerer den engelske overklassen idet vi følger Patrick Melroses historie fra barnemishandling til heroinavhengighet til rehabilitering. Glem det den første romanen, vikles ut i løpet av en dag og en kveld på familiens gods i Sør-Frankrike, der den sadistiske og skrekkinngytende David Melrose dominerer livet til sin fem år gamle sønn, Patrick, og hans rike og ulykkelige amerikanske mor, Eleanor.
I den andre romanen går vi fra mishandling til misbruk, og Ikke bra .begynner med at den tjueto år gamle Patrick drar av sted for å hente sin fars aske i New York, der han tilbringer et døgn i narkorus. I den tredje romanen, Litt håp, er vi tilbake i England og møter en nykter og rusfri Patrick med mulighet for å komme på fote.
Edward St. Aubyn byr på et vindu inn til en gjennomdekadent, amoralsk, grådig, snobbete og ond verden - velkommen til det vaklende britiske aristokratiet.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2014

Format Innbundet

ISBN13 9788205459533

EAN 9788205459533

Serie Patrick Melrose-romanene (1)

Omtalt sted Frankrike New York Storbritannia

Språk Bokmål

Sider 469

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 11 8 0 1 0

Bokomtaler

De tre første bøkene om Patrick Melrose, og det starter i barndommen. Han er 5 år og familien er i Frankrike der de har feriehus. Foreldrene skal ha fest, og Patrick overlates stort sett til seg selv. Moren er en fraværende alkoholiker og faren en tyrann. I bok to er Patrick 22 og narkoman. Han drar til New York for hente farens aske, og havner i narkorus. I nr. 3 er Patrick tilbake i England og 30 år. Han er nykter og det ser ut til at det kan gå bra, men det vil vise seg i de to siste bøkene...

Litt ujevne de tre. Den første desidert best. Et skikkelig hestespark til overklassen og deres overfladiskhet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Han leste ting i bøker, og tenkte masse på dem etterpå.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hva er formålet med besøket ditt, sir? Forretning eller fornøyelse? -Ingen av delene -Unnskyld? Hun var en pæreformet, sneglefarget, korthåret kvinne med store briller og mørkeblå uniform.
-Jeg er her for å hente liket av faren min, mumlet Patrick. -Jeg beklager, sir, jeg hørte ikke hva du sa, sa hun med formell iritasjon. -Jeg er her for å hente liket av faren min, ropte Patrick sakte. Hun ga ham passet tilbake. - Ha en fin dag.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Han hadde vært på rusavvenning på diverse klinikker, forlatt et liv med promiskuitet og festing for å gå videre alene i usikkerhet, lik en soldat som har mistet sin leder.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det verste av alt var at han, etter hvert som han lyktes i kampen mot dop, så hvordan dopen dekket over en kamp for ikke å ligne faren. Påstanden om at alle dreper det de elsker, var for ham bare en vill gjetning sammenlignet med den presise sannheten at en mann blir det han hater.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
 • Du skal få et eksemplar av meg, sa Anne, hun reiste seg og gikk bort til bokhyllen. Hun tok opp noe som for Patrick så ut som et uuholdelig tykt bind fra et halvt dusin av samme bok. Han likte tynne bøker som han kunne slippe ned i frakkelommen og la ligge ulest i måneder. Hva var poenget med en bok hvis du ikke kunne bære den med deg som et teoretisk forsvar mot kjedelighet?
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Pierre hadde tilbrakt åtte år på et sinnsykehus fordi han var overbevist om at han var et egg. - I jævla åtte år, pleide han å si, han snakket veldig fort med en merkelig fransk aksent. - Trodde jeg var et egg. Je croyais que j eitas un æuf Jeg tuller faen ikke. I denne tiden ble den forlatte kroppen hans matet, flyttet, vasket og kledd på av pleiere som ikke hadde noen anelse om at det var et egg de stelte.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Selv når man var våken, var det vanskelig å vite hva voksne mente når de sa ting. En dag hadde han pønsket ut en metode for å gjette hva de hadde tenkt å gjøre: Nei betydde neii, kanskje betydde muligens, ja betydde kanskje og muligens betydde nei, men systemet funket ikke, og han kom til at kanskje alt betydde muligens.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Bøker eg har notert meg at eg berre må lese ... så snart eg er ferdig med alt det andre eg berre må lese! For mange gode bøker, altfor lite fritid ...!


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Morsmelk ; Til slutt" av Edward St. Aubyn
 • "Natt" av Edgar Hilsenrath
 • "Seg til inkjes - roman" av Lars Svisdal
 • "Håpet - 1787-1825" av Mich Vraa
 • "Mont Plaisant" av Patrice Nganang
 • "Transatlantisk" av Colum McCann
 • "Mellom dem" av Richard Ford
 • "1947 - da vår verden ble til" av Elisabeth Åsbrink
 • "Esther, kanskje - historier" av Katja Petrowskaja
 • "Eg får aldri sjå verda igjen" av Ahmet Altan
 • "Togdrømmer" av Denis Johnson
 • "Mannen som ville bli lykkelig" av Laurent Gounelle
Alle bokanbefalinger for dette verket