Dette minner meg mer om at man leser sakprosa og da kommer det an på hva som opptar enhver for å få informasjon. Romaner og krimbøker er ren underholdning og da kommer det an på hva man liker å lese - kanskje må man lese ferdig med sjanger for å gå ett steg videre. Noen leser i sofaen og blir helt oppslukt og andre igjen leser på sengen for å roe ned hjernen for å få sove. Bøker eller blader kommer an på egen situasjon eller nå-situasjon.
Jeg tror A. Nesse skrev her inne tidligere, at om noen sletter profilen sin, blir stjernene de har gitt stående.
Jeg så meg rundt, morgensola stakk meg i øynene. Jeg myste nedover gaten, Karl Johan hadde skiftet klientell siden i går. De fulle var gått hjem, de prostituerte også. Slaviske tiggere hadde overtatt gatebildet, folk var på vei til jobb.
Våg å være ærlig
våg å være fri
våg å føle det du gjør
si det du vil si.
Kanskje de som holder munn
er reddere enn deg?
Der hvor alt er gått i lås
må noen åpne vei.
Våg å være sårbar
ingen er av stein.
Våg å vise hvor du står,
stå på egne bein.
Sterk er den som ser seg om
og velger veien selv.
Kanskje de som gjør deg vondt
er svakest likevel?
Våg å være nykter
Våg å leve nå.
Syng, om det er det du vil -
gråt litt om du må.
Tiden er for kort til flukt,
bruk den mens du kan.
Noen trenger alt du er
og at du er sann!
Hans Olav Mørk
Jeg synes det er litt merkelig - for her får de gratis reklame + leiepenger.
Har du sjansen så kan jeg anbefale den forstillingen, den er så bra. De setter den opp hvert annet år. Jeg las bøkene før jeg var der, det er nok en fordel, men ikke helt nødvendig for du får info underveis.
Håper du kan få det til, så vær tidlig ute med å kjøpe billetter de kan fort bli utsolgt.
Hvis det er noen som skal nedover til Sørlandet har jeg et godt tips til dere fra 30 juni. Jernbyrden av Gabriel Scott blir oppsatt i Høvåg, Lillesand kommune. Jeg har sett utendørsforestillingen før og har kjøpt billetter i år også. Så bra syntes jeg det var.
Her kan du kjøpe billetter, ikke vent for lenge, det er begrenset med plasser.
Å lese "Mine gleders by" av Richard Herrmann før en reiser til London er lurt, han skriver historikken til byen på en fremragende måte. Du kan utforske byen og finne de små finessene ved å lese den, det har jeg gjort.
Vakkert, ømt og nært. En fantastisk diktsamling! Det er to år siden sist jeg leste denne, og den blir bare bedre og bedre for hver gang. Diktene rører deg innerst i hjerterota.
Ps.. Vi er vel i samme aldersgruppe.. -))
Neida... Bare å omstille seg litt! Bjørnstad pleier å være en høydare... Takk og pris for sånne som ham!
Å leve er å være en annen. Å føle det samme i dag som du følte i går, er ikke å føle - det er å huske i dag hva du følte i går, det er å være i dag det levende kadaver av det som i går var ditt tapte liv.
Å viske ut hele bildet fra den ene dagen til den neste, å bli et nytt menneske med hver gryende morgen i en følelsens uopphørlig fornyet jomfruelighet - det, og bare det, gjør livet verdt å leve, for bare slik kan vi være det vi i dag ikke helt og udelt er.
Jeg lurer på om det er mulig å få til en "sjekk bok knapp" som vi legg på fanen som sjekker om vi har boken i vårt bibliotek når vi er inne på nettbokhandlere. Det er ikke alltid at man ser at en innbundet bok er gjenkjennelig i pocketutgave. Har man en del bøker så har jeg gått fem på flere ganger.
Ja les akkurat det som passer for deg. Innen skjønnlitteratur er der flere sjangere og selv liker jeg sakprosa og krim best. Samt lyrikken. Alt til en hver tid.
Dette skal være et nettsted for barn - ungdom - voksne. Hva man leser, hvor mange bøker man leser er opp til den enkelte. Når det er sagt så kommer det an på hvor mange leser den samme boken for det vil vise seg i diskusjonene. Det skal ikke være noe lesepress. Selv er jeg inne i en lesesperre som har vart en stund - klarer simpelthen ikke å slappe av med en bok alt annet fanger min oppmerksomhet. Når det gjelder å skrive bokanmeldelse så er ikke det så enkelt, så jeg setter pris på dem som kan. Når man har lest en god del vises det i vår måte å formulerer oss på. Vær den man er sier bare jeg og la deg inspirere av andre.
Alt som omgir oss blir en del av oss. Alt vikler seg inn i vår fornemmelse av kroppen og livet, og den store edderkoppens spytt holder oss fast til alt omkring og binder oss til et florlett leie av langsom død hvor vi gynger i vinden. Alt er oss, og vi er alt; men hva skal det være godt for om alt er intet?
Vel, etter min mening er nå ikke alle Dickens-bøker like bra heller, jeg sleit meg gjennom flere.. Har nå vært med på en felleslesing her på bokelskere og er nesten ferdig med hele hans produksjon. Min favoritt er Dombey and Son.
Det er vel gjengs for de aller fleste forfattere at ikke alle bøkene falle i like godt i smak og at kvaliteten kan varierer.
Derfor mener jeg det er flere som holder like høyt nivå, da tenker jeg på de som har skrevet mange bøker. Dostojevskij som du nevner, og Hamsun. Andre verdenskjente forfattere som John Steinbeck har også en rekke gode bøker, og her er nok flere også som er på linje med Charles Dickens.
Det er i grunnen ikke lett å sette forfattere opp mot andre forfattere ang kvaliteten på deres produksjon.
Her spiller nok hver enkelt smak sterkt inn på hvordan en vurderer de
Der er en bok til som tok et godt tak rundt hjerte - Barnet Gud glemte. Det var en bok jeg kom over tilfeldig i biblioteket for mange år og som jeg bare måtte ha i biblioteket mitt. Jeg oppfordrer alle til å lese den - den viser et tidsbilde av Norge slutten av 1800 - begynnelsen av 1900-tallet.
For å kunne skrive denne boken har jeg plukket alle blomstenes sjeler, og av all fuglesangs flyktige øyeblikk har jeg vevet evighet og stillstand. Lik en veverske satt jeg ved mitt livs vindu og glemte hva jeg levde og hvem jeg var. Der har jeg vevet et klede av det fineste lin, og i det svøper jeg min lede inn, rede til å legges på min taushets alter.
hehe det gjelder å ikke være lettskremt på de rette plasser. :)
Den boken grep meg om hjerterota.