Er dette et nettsted hvor de som kun leser noe få bøker og ikke har særlig behov for å dele det skriftlig med alle andre føler seg komfortabel? Eller er det slik at antall leste bøker og evne til å skrive mye og komplisert om det gir en viss status her inne?

Er det tilfeldig at de fleste her inne er i aldersgruppen 40+?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 41 svar.

Hvordan fant du ut at de fleste her inne er 40+? Du er for øvrig snart der selv, ser jeg av din profil :-)
Har du en eller annen problemstilling å komme med ift alder siden du nevner 40+?
Jeg bare lurer ut ifra det du skriver :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ha ha, nå dukket det opp tanker i hodet mitt som ikke skal publiseres.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg vil si at bokelskere.no først og fremst er et sted for "hobbylesere". Noen, og antakeligvis en større del av brukerne enn på andre nettsteder, jobber, studerer eller har studert noe som har med litteratur å gjøre. Men det er vel ganske naturlig når det er snakk om et nettsted hvor folk deler tanker og meninger rundt litteratur.

Jeg skjønner ikke helt spørsmålet ditt, men. Hvis man leser noen få bøker (eller mange bøker for den saks skyld) og ikke har noe særlig behov for å dele det skriftlig, hva skal man gjøre her inne da? Med mindre man ønsker å bare registrere bøker, og se hva andre har skrevet da, selvfølgelig. Og det er helt greit, og blir allerede gjort av mange brukere her inne.

Selv har jeg brukt bokelskere.no i tre og et halvt år nå, mer eller mindre aktivt. Har alltid lagt inn bøkene jeg leser, men ikke alltid vært like aktiv i diskusjoner og med bokomtaler. Når jeg først ble med var jeg bare så vidt fylt 17, men følte absolutt at jeg ble tatt på alvor her inne. Av bokselskere jeg følger her inne, så varierer nok alderen fra 14 til godt over 50.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Vel, jeg føler meg ikke noe ekskludert her inne, jeg storkoser meg! Er helt klart langt fra gjennomsnittsalderen og jeg har ikke hatt tid til å lese så mange bøker som jeg pleier i år. Så jeg vil nok ikke si at det er noe ekskludering her, alle er forskjellig, men det vi alle har feller er en kjærlighet for bøker.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Bokelskere er et sted for alle, synes jeg. Artig å diskutere på forskjellige nivåer og. Jeg er mest opptatt av leseglede, ikke hva andre mener om hva som er riktig og best. Ikke minst får man mange gode boktips og omtaler som gjør det lettere for andre å lese noe man "burde".

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Folk er forskjellige og det er like greit. Lev og la leve, sier jeg. Det må da være plass til både de intellektuelle og de som ikke er det.

http://bokelskere.no/tekst/56009/#n_56020

Fra første innlegg iovennevnte link siterer jeg:
"[---] vurderinger av om andre bruker sin intellektuelle kapasitet feil eller på en måte som gjør at andre påberoper seg en følelse av underlegenhet (noe som for meg i det fleste tilfellene ser ut til å dreie seg mer om mottakers tolkning enn intensjonen til den som anklages) bidrar til tamme og uinspirerende avsporinger."

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette minner meg mer om at man leser sakprosa og da kommer det an på hva som opptar enhver for å få informasjon. Romaner og krimbøker er ren underholdning og da kommer det an på hva man liker å lese - kanskje må man lese ferdig med sjanger for å gå ett steg videre. Noen leser i sofaen og blir helt oppslukt og andre igjen leser på sengen for å roe ned hjernen for å få sove. Bøker eller blader kommer an på egen situasjon eller nå-situasjon.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

hva er en proff bokleser da? En forfatter? De har kanskje andre steder hvor de kan utveksle erfaringer osv...Sjøl er jeg 48, har lest siden jeg begynte på skole, og starta med Donald. Senere bløe det andre tegneserie, aviser , tegneseriebøker og vanlige bøker. Husker ikke hvem som tipsa meg om denne siden, men det er mange som har mye fornuftig å komme med. Spesielt hvis du leter etter en eller flere bøker som du vil finne osv.

Hvor mange bøker jeg leser pr år anner jeg ikke, men holder nå på med fire stk samtidig....Jada, kan miste litt oversikt, men det går bra alikevel. Er snart ferdig med to av dem...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har ikke opplevd at folk her inne skriver komplisert, men derimot greit og reflektert. Jeg har lest mange bokomtaler og fått gode tips til bøker, men har aldri skrevet bokomtale selv. Antall bøker betyr kanskje noe for en del av medlemmene her, men ikke for flertallet skulle jeg tro. Vi er alle hobbylesere og leser for gledens skyld, ikke for mengden.
Mulig de fleste her er 40+, men hva er problemet. Alder er bare et tall, en tyveåring og en sekstiåring kan fint dele gleden ved en bok, ha de samme interessene og de samme meningene. Eller de kan være dypt uenig. Flott, da kan vi lære av hverandre.

Så, kjære Tore, jeg tror du vil få stor glede av bokelskere.no bare du gir konseptet en sjanse. Lykke til fra en utgammel dame på 66.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Jeg er en hobbyleser og stortrives her inne. Skriver i de debattene jeg føler jeg har noe å komme med, men mange flyr langt over hodet på meg. De hopper jeg bare glatt over. Og jeg har da sett veldig mange bokelskere her inne under 40. Jeg liker å diskutere da, men uansett om jeg ikke hadde likt det, så hadde jeg fint trivdes her inne med å registrere bøker og få oversikten på den måten. Har ikke merket noe statusjag her heller for å være ærlig.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Jeg gir fullstendig f i hva andre måtte mene om antallet leste bøker - jeg bruker denne siden som en logg over det jeg leser... Jeg er aktiv når jeg har lyst, kvir meg ikke for å skrive et innlegg når jeg finner noe som umiddelbart setter meg på tanker og jeg har lyst til å skrive noe.

Jeg syns ikke at ethvert innlegg trenger veie så tungt, mange av kommentarene mine er små og inneholder ofte bare en samstemming til andre her inne, fordi jeg liker å sitte her og lese hva andre har skrevet om tanker de har... Det er et slags sosialt liv her, og mange hyggelige mennesker. Vi er alle forskjellige, men vi har da bøker til felles!

Status er noe jeg bryr meg døyten om. Jeg opplever det som at de som uttaler seg her er reflekterte mennesker først av alt, og har sett at en trettenåring kan være vel så klok i sine uttalelser som noen over 40. Og en uklok uttalelse kan like gjerne komme fra en over 40... Selv er jeg 34 og gjør ikke noe forsøk på å virke klokere enn jeg er. Men jeg er klokere i år enn i fjor, og på andre måter dummere enn i fjor. Så hva er greia? Spiller det noen rolle? Bokelskere.no er det vi gjør det til.

Godt sagt! (15) Varsle Svar

Jeg synes bokelskere.no er et nettsted som passer for alle, enten man leser tre eller hundre bøker i året. Jeg ble medlem for ca tre og et halvt år siden og det var muligheten til å arkivere og organisere boksamlingen min som først fikk meg til å registrere en profil her inne. Etterhvert så jeg at det også er mange andre positive sider med nettsteden. Personlig er jeg innen nettsiden nesten daglig og ser på meg selv som et veldig aktivit medlem, men det er sjelden jeg skriver lange omtaler av bøkene jeg har lest. Jeg liker å lese hva andre synes om bøker de har lest, og jeg har fått mange gode tips og idéer til bøker jeg har lyst til å lese.

Jeg tror det er ganske tilfeldig at de fleste medlemmene her inne er over 40 år. Selv er jeg 27 år og har som sagt vært medlem i ca tre og et halv år. Jeg har flere jevngamle venner som også har profil her inne.

Jeg ser at enkelte som allerede har kommentert innlegget mener at siden er noe uoversiktlig og at de etterlyser en brukerveiledning. Personlig mener jeg ikke at det er nødvendig, jeg synes dette er en veldig ryddig og oversiktlig nettside for det er lett å finne frem til det man søker etter.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Jeg blir litt forvirret av ordet "hobbylesere". Er ikke alle det? Er det noen her inne som får betalt for å lese bøker? Hvor melder jeg meg på? ;)

Et år leste jeg 125 bøker - det neste året leste jeg 13, og jeg følte meg ikke mindre velkommen da. Jeg har vært borte flere måneder i strekk innimellom, og plutselig stikker jeg innom igjen, og ingenting er forandret. I perioder er jeg drittlei av å lese, eller har rett og slett lyst til å gjøre andre ting som interesserer meg, og da ser jeg ikke noe poeng i å være her. Men plutselig slumper jeg til å høre at en forfatter jeg pleide å sluke (ikke forfatteren da, men bøkene...) har gitt ut en ny bok uten at jeg har fått det med meg, og så får jeg lyst til å lese igjen, og så går jeg inn her og ser alt jeg har gått glipp av og blir inspirert og setter opp en altfor lang liste over bøkene jeg må lese helst i går, og så begynner jeg å titte inn i vinduet på biblioteket til og fra jobb og tenker at jeg må gå dit igjen snart. Og da er Bokelskere mitt andre hjem. Jeg deltar ikke så mye i diskusjonene - ikke fordi jeg tror man må ha studert litteratur og lest alle bøkene i "1001 bøker du må lese før du dør" før man blir tatt på alvor her inne - men fordi jeg ikke er så pratsom, men jeg leser hva andre skriver med stor interesse, og hvis jeg får lyst til å skrive noe selv er det ingen som stopper meg, eller sier "Nei, du er bare 22 år og skriver aldri bokomtaler, vi gidder ikke høre på deg, gå og se på tv i stedet, du".

Godt sagt! (26) Varsle Svar

Eg er langt på veg samd med deg ang. "hobbylesarar", men eg kan likevel tenke meg at det finnest nokre knippe menneske som folk flest vil vente ikkje les berre for hobbyen sin del, og som også ventast å ha godt over middels litteraturkunnskap, som t.d.
- litteraturviterar
- medarbeidarar i ein forlagsredaksjon
- forfattarar
- kritikarar

Eg tviler vel strengt tatt på at det var desse gruppene Rønning hadde i tankane når han starta diskusjonstråden, men tenkte likevel det kunne vere greitt å nyansere hypotesen om at alle er hobbylesarar litt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

.. og noen ganger er jeg fraværende selv om jeg leser. Da har jeg rett og slett ikke behov for å dele med noen :)
Godt å ha et sted som Bokelskere.no som alltid er åpen, og tar hjertlig imot når man stikker innom!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Dette skal være et nettsted for barn - ungdom - voksne. Hva man leser, hvor mange bøker man leser er opp til den enkelte. Når det er sagt så kommer det an på hvor mange leser den samme boken for det vil vise seg i diskusjonene. Det skal ikke være noe lesepress. Selv er jeg inne i en lesesperre som har vart en stund - klarer simpelthen ikke å slappe av med en bok alt annet fanger min oppmerksomhet. Når det gjelder å skrive bokanmeldelse så er ikke det så enkelt, så jeg setter pris på dem som kan. Når man har lest en god del vises det i vår måte å formulerer oss på. Vær den man er sier bare jeg og la deg inspirere av andre.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Her er det plass til alle, enten man har bøker som levebrød, eller bare er en som leser for fornøyelsen skyld. Jeg er ikke spesielt glad i å skrive, men jeg elsker bøker.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg personlig føler at det er plass til alle her inne og føler at jeg svarer på de innlegg jeg føler for. Først og fremst er bokelskere.no et sted der jeg henter inspirasjon. Jeg har lest mange gode bøker, som jeg ellers ikke ville ha lest takket være omtaler av bøkene her inne. I tillegg liker jeg å holde oversikt overbøkerne jeg har lest og når jeg leste dem.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Jeg er 22 år, og leser en del bøker for ungdom, likevel er det ingen som har fått meg til å føle meg mindreverdig her inne. Og jeg som i skrivende stund bare har registrert 287 leste bøker her inne. Ikke kan jeg si at jeg skriver verken mye eller komplisert heller. Så om jeg har forstått deg riktig, er vel jeg en av de som burde føle seg ekskludert. Jeg kan si helt sikkert at slik har jeg aldri følt det, tvert imot. Jeg føler meg like velkommen som alle andre.

Hvor mye respons man får på innlegg har en sammenheng med innlegget, ikke hvem som skrev det. Som sagt, jeg er vel det motsatte av de du definerer som "status medlemmer" likevel har jeg aldri følt at jeg har fått mindre respons enn andre her inne. Kort sagt, jeg synes ikke Bokelskere er ekskluderende.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Ja les akkurat det som passer for deg. Innen skjønnlitteratur er der flere sjangere og selv liker jeg sakprosa og krim best. Samt lyrikken. Alt til en hver tid.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvilke ønsker og forventninger har du selv til et nettsted for bokelskere, og hva kan du og vi andre eventuelt bidra med for å gjøre det til et slikt sted?

For min egen del er jeg enig med det FruBang sier i sitt innlegg om at det burde ha vært en lett tilgjengelig brukerveiledning her inne - jeg har etter over 3 år ennå ikke full oversikt over all funksjonalitet.

Når det gjelder hva vi fyller nettstedet med av innhold, er det vel i stor grad opp til oss selv? Og jeg tror ikke det er særlig mange her inne som er opptatt av hvor mange bøker andre har lest. Fordelen med å legge inn en del bøker er imidlertid at du da lett kan følge med på diskusjoner om disse bøkene (under "hva skjer") - selvfølgelig forutsatt at man er interessert i bokdiskusjoner. Og mange av oss registrerer også bøker vi skal lese eller ønsker oss, slik at vi kan følge med i diskusjoner ikke bare om bøker vi har lest. Så måten vi bruker nettstedet på varierer nok mye etter lyst, tid og interesser. Jeg håper du også vil finne en bruksmåte som du er fornøyd med :))

Godt sagt! (12) Varsle Svar

Der gjorde du all tiden jeg bruker på bokelskere.no verdt det, ved å nevne meg! ;) Seriøst, nå fant jeg også "Hva skjer"! Tusen takk!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Godt sagt Bjørg:-) så enig med deg,ha en fin søndag og ei fin uke:-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Fortsatt god søndag til deg også :))

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk skal du ha, Bjørg! Først nå oppdaget jeg hva som ligger under "Hva skjer"! Der er jo alt jeg har savnet fra den gamle utgaven! - Men det sier jo mer om meg, enn om sidene;)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Her er en til som ikke har fått med seg "Hva skjer"! Takk og takk!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Om man ikke er interessert i å dele noe skriftlig går jeg ut ifra at de er mest opptatt av å bruke bokelskere som en plass for å holde oversikt, de er det selvfølgelig plass til. Om det er noen som ønsker å være med på diskusjoner, men føler at de ikke har nok "tyngde" synes jeg det er synd. Selv opplever jeg at det er plass til alle slags lesere og jeg ser ikke at det er noe overtall av de "sofistikerte" leserne, jeg opplever heller ikke å bli sett ned på av de som har mer kunnskap enn jeg har. Ofte er det vår egen innstilling som farger det vi opplever. Det er få her inne, om det er noen, som uttaler seg negativt om andres bokvalg. Er man derimot usikker selv så kan jeg se at det kan virke truende om man føler at "alle" leser bøker man selv opplever eller tror er tunge og vanskelige. Det er mye inspirasjon her inne om man er åpen, selv har jeg lært mye og jeg har sjelden opplevd at noen blir irritert om jeg er nysgjerrig og spør om noe jeg lurer på.

Er ikke de aller fleste av oss hobbylesere da, uansett om det er Shakespeare, Nesbø eller Samaritan vi leser?

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Hvor mye tid eller hvor mye man vil skrive/ delta i diskusjoner her inne,må jo bli opp til hver enkel.Rett og slett:-) Ha en fin helg.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Men det er opp til de som er mere eller mindre faste her inne hvor mye de oppfordrer til slikt.
Får folk null/negativ respons blir de naturligvis skremt bort. God helg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kan ikke skjønne at et åpent nettsted kan være ekskluderende i det hele tatt jeg - hvor kjent man blir på et nettsted, hvor mye respons man får osv avhenger jo kun av hvor mye man deltar selv?! Jeg leser ekstremt mange bøker og legger de inn på liste her, men jeg får veldig liten respons - noe av grunnen til det er at jeg sjelden gidder å delta på diskusjonene her... og det kan jeg neppe klandre noen av de andre brukerne her inne for...

Jeg bruker i hovedsaken stedet pga boklistene det er mulig å legge inn her - for min egen statistikks skyld og legger inn omtaler av bøker. Hvor mange, eller om noen i det hele tatt leser dette, bryr jeg meg egentlig fint lite om.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg går definitivt inn under kategorien "hobbyleser" - leser sånn ca. et par-tre bøker i måneden, alt ettersom. Men jeg har fra første stund følt meg velkommen :) Skriver litt her inne når det passer - og har fått MENGDER av boktips! Noen ganger er jeg innom bare for å se hva andre leser eller skriver om bøker jeg lurer på om jeg skal kjøpe. (Ikke at jeg trenger flere bøker i hyllene mine).
Jeg har registrert at vi er mange damer her inne, en del 40+, ja. Jeg (og kanskje flere) har fått barna våre større - og bedre tid til både å lese bøker og å delta i samtaler her inne? For 10-15 år siden var jeg travelt opptatt med 4 barn, jobb, hus, fritidsaktiviteter for barna....Nå er det "bare" minstejenta hjemme, og hennes fotballkamper /treninger som skal følges opp (har fortsatt hus &hage og jobb da...og de store driver også med sportslige aktiviteter som jeg er tilskuer på, ved kamper ).

Noen av de som skriver "mye og kompliser", tenker jeg bruker sitt "fagspråk" , som er naturlig for dem? På samme måte som jeg selv og andre bruker "vårt fagspråk" , når det er naturlig for oss.
Føler jeg får en og annen aha-opplevelse når jeg leser gode bokomtaler! Kjenner følelsen, men kunne ikke skrevet det slik selv....
Selv skriver jeg aldri "bokomtaler" - men hva jeg mener om ei bok - det kan ingen gi meg kritikk for - eller???

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Antall leste bøker gir vel neppe noen status, da må man jo inn og sjekke på hver enkelts profil, og hvem gidder det? Det er vel litt ulike grupperinger her inne som overalt ellers.

Noen er "lærde" lesere, og liker å diskutere med andre på samme ståsted, andre går på barne/ungdomsskolen og skriver korte utrop om bøker de elsker! hater!

Noen liker å skrive innlegg av ren glede over å uttrykke seg, andre skriver innlegg for å få boktips eller svar på konkrete spørsmål.

Noen elsker gode fortellinger og synes innholdet er viktigst, andre vil ha eksklusiv form og elegant språk.

Hvis man føler seg ekskludert her, er det nok enten fordi man får negative reaksjoner på et innlegg, eller fordi man ikke får noen reaksjoner i det hele tatt.
Dessverre hender det nok at det kommer unødvendige, negative svar eller reaksjoner på innlegg her, jeg har særlig lagt merke til at det skjer når noen ikke følger "regler" for hvordan man skal skrive eller hva man skal skrive - "regler" som enkelte synes er opplagte, men som kanskje ikke er så opplagte for andre. Det er synd, for et nettsted som dette lages jo av alle som er innom - og blir bedre for hver nye detalj som kommer til. Skriver alle likt, blir det kjedelig, synes jeg.

Men det som oftest skjer, er kanskje at innlegg blir ignorert, rett og slett fordi de ikke "treffer" noen her inne. Og selv om det er ganske tilfeldig, fører det nok til at noen trekker seg vekk - rett og slett fordi de ikke treffer andre som er interessert nok i akkurat deres innlegg.

Godt sagt! (15) Varsle Svar

Hva så? Tror de som er her inne trives her,ellers hadde de sikkert ikke brukt tid her. Det er da helt opp til den enkelte hvor mye og evt.hvor komplisert en skriver om bøker. Tror hver enkelt selv finner ut om dette er noe for dem her inne.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Men noe særlig god blanding av folk er det vel ikke her inne? Ser svært få barn, ungdom og folk fra andre kulturer her.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvem som er her inne, kan man heller ikke beskylde de eksisterende brukerne er her inne for - dette blir en litt merkelig "klage" på et nettsted som vel er 100% brukerstyrt. Man da ikke begynne å kvotere enn folk heller?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er vel ikke noe mål i seg selv at et nettsted skal reflektere den generelle befolkning? Dette er et nettsted for interesserte, da sier det seg selv at det kan være flere kvinner 40+ her enn statistisk i samfunnet ellers. Jeg er også hobbyleser, og får masse ut av det, boktips ikke minst. Og så liker jeg å holde styr på det jeg leser. Jeg synes det er mange ulike boklesere her, jeg vil si at dette er et nettsted med lav terskel. Samtidig er det et langsomt nettsted, sikkert fordi det tar litt tid å faktisk bruke de tipsene man får - man må jo tross alt lese bøkene. Mulig noen faller av pga det, men jeg kan nesten ikke se at det kan være annerledes når det gjelder bøker.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Ikke helt enig der. For meg er ikke dette et sted kun for de interesserte, men like mye for å vekke interessen hos de som ikke tror de liker å lese. De finnes det mange av, selv fullførte jeg ikke min første bok før jeg rundet 30. Vi vil alle tjene på at det er mest mulig mangfold her inne,

At det er et langsomt nettsted og dermed mister noen unge tålmodige har du nok helt rett i.
Godt poeng.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg tror bokelskere favner de som er "på vei inn". Det er såpass variert her, og som sagt, oppfatter jeg det som lavterskel. Men skal det gi noe, tror jeg hovedtyngden av brukere må være etablerte boklesere, ellers blir det ikke noe innhold. Med etablerte boklesere mener jeg selvfølgelig alle varianter av lesere, bare at de ser på seg selv som lesere.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det tror jeg kan med å gjøre at det er litt vanskelig å komne igang her. Da jeg var helt fersk, det er jeg kanskje ennå alt etter hvem man spør, brukte jeg kjempelang tid på å finne ut hvordan jeg skulle sette opp foreks bokhyller. Det er ingen enkel oppstartsguide på bokelskere.no, noe som jeg kan tenke meg avskrekker spesielt barn og unge fra siden.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg inviterte min lillebror på 30 med, han er en skikkelig "lesehest". Han syntes det ble for mye "styr", så han gav opp. Så du er kanskje inne på noe der....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja,jeg syns også det var mye styr. Andre sider, for eksempel Goodreads, har en veldig bra walkthrough i begynnelsen. Det savner jeg her.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Violeta JakobsenHarald KsomniferumPiippokattaStig TKirsten LundRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasKatrinGVibekeAvaCarine OlsrødReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienNinaMaiken