Gjør det, annelingua. Jeg syntes liksom jeg fikk bedre tak på lydboken, noe jeg tror skyldes det enorme persongalleriet på hele 166 fortfatterstemmer!
I note that I've lived longer in the past now, than I can expect to live in the future. I have more to remember than I have to look forward to. Memory fades, not much of the past stays, and I wouldn't mind forgetting more of it.
Fate was faceless, life arbitrary, a tale told by an idiot.
We Irish have a gift for resignation. Or, put another way, fatalism.
Så bra, krira.
Jeg har også hatt Kjærstads Matrise en god stund. Kom i gang med den for tre måneder siden, og har ikke kommet så veldig langt. Typisk en bok jeg velger å lese litt i nå å da, innimellom andre ting. Liker den også veldig godt.
Fin omtale!
Helg igjen!
Blir dessverre altfor liten tid til å lese om dagen. Men noe blir det da. Jeg har akkurat begynt å to nye bøker. På Kindlen har jeg Tidens larm av Julian Barnes og på øret The Wonder av Emma Donoghue. Håper også å komme meg litt videre i mursteinen Kjærstads Matrise før helgen er over, også en veldig bra bok så langt!
Ellers gledet jeg meg til Torgrim Eggens Kunstrock, der han skriver om Roxy Music, Kraftwerk og David Bowie på 1970-tallet, men den har jeg bare så vidt hatt tid til å bla litt i foreløpig.
Har lest gode bøker av både Barnes og Donoghue før, så har store forventninger til disse, selv om The Wonder virker veldig annerledes enn Donoghues Rom.
Fortsatt god helg og et riktig godt nytt år til alle!
Og som pin-up, sanger, låtskriver, skuespiller, pantomimeartist, amatørkunstner, kunstsamler og kunstforlegger, har David Bowie atskillig i en fortelling om «kunstrock» å gjøre. Det rare med det, er at han er den eneste av hovedpersonene i denne boka som aldri gikk på kunstskole.
Helg igjen!
Det blir dessverre liten tid til lesing for tiden, men noen sider klarer jeg da å få sneket inn innimellom.
Har begynt på to nye e-bøker. Den nye novellesamlingen til Kristian Klausen, Lotusspiserne, og en ny roman av en danske forfatter jeg har stor sans for, nemlig Det europæiske forår av Kaspar Colling Nielsen. Har ikke kommet så langt i noen av dem at jeg kan noe særlig om dem ennå.
Kanskje blir det noen sider i Kjærstads matrise også, jeg får se.
Artig den lenken din, selv om den ser ut til å funke best på amerikanske forfattere og bøker.
Ha en deilig frihelg, krira – og god helg til alle!
Like writing, paintings seem to hint at a topsy-turvy world in which, so to speak, time’s arrow moves the other way.
So I am lonely, but not alone, like everybody else.
Her body is probably naked by now but there is nothing as naked as human eyes: they haven't even got skin over them.
Jeg har lest mye Saunders, først og fremst novellene hans, men som nevnt også hans første roman. Du som er så glad i lydbøker, burde kanskje sjekke ut den, krira.
Ser forresten at han også er oversatt til norsk, og at romanen kommer på Gyldendal våren 2018 med tittelen Lincoln i Bardo. De novellesamlingene jeg liker best, er Pastoralia (norsk tittel Lykkeland) og In Persuasion Nation. Har også lest en helt herlig barnebok av ham, The Very Persistent Gappers of Frip (norsk tittel De utrolig utrettelige gappere fra Fripp).
Man Booker-prisen 2017 gikk til George Saunders!
Den amerikanske forfatteren, kjent for sine mange novellesamlinger, vant prisen for sin første roman, Lincoln in the Bardo. Jeg skrev litt om den her på Bokelskere etter å ha lest den, og ikke minst hørt den fantastiske lydboken, i februar – og ga den en sekser på terningen.
Lesehelg igjen!
Ble ferdig med den tredje av de fire romanene i Myrbråtenfortellingene av Thure Erik Lund i går kveld. Da passer det med en liten pause før jeg gyver løs på den siste. Har lenge hatt lyst til å lese Nøtteskall av Ian McEwan, så begynner på den nå.
På øret har jeg Richard Fords The Lay of the Land, den siste romanen i Bascombe-trilogien. Det er lenge siden jeg leste de to første, The Sportswriter og Independence Day (norske titler: Sportsjournalisten og Uavhengighetsdagen), så det er på høy tid.
Kanskje blir det også tid til noen sider i Jan Kjærstads Kjærstads matrise, som jeg startet på sist helg, eller en novelle i Jeg er broren til XX av Fleur Jaeggy fra 2014, som kom på norsk i fjor. Hun har skrevet en rekke bøker, hvorav to er oversatt til norsk tidligere, men dette er mitt første møte med denne sveitsiske forfatteren.
Fortsatt god helg!
The Cartel har jeg på ønskelista mi på audible. Hørte The Power of the Dog på lydbok i fjor og likte den godt – ga den en femmer. Torbjørn Færøvik har jeg derimot ikke lest noe av.
Så hyggelig å kunne inspirere, krira! Hvis du skal først har lyst til å lytte til noe av Irving, er ikke dette den dummeste romanen å begynne med :-)
Kjenner meg igjen, der gitt. Det er altfor mange fristelser og altfor liten tid, både i og utenfor bøkenes verden. Men så har du jo noe å glede deg til, og det er heller ikke så dumt.
Denne burleske, eller kanskje snarere pikareske, romanen likte jeg virkelig godt. Det er vanskelig å beskrive hva den handler om, for det er mange ting, men det meste av handlingen utspiller seg i hvert fall i Mexico og barokkens Europa. En tenniskamp mellom den spanske adelsmannen, politikeren og forfatteren Francisco de Quevedo og den fantastiske barokkmaleren Caravaggio går som en rød tråd gjennom teksten. Eller, for å si det kort, med litteratursiden.dk:
Sæt og match af den mexicanske forfatter Álvaro Enrigues overdådige historiske roman om sport, politik og menneskelig dårskab.
Denne for meg tidligere ukjente meksikanske forfatteren har skrevet flere noveller og romaner. Sæt og Match er imidlertid forfatternes første utgivelse på og dansk og utkom nå i 2017, og den er også oversatt til engelsk med tittelen Sudden Death (Originalen, Muerte súbita, kom i 2013) .
Ifølge Wikipedia vant romanen Herralde Novel Prize, som tidligere er blitt tildelt store navn som Enrique Vila-Matas, Antonio Ungar, Javier Marías, and Roberto Bolaño.
Så vidt jeg kan se, er bare én av de andre bøkene hans oversatt til et språk jeg leser. Det er Hypothermia, en tynn liten sak på snaue 200 sider og som ifølge Amazon inneholder
twenty-odd short stories, "micro-novels," and vignettes.
Og så er romanen oversatt av en dansk forfatter jeg har stor sans for, nemlig Peter Adolphsen.
Jeg ga Sæt og Match en sterk femmer, og lastet sporenstreks ned Hypothermia på Kindlen :-)
Ser du har lest The Nix, krira. Likte den og oppleseren godt, jeg også, og skrev litt om den her på Bokelskere i fjor.
Denne helgen regner jeg å lese ut en sprelsk og snodig sak, Sæt og match av den meksikanske forfatteren Álvaro Enrigue. Romanen kom på dansk nå i 2017, og jeg tror originalen, Muerte súbita, utkom i 2013. Blant veldig mange andre ting handler romanen først og fremst om tennis og den fantastiske italiensk barokkmaleren Carravaggio! Ikke umulig at det blir flere bøker av denne for meg tidligere ukjente forfatteren.
Apropos sprelsk og snodig - jeg skal også lese litt videre i nattbordboka, nemlig Myrbråtenfortellingene av Thure Erik Lund. Én pocketbok, fire romaner (Grøftetildragelsesmysteriet, Compromateria, Elvestengfolket og Uranophilia). Jeg har lenge planlagt å lese noe av Thure Erik Lund, og denne en har stått i hylla i mange år. Nå har jeg så vidt begynt på den tredje, og må si jeg er mektig imponert. For en originalitet, og som den mannen kan skrive! Hvorfor har jeg ikke lest den før?
På øret har jeg Every Man Dies Alone av Hans Fallada. Har tidligere lest hans Hva nå lille mann, som jeg likte godt, så forventningene er høye.
Av bøker jeg har hatt en stund har jeg også – omsider – funnet fram og lest de første sidene i Jan Kjærstads Kjærstads matrise, Det er en murstein på 950 sider som bla inneholder to essaysamlinger, så her regner jeg med å ha godt og interessant lesestoff en stund.
Fortsatt god helg!