Lesehelg! Nytt år og nye lesemuligheter! :-)

Mot slutten av 2017 dabbet leseinnsatsen litt av for min del, men 2018 har startet bra. Er over halvvegs i Jöel Dickers La verité sur l'affaire Harry Quebert (på norsk heter den Sannheten om Harry Quebert) som jeg ser har fått terningkast 5 av bokelskerne. Foreløpig heller jeg mot treningkast 4, men vi får se. På litteraturfronten ellers lyttet jeg nylig til P2's bok-podcast; de snakket om og oppsummerte norske utgivelser i 2017 - noe som var interessant å høre på. Jeg liker i det hele tatt å lese litteraturkritikernes og journalistenes artikler om bøker i både inn- og utland da det kan hjelpe en til å holde seg oppdatert på litteraturfronten. Britiske The Guardian har i så måte en del å by på. De hadde også nylig en interessant podcast om utgivelser i 2017.

Litt underholdning: Nrk.no mener tydeligvis at man er et litterært fyrtårn om man får til denne quiz'en (da kan det i mine øyne bli mange fytårn her til lands):
https://www.nrk.no/kultur/quiz_-er-du-et-litteraert-fyrtarn_-1.13813750.
Om noen vil bryne seg på en litt mer vrien quiz, en britisk litteratur/politisk quiz à propos 2017 fra The Guardian, så er den her:
https://www.theguardian.com/books/2017/dec/30/the-big-books-quiz-of-the-year-have-you-been-paying-attention.

Hva leser dere for tiden, bokelskere? Del det gjerne med oss! :-)

Et flott, nytt og innholdsrikt år ønskes alle bokelskere.

Godt sagt! (12) Varsle Svar

Viser 29 svar.

fant en humorbok som heter Harry og Ivar i Junaited Statesen. Mye tull og hysteriske påfunn---

Godt sagt! (0) Varsle Svar

har begynt på Erika Fatland sin bok Grensen og er kommet til side 217. Stadig mye rare ting der borte---

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Dette er ei bok jeg er nysgjerrig på! Oppdater gjerne hva du syns om den etter hvert som du leser :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei til deg, og alle andre her inne!
Siste dagane, og helga har ikkje vore optimal for lesing av div årsaker. Har berre såvidt fått lese litt i i julegåva mi Rigels øyne.
Og som sengelektyre har eg til mi store overrasking kosa meg med
Anna, Hanna og Johanna av Marianne Fredriksson. Eg har nemlig lese eit par bøker av henne før som eg berre likte sånn passe.

No håper eg at komande veke skal verte litt meir " lesevennlig" for mitt vedkomande. Ha ein god søndagskveld, og ei god veke framover. Håper ingen har hatt trøbbel med "Cora". Vi hadde budd oss godt, men slapp heldigvis unna denne gongen!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Helg igjen!

Blir dessverre altfor liten tid til å lese om dagen. Men noe blir det da. Jeg har akkurat begynt å to nye bøker. På Kindlen har jeg Tidens larm av Julian Barnes og på øret The Wonder av Emma Donoghue. Håper også å komme meg litt videre i mursteinen Kjærstads Matrise før helgen er over, også en veldig bra bok så langt!

Ellers gledet jeg meg til Torgrim Eggens Kunstrock, der han skriver om Roxy Music, Kraftwerk og David Bowie på 1970-tallet, men den har jeg bare så vidt hatt tid til å bla litt i foreløpig.

Har lest gode bøker av både Barnes og Donoghue før, så har store forventninger til disse, selv om The Wonder virker veldig annerledes enn Donoghues Rom.

Fortsatt god helg og et riktig godt nytt år til alle!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Kjærstads Matrise har jeg jo stående - takk for at du indirekte ga meg en påminnelse om det :-) Jeg var godt i gang med den, og likte den godt! Av en eller annen grunn leste jeg den ikke ferdig. Må lete i biblioteket og se om jeg skal titte i den igjen :-) En murstein, ja. Tipper jeg tenkte at "denne kan jeg lese mer i siden". Og nå er det en stund siden "siden" :-D

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg ser du leser Everything Is Lies av Helen Callaghan. Hva synes du? Jeg har nemlig snust litt på den, men har ikke helt klart å bestemme meg for om jeg skal kjøpe den.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hei :-) Nettopp ferdig og den var ikke så verst. Passet som lydbok i sommervarmen til og fra jobb. Likte bedre Liz Nugents Lying in Wait, Skin Deep og Unravelling Oliver hvis du er på jakt etter litt psykologiske thrillere på sommeren :-) Hørte alle på lydbok/Audible.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Igjen takk for tips om Liz Nugent, krira. Akkurat ferdig med å høre på Unravelling Oliver. Likte den godt, så det blir nok flere bøker av henne på meg etter hvert :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så bra. Likte de to andre jeg har lest enda bedre. Under the Skien er bra :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har lastet ned en del lydbøker i det siste, men de neste to bonuspoengene hos Audible går nok til de to andre Liz Nugent bøkene du skrev om. Tror jeg leser dem i den rekkefølgen de kom ut, altså først Lying In Wait og så Skin Deep.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tusen takk for tips, krira.
Liz Nugent var helt ukjent for meg. Men siden jeg vet at vi liker mange av de samme bøkene, prøver jeg meg heller på henne, og har lastet ned den første, Unravelling Oliver, fra Audible :-)
Gleder meg til denne!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for tipset, krira!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ang. sommerlektyre så uttalte Ian Rankin nylig til The Guardian at "Liz Nugent¨s Skin Deep (Penguin) is the perfect holiday read for those who like their escapism on the darker side. If Patricia Highsmit were Irish she might well have come up with this tale of a scarred woman who taints all she touches while remaining as charismatic as she is enigmatic".

Om Skin Deep fra Amazon: "Cordelia Russell has been living on the Côte d'Azur for 10 years, posing as an English heiress. Now her money is gone, and her luck is running out. Desperate to escape her grotty flat and grim reality, Cordelia spends a decadent night at the Negresco. But surrounded by the young, beautiful and privileged, she feels her age and her poverty.
As dawn breaks, she stumbles home through the backstreets. Even before she opens her door, she can hear the flies buzzing. It hasn't taken long for the corpse in her bedroom to commence decomposing....
Liz Nugent's novel is the dark, twisted and shocking story of what takes Cordelia from an island childhood in Ireland to ruin in Nice."

Bra sommerlektyre og god oppleser på Audible :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Så bra, krira.
Jeg har også hatt Kjærstads Matrise en god stund. Kom i gang med den for tre måneder siden, og har ikke kommet så veldig langt. Typisk en bok jeg velger å lese litt i nå å da, innimellom andre ting. Liker den også veldig godt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ble ferdig med Full storm mens jeg så reprisen av Norges Idrettsgala på morran (orket ikke å sitte oppe igår etter å ha sett på sport i 9 timer) da jeg la meg etter Lotto trekningen (ingen gevinst, kun 2 rett), så idag leser jeg nå først innimellom sporten Frank Lloyd Wright's Glass Designs . Siden det er en liten bok på kun 57 sider og halvparten bilder, starter jeg senere idag på bok 6 på leseutfordringen,; Nordisk kriminalkrönika : - historiska fall for punktet 'True crime'.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Da har de første minusgradene bergtatt indre Hardanger, det på en måte som gjør at du enten rasker med deg skia og reiser til fjells, blir sittende og glo på tv-sport ELLER hiver deg på rygg med ei god bok. Etter jobb har det blitt noen sider av Himmelbjørnens Skog av Britt Karin Larsen, som visstnok er bok 2 av serien fra Finnskogene. Lot meg fenge veldig av den nyeste boka hennes, Av Lys Er Du Kommet, som var min BK Larsen-debut. Jeg dro kjensel på hennes måte å skrive på; blant annet hvordan hun stiller essensielle spørsmål og lar dem stå ubesvarte, eller svarer i neste setning. Måten hun gjør disse tingene på minner storligen om Toni Morrison. Ulike arenaer og samfunn til tross, dette ligner!

Boka leses antagelig ferdig denne helga eller i hvert fall de to neste dagene, det er jo tid for årsmeldinger og sånt, har tre av dem som skal skrives.

Ei flott leseuke til alle :-)

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Snø og blæst så det er godt lesevær. Er akkurat ferdig med ei bok av Stefan Sweig, I følelsenes vold, og den var meget bra. Vanskelig å gå videre etter sånne bøker, men valget falt på Don Camillo av Giovanni Guareschi, en helt annen type bok, men veldig fin. Innimellom leser jeg i boka Veierland forteller av Lillevi Berg Kristoffersen, den koser jeg meg med og leser små stykker av gangen,den vil jeg skal vare lenge.
En god lesehelg til dere alle.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Så hyggelig at du leser boken min der oppe på nordvest-landet! Håper du vil like den. Flere har sagt at de kjenner seg igjen i beskrivelsene, selv om de kommer fra andre kanter av landet enn der min øy ligger. Jeg har som deg, sans for øyer.

Det er litt pussig, jeg har lagt inn boken for lenge siden, men får den ikke opp når jeg søker (bare når jeg søker fra min side). Her er den i hvert fall :-)

God helg! 

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det er det som er det fine med Veierland, jeg er fra områdene litt lenger nord i Vestfold. Jeg har vært mye på Tjøme og Nøtterøy opp gjennom alle år, men faktisk aldri på Veierland.Men føler så inderlig den øy-følelsen fra mine år hjemme på Østlandet. Her på Nordvest-landet har jeg bare bodd i drøyt 10 år, men bor på ei øy nå, men det er ikke som øyene i Vestfold,nei. Det er ei flott bok og artig å lese om bl.a. hvalfangermiljøet, mine bestefedre og onkler har alle vært på hvalfangst i sørishavet.Og som vestfolding blir det alltid til at jeg sammenligner andre steder med hjemme,og som regel er det hjemme som vinner. Sånn er det vel for de fleste,antagelig.
Takk igjen for ei flott bok.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

"Egentlig" leser jeg "Her hos de levende" av Levi Henriksen, en veldig passende oppfølger etter "Av lys er du kommet" av Britt Karin Larsen, - de foregår på en måte i samme univers.
Men så har det seg sånn at jeg også jobber med bildene mine fra en tur til Skottland og Orknøyene i høst, og i den forbindelse begynte jeg å lese litt i "Orkneyinga Saga" som viste seg å være både lettlest og fascinerende og som også berører Norges eldste historie. Og om kveldene ser jeg "Outlander" på Netflix, - en serie som utspiller seg i det skotske høyland på 1700-tallet. Så mentalt er jeg en tur tilbake til Skottland og Orknøyene for tiden, og oppvekstskildringen fra de hedmarkske skoger får vente litt.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Jeg synes julen kan bli noe klaustrofobisk, med for mye mennesker samlet under ett tak. Hyggelig, men kan være krevende. Så når alle hadde reit til sine skoler, og tilbake til hverdagen sa jeg til mannen min at jeg legger meg nå på et rom og leser. Og jeg fant frem Mysterier av Knut Hamsun. Det ble en sammenhengende lesning, jo jo litt søvn men ganske intensivt.... og det ble sterkt og det ble magisk!!!! Jeg tror den boka egner seg best for den type lesning......

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Koselig å se deg her igjen, Krira :-)

Ja, da er det første helga i det nye året, og jeg leser fortsatt i julegaveboka mi, Berge av Jan Kjærstad. Den er bra, og jeg liker den, men den er helt annerledes enn jeg trodde. Jeg forventet kanskje mer en kriminalroman, men her skildrer Kjærstad i stedet hvordan denne hendelsen påvirker livet til de forskjellige personene i boka. Det blir spennende å se hvordan dette utvikler seg :-)

Ellers var det en artig quiz :-) Selv om jeg nok ikke ble helt fyrtårn ... :-)

God helg til dere alle :-)

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Jeg er nysgjerrig på Berge av Kjæstad. Oppdater oss gjerne om den etter hvert :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hei igjen,
Nå er jeg ferdig med Berge. Den var absolutt lesverdig. Den handler jo om disse drapene, men den er langtifra noen kriminalroman,og er ikke spennende. Den forteller om hvordan denne hendelsen påvirker livene til 3 personer som på ulike måter blir involvert, og litt om hvordan samfunnet har behov for å finne en synder.

Jeg synes den var bra, og er glad jeg leste den, men den var ikke fullt så fantastisk som jeg forventet på bakgrunn av forhåndsomtalene. Den var på en måte litt sakte og omstendelig, og jeg brukte lang tid på den, for jeg ble alltid så trøtt.. (Kan også være årstiden...)

Veldig godt språk, det trekker opp. Åpen slutt, jeg skulle ønske jeg fikk vite hvordan dette egentlig gikk..

Det var litt vanskelig å trille terning, jeg ville gitt 4+, men på grunn av språket lander jeg på en svak femmer.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

" Den svovelgule himmelen" av Kjell Westø leses denne helgen. Oppvekstroman fra Helsinki på 1960 og 70 - tallet. Handlingen viser at det kan skjule seg mye bak en tilsynelatende vellykket overflate/ fasade. Det er godt å sitte inne å lese, mens kulda har festet grepet ute. Ønsker alle en god lesehelg :)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Fortiden leser jeg Cat Eye Margaret Atwood som jeg begynte på i forrige og høre Dracula Bram Stoker på lydbok. Veldig spennende og ulikt enn det jeg har lest eller hørt tidligere. Godt med nyttår der man kan starte å lese eller høre andre bøker enn i før. Nå har jeg i nyåret hørt en del lydbøker allerede og skal forsette med det. Som lese nyttårsforsetter vil jeg lese flere gode bøker som gir meg mer og som kan gi meg lyst til å lese videre.

Ha en god helg alle sammen og håper alle koser seg med bøker innen i det nye året :)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Denne helga leser jeg 5te bok på leseutfordringen, Full storm - naturkatastrofer og ekstremvær i Norge for punktet 'A book with a weather element in the title'.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Det blir snøver i morgon, då skal eg på ski
Der skal bikkja få drage, og eg berre gli
Og når turen er over og hunden får fred
Har eg Djevelens kobber å kose meg med

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Sist sett

Marit HøvdePiippokattaTurid KjendlieVioleta JakobsenHarald KsomniferumStig TKirsten LundRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasKatrinGVibekeAvaCarine OlsrødReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad Wøien