Djevelens kobber

krim

av (forfatter).

Vega forlag 2014 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.38 (8 terningkast.)

16 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Endelig en ny thriller fra Rivertonvinneren!

Etterkrigstidens Oslo. En eksplosjon forstyrrer den gjenopprettede freden. I brannruinene ligger to forkullede lik tilbake, den ene med 13,95 gram gull i svelget. Var det virkelig bare en ulykke? Er krigens dager enda ikke over?
Sporene leder etterforsker Karl With tilbake til 1944 og sitt eget liv i den norske legasjonen i Stockholm. Sentralt står Hitlers nederlag på Østfronten og vestmaktenes politiske spill med Stalin om Nord-Norges skjebne, de alliertes hemmelige operasjoners smuglerhandel, en dobbeltagent - og en koffert med østerriksk-ungarske gulldukater.

Bokdetaljer

Forlag Vega forlag

Utgivelsesår 2014

Format Innbundet

ISBN13 9788282114004

EAN 9788282114004

Genre Politi og detektiver Krim

Omtalt tid Etterkrigstiden 1939-1945

Omtalt sted Oslo

Språk Bokmål

Sider 367

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 3 5 0 0 0

Bokomtaler

Det er vel ikkje heilt feil å seie at Alf R. Jacobsen har spesialisert seg på sakprosabøker om 2. verdskrigen? Best kjend er kanskje boka Kongens nei, som blei filmatisert for ikkje så lenge sidan. Men han har også skrive ein og annan kriminalromanen, slik som denne boka frå 2014. Men har du sett, handlinga er lagt til tida rundt andre verdskrigen, og den ligg tett opptil hendingar som han har skildra i nokre av sakprosabøkene sine.

Dette var nok eit lurt grep, for sjølve krim-delen av historia var ikkje all verdens. Det som likevel gjer boka verd å lese er den truverdige og velskildra rama rundt det heile. Eg tvilar ikkje ein augneblink på at Jacobsen kan dette stoffet til fingerspissane. Mange av romanfigurane er henta frå historiebøkene, og for den som ikkje har visst særleg mykje om Litsafronten og krigsdramaet i traktene mellom Finnmark og Kola-halvøya så er her mykje å lære (Kjartan Fløgstad har også gitt desse hendingane stor plass i boka si Grense Jakobselv.)

Kvifor djevelens kobber? Ein viktig motivasjon for maktkampen i nord var tilgangen på nikkel. Namnet «nikkel» kjem av det tyske «nickel», som var ein slags mellomting mellom bergnisse og djevel. Tyske gruverarbeidarar var nemleg frå gamalt av kjende med ein type koparmalm som det var uråd å utvinne kopar frå. Derfor meinte dei at denne malmen var forgjord av djevelen. Seinare fann ein ut at denne malmen inneheldt eit anna metall, som då fekk namnet nikkel. Sånn, det er utruleg kva ein kan plukke opp av å lese krimbøker.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

... problemet er ikke at nordmenn er korrupte. Problemet er at nordmenn er billige. Det skal du huske. En hyttetur, et klaps på ryggen, en rimelig bil. Det er ofte mer enn nok.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Gjennom sine forbindelser til kretsen rundt Hitler og de øverste sirkelene i Wehrmacht var han godt trent i den fremste av Wehrmachts blodsporter: jakten på syndebukker.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Nei, det er ikkje ei liste der ein rockemusikk-genre er fellesnevnaren. Det er i staden ei liste over bøker der eit metall er med i tittelen. Enkelte av bøkene har eg lest, andre kan eg tenke meg å lese.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Kryssild - krig og kjærlighet i Atlanterhavskonvoiene 1940-41" av Alf R. Jacobsen
 • "Farlig farvann - Hurtigruten i nord 1940-45" av Alf R. Jacobsen
 • "Clinch" av Martin Holmén
 • "Nikkel, jern og blod - krigen i nord 1939-1945" av Alf R. Jacobsen
 • "Fryktindeksen" av Robert Harris
 • "Osvald - storsabotøren Asbjørn Sunde" av Morten Conradi
 • "Angrep ved daggry - Narvik, 9.-10. april 1940" av Alf R. Jacobsen
 • "Rød sone" av Asbjørn Jaklin
 • "Den gylne løve" av Wilbur Smith
 • "Bitter seier - Narvik, 10. april-10. juni 1940" av Alf R. Jacobsen
 • "Miraklet ved Litza - Hitlers første nederlag på Østfronten" av Alf R. Jacobsen
 • "Bastionen" av Gert Nygårdshaug
Alle bokanbefalinger for dette verket