Har nylig landet bedagelig i sofaen etter jobb, og så kom jeg forbløffet på: Det er helg! Og dessuten lesehelg! Ett eller annet sted i hjernen har jeg flere ganger i dag vært klar over at det er fredag. Men så ble arbeidsdagen til de grader travel, at da jeg dro hjem så hadde jeg glemt at det er helg. Så jeg må nesten si at jeg ble gledelig overrasket, he-he :-D

Siden lesehøsten hittil har bydd på mye positivt for min del, så begynte jeg å bli små-bekymret for at noe skulle bremse lesegleden. Dermed ble valg av ny roman vesentlig, og det viser seg at jeg heldigvis har landet på et godt valg - nemlig A Little Life av amerikaneren Hanya Yanagihara. Dette er en murstein, og selv om jeg er langt fra halvveis så kan jeg forstå at A Little Life ble pris-nominert; den var shortlisted til The Man Booker Prize i 2015. For å sitere et utdrag fra San Francisco Chronicle:
"How often is a novel so deeply disturbing that you might find yourself weeping, and yet so revelatory about human kindness that you might also feel touched by grace? Yanagihara's astonishing and unsettling second novel . . . plumbs the rich inner lives of all of her characters... You don't just care deeply about all these lives. Thanks to the author's exquisite skill, you feel as if you are living them . . . A Little Life is about the unimaginable cruelty of human beings, the savage things done to a child and his lifelong struggle to overcome the damage. Its pages are soaked with grief, but it's also about the bottomless human capacity for love and endurance . . . It's not hyperbole to call this novel a masterwork - if anything that word is simply just too little for it."

Ellers så gleder jeg meg til å lese Carl Frode Tillers nye roman Begynnelser. På nrk.no står det: "Når du lengtar etter å kome i fengsel, alternativt: håpar at kjellarbua treng grundig opprydding, ja, då er det skralt stell. Carl Frode Tiller er framleis noregsmeister i kunsten å skildre ekstremt forknytte, forstilte og fortvilte menneske." . - Jeg satser på at Tiller også denne gangen byr på litt galgenhumor oppi det mørke.

Hvilken bok er åpen hos deg? Papir-, digital- eller lydbok? Hvordan ser din lesehelg ut?

Med ønske om en trivelig lesehelg; lev vel og nyt livet og litteraturen! :-)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 13 svar.

jeg skal fortsette å lese i boka om ML sin historie etter å ha kommet tilbake fra Bulgaria på lørdag.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ypperlig lesehelg, stiv kuling,øsende regn og torden og lyn, da er det bare å sitte inne med bøkene sine. Leser omigjen Jonas Gardells bøker "Tørk ikke tårer uten hansker". Det er en sterk historie.
Har også bestil meg noen bøker, men det drøyer før dem kommer. Har fått ei av Jon Leirfall,"Tusen år på Man",den ser jeg fram til.
Ønsker alle ei god lesehelg.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Lesehelg igjen!

Ble ferdig med den tredje av de fire romanene i Myrbråtenfortellingene av Thure Erik Lund i går kveld. Da passer det med en liten pause før jeg gyver løs på den siste. Har lenge hatt lyst til å lese Nøtteskall av Ian McEwan, så begynner på den nå.

På øret har jeg Richard Fords The Lay of the Land, den siste romanen i Bascombe-trilogien. Det er lenge siden jeg leste de to første, The Sportswriter og Independence Day (norske titler: Sportsjournalisten og Uavhengighetsdagen), så det er på høy tid.

Kanskje blir det også tid til noen sider i Jan Kjærstads Kjærstads matrise, som jeg startet på sist helg, eller en novelle i Jeg er broren til XX av Fleur Jaeggy fra 2014, som kom på norsk i fjor. Hun har skrevet en rekke bøker, hvorav to er oversatt til norsk tidligere, men dette er mitt første møte med denne sveitsiske forfatteren.

Fortsatt god helg!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg ble nettopp ferdig med lydbokversjonen av The ninth Life Of Louis Drax - egentlig en veldig fin bok som jeg av en eller annen gunn ikke ble så begeistra for aom jeg skulle tro basert på plottet o.l Tror faktisk jeg ville likt den bedre om jeg leste boka, og ikke lydboka, for det var noe med "stemmen" til louis og mpten han uttrykte seg på som gjorde at jeg ikke kunne fordra ham ... etterpå så jeg filmen - den ligger på Netflix - og den likte jeg faktisk ganskee godt og fikk megntil å tenke litt bedre om boka også ... så for de som er ute etter en underholdende bok med ett likevel alvorlig tema og et plott som gjør at den kan klassifiseres som en thriller ... OG som er relativt kort og lettlest....OG som vil se filem etterpå: les denne! :-) det overrasker meg i grunn at denne boka ikke er mer omtalt og kjent ...

Nå er jeg i gang med "Pretty Baby" - og etter en time med lytting er det ingen tvil om at dette er av den type lydbok jeg blir "avhengig"/oppslukt av. En hjemløs tenåringsmor blir observert flere ganger av Heidi, ig Heidi som jobber men humanitært arbeid og generelt sett har et stort hjerte, klarer til slutt ikke la være p "blande" seg og tar kontakt med jenta og vil kjøpe middag til henne. Bekjentskapet med denne jenta er sentralt i boka, og er vel det som får ballen til å rulle i historien. Vi følger også Heidis mann og datter.

I papirbok-verdenen har jeg noen få sider igjen av Tore Renbergs Skada Gods, og dem skal jeg lese nå i løpet av lørdags formiddag. For en bok!!!! Etterpå venter den tredje boka i krimserien om Olivia Ronning og Tom Stilton - "sov du velse spire". Har en veldig fristende kø av bøker stående...bla Carl Frode Tillers "Begynnelser" som jeg også klør etter å begynne på! Altfor mange bøker og litt for lite lesetid...

Og så skal jeg se Snømannen i morgen (søndag)... strengt tatt ikke noe som inngår i lesehelg da, men er jo litt bokrelevant. Har ikke de store forventningene etter å ha skumlest en rekke mindre begeistrede anmeldelser. Men har lest boka, for mange år siden, og har alltid likte Harry Hole-serien (selv om Snømannen, i min mening, er den svakeste av hele serien...), og så er jeg jo spendt på se denne "fiaskoen" av en film. God eller dårlig, underholdning blir det vel uansett, og så kan jeg .trøste meg med at jeg har en GOD bok liggende klar på nattbirdet til etterpå :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Da ble jeg ferdig med Dan Brown boka, og svaret på gåten er jo litt både og.....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nå har jeg nettopp lukket Erlend Loes siste bok om Doppler. God bok, Loe tar nok en gang samfunnsstrukturer og mennesketyper på kornet - jeg humrer godt av hans humoristiske og lett satiriske beskrivelser.

På øret har jeg imidlertid en bok åpen, det er Innsirkling av Carl Frode Tiller, som jeg faktisk begynte på en gang for mange år siden, men som bare ble liggende og aldri fullført. Tror kankje jeg syntes nynorsken var tung å komme inn i, samtidig som jeg var i en travel fase i livet. Nå når han er aktuell med ny bok, fikk jeg lyst til å lese denne trilogien, og har altså valgt å prøve meg på lydboka. Og her fungerer nynorsken utmerket, synes jeg! Liker boka kjempegodt, og går lange turer for å få høre stadig mer :-)

Så har jeg et par bøker liggende klare for åpning i helga:
Jeg skal lese 60 damer du skulle ha møtt, som ser morsom ut, da den er laget som tegneserie.
Også skal jeg lese litt noveller, tenkte jeg. Ingvild Rishøi er en forfatter jeg har lyst til å lese mer av, så her har jeg ei søt lita bok liggende klar.

God helg ønskes dere alle :-)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

På ein fredag den trettende har eg slik flaks
Å ha plikter på min og ha fritid på max
Begjærets palass, som har starta litt trått
Burde nærme seg halvvegs før helga har gått.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Jeg er nettopp ferdig med Bakom monumenten - Gestalter ur Europas gryning av Birgitta Kurtén-Lindberg og skal i kveld starte på Medeltida människor - Et porträttgalleri av samme forfatter, begge lånt på Strömstad bibliotek. Skal også lese I hundre bak rattet - skråblikk på norsk bilhistorie i helgen (mest bilder), og se om jeg får plass til Sherlock Holmes and the Vampires of London også (tegneserie).

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Begynnelser har jeg hørt noen mye godt om. Jeg vurdere å lese den når jeg har ledig kapasitet og lyst. Godt med positive bøker og romaner. Jeg har nå begynt å høre på lydbok Sunset Park av Paul Auster, her beskriver han en god del av mennesker personlighet og forhold. Den er godt skrevet hittil og jeg vil høre denne ferdig.

Ha en god helg og nyt bøkene i papir, lydform eller digital :D!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Denne helga håper jeg å fullføre Ketil Bjørnstads " Sytti tallet", bind 2 i hans romansyklus. Han veksler mellom å fortelle om sin egen utvikling som forfatter/komponist, og om sentrale begivenheter i inn- og utland. Ellers leser jeg Ida Halvorsen ( pseudonym) sin ærlige selvbiografi fra 1982, " Hard asfalt", der hun totalt usensurert forteller om sitt liv som alkohol og stoffmisbruker på gata og de konsekvenser det medfører. Høsten er for alvor kommet til Vestlandet, så slik sett er det optimale forhold for lesing innendørs. God lesehelg ønskes alle :)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Veldig interessert i å høre din vurdering av Hard asfalt som var en skjellsettende leseropplevelse på slutten av 80-tallet da jeg var på vei inn i tenårene.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Noe av det jeg liker aller best med boka er at den er gjengir forfatterens egne opplevelser, og at hun ikke legger skjul på noe som helst. Hun legger livet sitt fullstendig åpent. Leseren får virkelig et innblikk i det brutale livet på gata i Oslo tidlig på 1980 - tallet. En leseopplevelse jeg aldri kommer til å glemme.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er egentlig en hverdagsleser, men med en hektisk jobbuke bak meg og en lei forkjølelse som jeg tydeligvis ikke får lagt bak meg, er alle sosiale forpliktelser lagt til side. Dermed blir det kanskje mer lesing enn en vanlig helg.

Mens jeg vanligvis leser en bok av gangen, er jeg nå i gang med ingen mindre enn tre bøker samtidig. Det begynte med at jeg er i gang med Paul Austers 4 3 2 1, og boken er fysisk sett alt for stor til å ha med på reise. Og ettersom jeg har reist litt i det siste, måtte jeg ha en mer håndterlig bok som kan legges i veska og plukkes frem på flyplass og tog. Dermed gikk jeg løs på Stefan Zweigs Verden av i går. I tillegg så dukket Hvetekornet opp i bibliotek-appen.

Jeg tror imidlertid at jeg skal konsentrere meg om Auster først, og jobbe meg gjennom de øvrige!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Sist sett

Anne-Stine Ruud HusevågHarald KEgil StangelandLailaMads Leonard HolvikPiippokattaBjørg RistvedtSynnøve H HoelAneSiw ThorbjørnsenIngeborg GKirsten LundHeidi Nicoline ErtnæsHildaJulie StensethTor Arne DahlPer Åge SerigstadAmanda AGrete AastorpBente NogvaBenedikteLisbeth Marie UvaagTone HTurid KjendlieLeseberta_23DemeterStine AskeMaikenHilde VrangsagenHege H.Christoffer SmedaasHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenLinda RastennefertitiEllen E. MartolRoger MartinsenTor-Arne JensenMargrethe  HaugenTove Alma