Denne er vond. Fantastisk, men vond.
Absurd, tragikomisk og ikke minst ekte. Folkelivet og historien i sunnmørsbygda Sjabervik beskrives av samfunnets ikke helt vellykkede. Novelleformen fungerer utmerket.
Jeg valgte da ikke vekk NBL, jeg sier bare at det ikke er oppdatert. Jeg trenger heller ikke styrke argumentet mitt, da det jeg sier er at begge leksikon har tydelige svakheter som man må være klar over når man bruker dem, dette er vel dokumentert. Det at du gjentar at du mener SNL er mer etterrettelig er helt greit, men det gjør det ikke automatisk riktig, og gjør heller ikke automatisk SNL til et bedre nettleksikon.
Dette blir en liten avsporing fra den opprinnnelige posten, da jeg overhodet ikke er uenig i at det skal linkes til SNL. Jeg kunne som sagt tenke meg lenker også til Allkunne som ønsker å dekke nynorsk kultur, og hvorfor ikke Encyclopedia Britannica som alternativ til engelsk Wikipedia?
Så til poenget: Det er mulig at SNL er spesielt gode på norske forfattere, uten at jeg har sett noe seriøst forsøk på å dokumentere dette. En kjapp stikkprøve på de 20 første norske forfatterne i min samling viser bl.a tre forfattere hvor SNL overhodet ikke har artikkel. SNL virker naturlig nok bedre på eldre forfattere men svakere på de som fremdeles er aktive. SNL scorer stort på inkluderingen av artikler fra Norsk Biografisk Leksikon, men disse oppdateres desverre ikke.
Generelle utsagn av typen SNL har mye høyere kvalitet og etterrettelighet enn Wikipedia dukker opp stadig vekk, men jeg har enda tilgode å se noen faktisk dokumentere det. Wikipedia sine utfordringer er velkjente, men det er desverre slik at også SNL har hatt en del alvorlige faglige problemer i tillegg til de rent merkantile utfordringene. Forhåpentligvis blir mye av dette korrigert når leksikonet gjenoppstår i ny drakt som Norsk Nettleksikon, jeg har stor tillit til det nye teamet der. Anbefaler alle å ta en tur innom Ida Jacksons blogg og lese artiklene og kommentarene rundt SNL/NNL.
For å konkludere har begge leksikon sine klare styrker og svakheter som man bør være klar over. Det er ikke, og har aldri vært sånn at alt som står i leksikon er riktig, det være seg på papir, cd-rom eller nett. Litt kritisk sans må man ha med seg uansett hvor man henter sin informasjon.
Tror du har svært lite belegg for å bruke betegnelsen faktum om kvalitetsforskjellen på SNL og Wikipedia.
Når det er sagt, skader det selvsagt ikke å lenke til begge steder, og kanskje også med til allkunne.no i de tilfeller det er aktuelt.
Underholdende og akkurat passe konspirasjonsteoretisk.
Interessant historisk synsing, men plages litt av enkelte slurvefeil og svak korrektur. Personlig synes jeg Tore Skeie's bok om Alv Erlingsson var en bedre leseopplevelse. Når det er sagt er dette en frisk utfordring til "sannheten" om Olav Haraldsson.
...en endeløs togreise skilte meg fra min skilte far. Mor, like skilt som far, hadde for sikkerhets skyld flyttet "hjem" til Bodø
Interessant, men en smule omstendelig.
Var ikke helt der. Skal lese denne igjen en annen gang, tror det kan hjelpe.
Pussig bok. Åpner som en hardkokt amerikansk 60-talls krim og flakser innom både western og fantasy før den lander trygt i cyberpunken. Første jeg leser av Reynolds, ikke usannsynlig at det blir fler.
Dette må være den nydeligste boka jeg har lest på lenge! Hvis man skal kategorisere er det "The miracle life of Edgar Mint" og kanskje "Historien om Pi" som ligner mest, uten at de dermed er like.
Enig! Og selv om dette egentlig er ungdomsbøker kan de godt leses av voksne. Er nettopp ferdig med bind fem, "Ute etter hevn" og den holder nesten like bra nivå som den første.
Javel? Rask opptelling bringer meg til 21 leste og et par jeg sikkert kommer til å få tid til på gamlehjemmet :)
Ble inspirert til å lage en slik en av Mads Iversens tilsvarende liste. Kommer sikkert til å legge til et par stykker til etterhvert som jeg kommer på dem :)
God liste! Tror jeg må lage en lignende snart :)
Enig med deg og de andre her, startet ganske bra men så stoppet det plutselig helt opp. Tror ikke jeg tar opp denne igjen.
Ja! Har spunnet igjennom de fire første nå i påska (#4 var forøvrig bedre korrekturlest enn #3 :) Satser på å få tak i resten til uka.
Boka i seg selv er veldig god, men Jevelforlaget burde kostet på seg en korrekturleser
Litt enig med deg, men når det gjelder f.eks Veien så er det fullt mulig å finne en eldre utgave med annet omslag :)