Det hadde vel blitt litt vanskelig tror jeg, men vet jo aldri hva denne kjærligheten finner på :)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Har så mange favorittbøker at det er vanskelig å velge, men tar en norsk en :)

Ulva fra Huldertjern av Willy Ustad

Den handler om en hulder som levde på 1400-tallet i Norge og jobbet som gårdsjente helt til den lokale presten hauset opp bygda mot henne og søsteren. I Ustads univers går huldergenet kun langs den kvinnelige delen av famiilien, dvs. døtrer får halen og de andre evnene, guttene får ikke hale, men deres døtre igjen kan bli huldre. Huldra heter Ulva og når hun rømmer til skogs blir hun "kidnappet" av et romskip. Det viser seg at mannskapet på skipet er høyst menneskelige i utseende, men kaller seg hnau. Vel fremme på basen deres i asteroidebeltet får Ulva vite mer om sitt folks historie. Hulderfolket er genetisk fremstilt på kunstig vis av en avansert sivilisasjon på Jorda for lenge, lenge siden. Sivilisasjonen forsvant etterhvert i havet og en del rømte til en annen planet, disse som kaller seg hnau. Det hintes sterkt til at denne sivilisasjonen var Atlantis uten at A-ordet nevnes i det hele tatt.

Boken fortsetter i "moderne" tid, Ulva har blitt vekket til live av hnauene, de trenger noen som kan skaffe dem genetisk materiale og siden huldra er kjent for sin evne til å lokke menn, ønsker hnauene at Ulva skal gjøre det for dem. I boka forklares denne evnen med at huldra er utstyrt med en kjertel som utskiller et meget kraftig hormon. Ulva liker ikke helt dette oppdraget, i hennes øyne er det på linje med å prostituere seg.

Men hun er heldig så og si, hun møter en mann hun ikke trenger å bruke hormonene sine på. Resten skal jeg ikke fortelle fordi det vil røpe handlingen i boka for mye :) Men den er både en sci-fi bok som tar for seg gammel folketro og "Atlantis" og en liten kjærlighetshistorie også :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Isaac Asimov tar her grep for å koble sammen Foundationuniverset sitt med robotuniverset. Undres på om det var planen når han i sin tid skrev Caves of Steel hvor R. Daneel Olivaw dukker opp for første gang. Uansett spennende og fascinerende å se hvordan Asimov stort sett logisk legger grunnmuren for det senere imperiet om knaker i sammenføyningene i Foundation-serien.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Høres spennende ut, ser alltid frem til skikkelig space opera på film :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skal tenke på det, greit å ha et avbrekk fra Atlantis når jeg kommer så langt til å få ferdig boka jeg holder på med nå :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, stavefeil som fint kunne vært luket ut av korrekturen irriterer meg. Samme gjør tilsvarende feil i f.eks. stillingsannonser, og ikke minst særskrivingsfeil, orddeling der det ikke skal deles osv. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

He, he, konge! Da må det vel sies at du utførte et godt stykke arbeid med å analysere boka :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fantastisk litteratur som sjanger er noe jeg rent personlig ville gått for :) Bøker innenfor dette er det svært mange av, ville lett litt etter noen antologier slik at du får litt erfaring med forskjellige forfattere i novelleform f.eks. Ellers er det jo allerede en diskusjonstråd med anbefalinger innenfor sci-fi og fantasy her: sci-fi/fantasytråden

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Is everything normal now?
Well he hasn't got religious mania, and he isn't running around in a circle spouting Gilbert and Sullivan, so I suppose he's normal.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Er boka kjedelig, fullstendig uten mål/mening o.l., legger jeg den vekk. I noen tilfeller har jeg lest samme bok om igjen noen år senere og da likt den :) Men helt enig i at pliktlesing er uaktuelt, jeg leser jo fordi jeg har lyst, ikke fordi jeg må. Utenom research til egen bok da, men der behøver jeg ikke lese hele boka nødvendigvis, slik som Herodots verdenshistorie hvor jeg etter ca 30 sider hoppet rett til hans omtale av Egypts historie. Greide ikke å finne noe særs relevant for min del i ymse hellenske feider mellom småkonger og en og annen krig mot perserne :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Raising Steam av Terry Pratchett gleder jeg meg til, det er i grunnen den eneste jeg vet om for øyeblikket :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvis du ikke har noe i mot å lese på engelsk har jeg mange forslag til deg :) Dune av Frank Herbert, den er vel faktisk oversatt til norsk når jeg tenker meg om. Vatta's War, en serie på 5 bøker av Elizabeth Moon, militær space opera om rompirater og ting. Litt i samme stil er Vorkosigansagaen av Lois McMaster Bujold om en litt usannsynlig helt som i de første bøkene sliter med benskjørhet, men til gjengjeld har han talegavene i orden og en hang til å rote seg opp i situasjoner. Interessant nok lar Bujold ham miste sin karriere innenfor det militære etterhvert og skyver ham inn i en ny jobb hvor talegavene og denne trangen til å rote borti ting kommer godt med. Vil også anbefale Charles Stross sine bøker, han skriver både urban fantasy om Bob som jobber i de paranormale etterretningstjenestene i UK og ymse space opera og cyberpunk. Philip K. Dick er også en forfatter som kan dra nytte av ditt bekjentskap, mest kjent for å ha skrevet boken som inspirerte filmen Blade runner kanskje, men har skrevet mye annet. Clifford D. Simak er også en av gamlekara som bør leses, underfundig og ettertenksom sci-fi. Ursula K. LeGuin er en dame som skriver både fantasy og science fiction, i Norge kanskje mest kjent for Trollmannen fra Jordsjø sagaen i fire deler :) Dresden Files er allerede nevnt, så bare hiver meg på anbefalingen av denne serien, god urban fantasy dette også. Liker du britisk understatement humor kan jeg anbefale Discworldserien av Terry Pratchett; satirisk fantasy :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hadde ingen av disse på videregående. Husker vi leste Olav Duun, men tittel på boka husker jeg ikke i farta. Ble vel faktisk positivt overrasket over hr Duun, men har ikke lest noe av ham siden. Det bør kanskje nevnes at jeg gikk ut av videregående i 1992 :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ringenes Herre, Dune er de jeg kommer på i farta :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Som en som pusler med noe som skal bli en slags fagbok, vil jeg så absolutt anse de som har skrevet en eller flere fagbøker for forfatter. Men jeg omtaler meg selv som skribent frem til jeg faktisk har fått utgitt noe, bloggen jeg bruker som test/infokanal er i mine øyne ikke nok til at jeg kan føye til forfatter på cv'n :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Tony Hillermans krimbøker fra navahomiljø er både krim og lett innføring i navahotradisjoner :) Terry Pratchetts bøker om Discworld er både morsomme og intelektuelt stimulerende. Flere av dem er jo til og med en slags krim, Guards! Guards! mfl. om politikorpset i Ankh-Morpork fungerer utmerket som en parodi/hyllest til krim noir med den forfyllete politimannen som har sett alt det mørke og krøpet inn i flaska, men dras ut av den nye, ivrige og smånaive kollegaen sin :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Terry Pratchett (Discworld), Isaac Asimov, Ursula K. LeGuin (Earthsea), Lois McMaster Bujold (Miles Vorkosigan), Tony Hillerman, Dune.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

K-Pax :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mange gode tips her som jeg som potensiell hemmelig brorskap/selskap-stifter tar til meg med stor iver. Får gruble litt på hemmelig formål, har vurdert litt av hvert som naturlig nok ikke bør nevnes her da det ikke ville vært hemmelig lenger om jeg gjorde det :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nei. Denne er en Poirothistorie, 4:50 fra Paddington er en Miss Marplehistorie.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Reidun SvensliAmanda AAgnete M. HafskjoldHanneEster SKirsten LundReidun GranberggretemorAud Merete RambølAnne-Stine Ruud HusevågHarald KLailaRonnyAnniken RøilPiippokattaTheaAstrid Terese Bjorland SkjeggerudNicolai Alexander StyveVariosaIngunn SVigdis VoldEli HagelundedgeofawordsiljehusmorTone SundlandFarfalleLinnDemeterGodemineMorten MüllerMarit HåverstadTone Maria JonassenPirelliSynnøve H HoelKorianderNinaChristofer GabrielsenNorahCarine OlsrødNtothea