Jeg har alltid vært glad i krim og lest mye av det. Ikke minst synes jeg det er den ideelle reiselektyre. Men jeg har nettopp fått meg en støkk! Har avsluttet "A dedicated man" av Peter Robinson og oppdaget først helt mot slutten av boken at jeg hadde lest den før, og det var kun en setning som gjorde at jeg ble klar over det: " There was no face to recognize, but Penny knew as did all the other locals on the bridge, that it was the body of Sally Lumb come back to the village where she was born." Jeg er ømskinnet, og synes det er ekstra trist når barn og unge blir offer for forbrytelser, som her. Jeg trenger intellektuelt stimulans! Bøker kan ikke kun være tidsfordriv, så nå har jeg laget meg en liste over bøker jeg gjerne vil lese og jeg tar gjerne innspill og forslag fra dere:
Det året Ricardo Reiss døde.
Tordengudens sønn.
Tysktime.
Fornuft og følelser.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 9 svar.

Tony Hillermans krimbøker fra navahomiljø er både krim og lett innføring i navahotradisjoner :) Terry Pratchetts bøker om Discworld er både morsomme og intelektuelt stimulerende. Flere av dem er jo til og med en slags krim, Guards! Guards! mfl. om politikorpset i Ankh-Morpork fungerer utmerket som en parodi/hyllest til krim noir med den forfyllete politimannen som har sett alt det mørke og krøpet inn i flaska, men dras ut av den nye, ivrige og smånaive kollegaen sin :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Håkan Nesser er uovertruffen, etter min mening bedre enn kanskje mer populære Henning Mankell, og helst bør du lese Nesser på svensk.

Språket er en fryd, handlingen ofte svært finurlig, og menneskeskildringene små, psykologiske akvareller. Bøkene hans er så mye mer enn "bare" krim.

Begynn gjerne med bøkene om politimannen Van Veeteren, i en fiktiv nederlandsk by. Ellers er nok etterforskeren Gunnar Barbarotti i nok en fiktiv by, denne gang i Sverige, min favoritt. Et spennende menneske.Tilfeldigvis har jeg kjøpt to utgaver av boken "De ensamma" (svimete, ja), og jeg kan sende deg den ene hvis du gir meg adressen på PM.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Mine Saramago-favorittar til no er En beretning om blindhet, Dødens uteblivelse og Den andre mannen. Akkurat den du nevner har eg ikkje lese, men det må eg gjera, så takk for tipset.

To bøker som har gjort stort inntrykk på meg i det siste er Mine venner (Emmanuel Bove) og De utrøstelige (Kazuo Ishiguro). Gløymer ikkje dei med det første.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Uten å tenke veldig grundig - her er noen forslag:

"En kort historie om nesten alt" av Bill Bryson (eller hva som helst annet av Bill Bryson, for den del).
"Kranes konditori" av Cora Sandel.
"En halv gul sol" av Chimamanda Amichie.

Den første handler virkelig om nesten alt....en humoristisk, lettlest og lærerik bok om vitenskap, historie, religion, geologi og så videre og så videre.
Den andre handler om å bryte normer i småby-Norge.
Den andre handler om Biafra-krigen på slutten av sekstitallet, i form av en roman.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du kan jo sjekke ut "Boksmart"-lista mi :)
Den ble lagd etter jeg satt med noe av de samme tankene som deg!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Finner den ikke, hjelper du?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Se om denne linken funker?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for tips, flere gode der, og flere jeg har lest.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bra koselig om det er noen som får nytte av den i tillegg til meg :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Lene AndresenAmanda AJulie StensethSynnøve H HoelMarit AamdalMartinAkima MontgomeryMarit HåverstadAvaBeathe SolbergmgeBertyKaramasov11Aud- HelenLinda NyrudChristoffer SmedaasGrete AastorpMarianne MIngeborg GHanne Kvernmo RyeHarald KPiippokattaTherese HolmSigrid NygaardBjørg RistvedtEgil StangelandPi_MesonStig TAneMarteLailaTine SundalTatiana WesserlingTove Obrestad WøienTor-Arne JensenMalinn HjortlandJoakimIngridLabbelineBente