Tusen takk for gode lesetips, skal gå på biblioteket å spørre :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tusen takk for mange gode tips - nå har jeg mye bra lesestoff de neste mnd :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fantasy, grøssere og Science-fiction - alt en leseglad ungdom kan finne på å lese
Passer for alder 13-100 år
Alle bøker er utgitt eller vil bli utgitt på Norsk - Og anbefales på det varmeste!


Godt sagt! (14) Varsle Svar

Hei!
Da mine engelskspråkkunnskaper ikke kan skrytes av, foretrekker jeg å lese bøkene på Norsk.
Jeg liker fantasy hvor det skjer noe. Harry Potter, Vindens navn, Thomas Cale, Den første loven, Odinsbarn er eksempler på bøker som falt meg i smak. Men finnes det gode fantasybøker oversatt til Norsk som ble utgitt før 2000 tallet?
(jeg skal kaste meg over J. R. R Tolkiens i sommer)
Ønsker å lese gode gamle klassikere men vanskelig å finne oversatt utgave.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Uvanlig bok til meg å være. Dette er "iskalde grøss", men med god kvalitet. Dette er en serie som er satt sammen i et hardcover, så det er ingen avsluttet historie.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Boken er skrevet fra læreren sitt ståsted slik at "vinkelen" blir feil for andre, men det er alikevel en interessant bok. Boken er også rettet mot barn som har adferdsproblemer som ADHD og aggresiv adferd. Jeg hoppet over kapittel 8 da det omtalte de tingene man måtte straffe og det ble veldig lite relevante, i og med at det var rettet mot den barnegruppen.

Hovedtrekkene er her behavourisktiske og kongnetiv opplæring. Jeg liker godt Carolyn Wbster-Stratton og det er mulig at jeg kjøper en av barnebøkene hennes - jeg er nysgjerrig på formidlingen i de i forhold til bøkene for voksne. I motsetning til Jesper Juul - som er et oppkok av egne tanker og ideer, og som er en dyktig formidler med en slett fagmann - er det egene program basert på Carolyn Webster-Stratton klinisk psykolog og professer ved Universitetet i Washington.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her var det mye hummer og kanari! Jeg kjøpte denne som et supplement til Grete Rode kokebøkene mine - veldig greit å ha noen retter man vet kaloriinnholdet på. Grete Rode bøkene er så enkle at man på enkelte ting knappes kan kalle det oppskrifter, mens dette derimot! Her er det mye ... fremmedartet. Veldig usikker på om jeg blir å nye mine "sprø sviske- og bananboller". Jeg kjenner også jeg er skeptisk til oversetteren: Hva er feks Risvermicelli, puylinser, oksetungesopp og okra? Kanskje det er sjæbnen som har lest anmeldelsen min av Grete Rode bøkene og sett seg lei av klagingen på enkelheten? Får håpe jeg finner ei bok som er litt mer midt i laget på vanskelighetsgrad.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Veldig bra bok. Jeg har lest flere av bøkene i denne serien, og dette er selvhjelpsbøker som er bygget på reell kompetanske (kognitiv adferdsterapi) i motsetning til mange andre bøker i denne sjangeren. Boken er på mange måter mer en oppskriftsbok, og burde heller kategoriseres sammen med strikkeoppskrifter og matoppskrifter i og med at det fordrer handling heller enn lesing.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mest om Dorne og Jernøyene. Veldig bra!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Av og til leser jeg bøker som berører meg dypt - dette er en slik bok. Jeg blir å sette den i bokhyllen sammen med andre populærvitenskapelige bøker som de av Stephen Hawking og Oliver Sacks. Det er ingen andre plasser enn i litteraturen man kan omgåes genier, og en viktig grunn til å lese sett fra min side. Gjennom bøkene kan jeg treffe levende og døde. Frihetsforkjempere, mennsker som har gjennomlevd krig, mennesker med stor politisk innsikt, mennesker med stor kompetanske. (Og en og annen tulling - men da kan jeg lukke boken, og starte en ny)

Grunnen til jeg blir berørt er flere. En av de er en nydelig og presis skrivestil - helt uten alt skrytet og "fluffet" som mange andre bøker er fulle av. Det andre er selvfølgelig at verden her beskrives i detalj og ikke som så mange andre bøker beskriver resultater, konklusjoner og symptomer.

I nesten hele mitt voksne liv har jeg vært overbevist om at jeg var steintøff, og grunnen til jeg trodde det var at jeg holdt ut ting som ga meg store blåmerker uten å klage. For tre år siden ble jeg oppringt av sykehuslegen min som innsisterte veldig alvorlig på at jeg måtte ta en ny blodprøve om fire uker for å sjekke blodplateverdien min. Rett hjem til min elskede google oppdaget jeg fort at lave blodplateverdier kunne være et tegn på leukemi, så det ble en måned i spenning. Senere ble det konstantert at jeg bare hadde et veldig lavt (litt under nedre normalgrense) antall blodplater generelt. Så mye for tøffheten! Det var med andre ord ikke mitt mot og tapperhet som gjorde at jeg "holdt ut" smertene - det var bare det at jeg lettere enn andre fikk blåmerker.

Denne boka ga meg samme nyttige - men kanskje ikke så flatterende - innsikt. Jeg har alltid hatt mye lettere enn andre for å vurdere både meg selv og andre realistisk. Jeg har da trodd at jeg kanskje var spesielt smart, men ved å lese denne boken oppdaget jeg at dette skyldes helt andre faktorer. Den ene er at jeg er mer på vakt enn andre, og derfor lettere aktiverer det systemet som gjør at jeg blir mer realistisk. Det andre er mest sannsynlig at jeg i mange sammenhenger ikke handler intuitivt, fordi jeg ikke er "trent opp" i en spesiell tankegang.

I tillegg styrket boken troen min på at liberalisme ikke fungerer. Jeg er veldig fasinert og tiltrukket av de liberale partiene, og det virker forlokkende å tro at folk vil handle på en rasjonell måte. Grunnen til at jeg har null praktisk tiltro til liberalismen er at jeg har sett hundrevis av eksempler på at folk ofte velger det som gir de en kortsiktig, lav gevinst fremfor å velge det som gir en mye høyere gevinst (men med lang tidshoriont og stor spredning). Denne boken forteller hvorfor - og det er jo lite som varmer så kraftig som det at man har rett, i tillegg forslår han en ny politisk retning: "liberalistisk paternalisme" som jeg øyeblikkelig falt for.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En bok som omhandler organisering med et psykologisk aspekt. En slags mannlig versjon av "Fly lady". Jeg liker ideen og grunnen til jeg avbrøt skyldes to ting: a) jeg kjenner prinsippene b) jeg liker ikke skrivestilen. Den er veldig amerikansk selvhjelpsbok stil. Med uante mengder skryt etc (eneste fordelen jeg har av den skrytende stilen er at jeg bruker den selv i presentasjoner. Personlig synes jeg det blir mye "fluff" og lite fakta, men det er jaggu meg mange som liker den)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

god historie, midt i blinken, koste meg med boken! drivende skrevet, man bare må lese videre. takk tom egeland

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg kan gjerne lese bøker om igjen, noen ganger umiddelbart fordi jeg ikke er klar for å forlate bokens verden og vil ha mer, andre ganger med års mellomrom for å hilse på gamle venner igjen.

Jeg har også opplevd at gjenlesing av kjente bøker kan få i gang igjen leselysten om den har vært litt lav i en periode. Særlig om det har vært en dårlig bok-periode, med mange halvgode/halvdårlige bøker på rad. Da trenger jeg en oppkvikker med en god bok, og velger en jeg kjenner, som jeg vet er god :)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Litt for mye eventyr for meg, men spennende historie

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Trivelig bekjentskap med Maisie. "Gammeldags" britisk krim, og historisk roman samtidig fra før og under første verdenskrig, og mellomkrigstiden. Leter etter neste bok i serien, alle skal leses! ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

god krim, og aktuell mht sosiale medier.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hmm, den var ikke så enkel.. Jeg endte opp med de tre bøkene som har gjort sterkest inntrykk, og som jeg kjenner at jeg egentlig har lyst til å plukke opp igjen ganske snart:

  1. En mann ved navn Ove av Backman
  2. På bedringens vei av Roger
  3. Alle sommerens dager av Wingfield
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her kommer noen forslag til bøker jeg syns er spennende. Både for ungdom og voksne :)
Det ligger i blodet av Matt Haig.
Høsten av Jan Henrik Nielsen.
Søsteren min på peishylla av Annabel Pitcher.
Blacklands av Belinda Bauer. En psykologisk krim, ingen blodig gørr, men spennende liekvel!
Nådegaven, Katsa av Kristin Cashore, kun første bok har kommet på norsk, de andre er på vei!
I morgen, da krigen kom av John Marsden, dette er første bok i en serie, anbefaler hele. Men den kan inneholde ganske sterke scener utover i serien, så er det sagt :)

Håper noe faller i smak!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

herlig bok, latter og tårer :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Mye om folkene på Jernøyene, men historien går sin gang i andre deler av riket.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

BenedikteBjørg RistvedtEgil StangelandBerit B LiePernille GrimelandToveTove Obrestad WøienTine SundalFrode Øglænd  MalminIngunn SCathrine PedersenLailaMads Leonard HolvikJulie StensethHilde H HelsethTanteMamieRandiAsiljehusmorCecilieIngeborgPiippokattaMarit HåverstadBjørn SturødEli Svendsen Heie HaugerudPer Åge SerigstadEmil ChristiansenKirsten LundTine VictoriaNinaPer LundHeidiGeir SundetLars Johann MiljeMaikenElin FjellheimAnn-ElinReidun SvensliAneHarald KAmanda A