Hender det av og til at du leser en bok for 2. , 3. eller kanskje 4. gang ? Eller er det alltid slik at du etter å ha lest en bok er ferdig med den for godt ?? Selv har jeg ved 3 anledninger lest en bok to ganger.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 31 svar.

Jeg leser bøker jeg liker eller som er tankevekkende flere ganger. Når det er lenge siden jeg har lest en bok som fanger eller interesserer leser jeg gjerne bøker jeg har lest før på nytt. Jeg har jo bestemt meg for at jeg ikke skal kjøpe flere bøker før jeg vet at jeg liker den, og gjerne kommer til å lese flere ganger. Så derfor låner jeg en del bøker på biblioteket nå, samt leser uleste bøker fra bokhyllen min. Og jeg må innrømme at jeg har levert en del av mine bøker til bruktbokbutikker, for bøkene har ikke vært slik jeg trodde de ville være. Så nå er bokhyllen min på god vei til å bli bestående av bøker jeg kan lese om og om igjen :) og selvfølgelig noen bøker som jeg synes har vært helt grei, men ikke noe ekstraordinær.

Jeg prøver meg også på nytt på bøker jeg avbryter, det skal sies at det gjerne går noen år mellom hver gang, men jeg tror at det av og til står på livserfaringer og modning for å like enkelte bøker. Så derfor prøver jeg meg gjerne på nytt når jeg avbryter lesningen av bøker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har det også med å avbryte bøker, for så eventuelt å komme tilbake til dem ved en senere anledning. Pr. i dag har jeg ca 8 bøker som er avbrutt. Jeg har notert ned hvor langt jeg har kommet i hver av disse, slik at jeg kan starte derfra dersom jeg bestemmer meg for å vende tilbake til en/flere av dem.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Alle gode bøker fortjener å bli lest minst to ganger. Nesten alle bøker jeg har likt har jeg lest igjen minst en gang, noen flere ganger.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg er jo Paul Auster-fan, som nylig nevnt tråden. Så det er hans bøker som leses om igjen først.

Men The Goldfinch (Stillitsen) av Donna Tartt er også en vinner! Denne romanen, historien og temaene beveget meg virkelig og jeg kommer til å lese den igjen!

Lyttet til The Goldfinch på engelsk lydbok (med god oppleser) med en gang den kom ut. Jeg anskaffer nå papirformatet, på engelsk, for å lese den på papir-måten siden. Dessuten får dermed barna førsteutgaven når de blir store nok til å lese den :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg leser bøker flere ganger. Det gjelder spesielt litteratur om andre verdenskrig, men når jeg finner en bok som jeg virkelig liker - leser jeg den mange ganger. Har lest bøker opp til 12 ganger....

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Ble litt nysgjerrig nå, hvilken/hvilke bok/bøker har du prestert å lese hele 12 ganger ??? :-))

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Moon Palace, The New York Trilogy, Collected Prose, The Invention of Solitude av Paul Auster er slike bøker for meg. Moon Palace har jeg lest fire ganger, tror jeg (og fler blir det). Det er mange elementer i den romanen som treffer meg så veldig som leser og menneske.
Paul Auster er favorittforfatter, så flere av hans bøker enn de jeg nevnte kommer helt sikkert til å bli lest igjen! (jeg leser så og si alt han skriver).

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Å ja, det har skjedd flere ganger. Noen ganger tar det år før jeg leser boka på nytt, noen ganger begynner jeg på den med en gang jeg er ferdig :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg kan gjerne lese bøker om igjen, noen ganger umiddelbart fordi jeg ikke er klar for å forlate bokens verden og vil ha mer, andre ganger med års mellomrom for å hilse på gamle venner igjen.

Jeg har også opplevd at gjenlesing av kjente bøker kan få i gang igjen leselysten om den har vært litt lav i en periode. Særlig om det har vært en dårlig bok-periode, med mange halvgode/halvdårlige bøker på rad. Da trenger jeg en oppkvikker med en god bok, og velger en jeg kjenner, som jeg vet er god :)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Det kommer veldig ann på boken egentlig. Om boka er god har jeg lest den to eller tre ganger noen få bøker, men er den så midt på treet blir den heller fort glemt. Noe bøker selv om de var gode leser jeg bare en gang, fordi jeg har så mange andre bøker jeg vil lese. God sommer :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Favorittene leses gjerne to og tre ganger. Nå har jeg såpass mange uleste så holder meg til de, men før samlingen ble såpass stor så hadde jeg lest de fleste to ganger og favorittene mer. Måtte kjøpe nye Ringenes herre pocketer for de jeg hadde var blitt så stygge. Venninda mi ble overraska over at jeg leste bøker to ganger. Det skjønte ikke ho poenget med. Men er boka god liker jeg å havne inni de universa igjen. :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Da min mor var 95 år fortalte hun meg at hun helst leste gamle, kjente klassikere som Dostojevskij, Victor Hugo, Undset, Ibsen osv. fordi korttidsminnet hennes ble dårligere og dårligere. Begynte hun på en bok med nytt og ukjent innhold husket hun sjelden eller aldri hva hun hadde lest når hun åpnet boken igjen. Leste hun derimot en klassiker som hun hadde lest flere ganger tidligere - visste hun eksakt hvor hun var i historien når hun åpnet boken hvor bokmerket var plassert. I følge min mor bidro relesing av litteratur i yngre år til at hun fortsatt følte seg som et oppegående, lesende og tenkende menneske selv om korttidsminnet var svekket.
Så, ja, jeg releser også - ikke med tanke på alderdommen, men fordi det rett og slett er interessant å lese de samme bøkene med noen års mellomrom.

Godt sagt! (16) Varsle Svar

Jeg leser bøker om igjen nærmest rutinemessig. Gjenlesing blir for meg noe av det samme som å besøke et kjent sted på nytt, lytte til et favorittalbum igjen og igjen, treffe igjen en gammel venn, eller kysse samme person mer enn én gang. På mange måter likt, men likevel veldig forskjellig. Jeg legger merke til nye detaljer og forstår teksten på nye måter.

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Kunne ikke sagt det bedre selv :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Flere av mine bokfavoritter vil bli gjenlest minst 1 gang, mye fordi de var så rike på detaljer, at jeg på langt nær fikk med meg alt ved første gangs lesing. Jeg kjenner meg forøvrig godt igjen i det du skriver angående å lytte til et favorittalbum, der er jeg ganske så ekstrem ;-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Som barn og ungdom las eg ofte bøker fleire gangar, men no gjer eg det så godt som aldri. Unntaksvis kan eg leite fram ei bok eg har lest for å finne fram til ein spesiell passasje el.l. som eg vil samanlikne med boka eg held på med.

Bøker eg høyrer som lydbok blar eg gjerne også igjennom som e-bok, oftast via Nasjonalbiblioteket sine sider.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg leser bøker om igjen stadig vekk, noen favoritter har jeg nok lest en 10-15 ganger. Det blir som å møte en gammel venn, veldig koselig! Det er særlig hvis jeg er veldig sliten eller trenger noe lett å lese på stranda det er aktuelt med omigjen bøker.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det finnes en bok jeg har lest hver sommer og kommer til å lese hver sommer frammover. Min mor fortalte historier fra boken da jeg allerede var 4 år. deretter hver sommer leste hun den til meg og når jeg ble eldre leste jeg den hver sommer igjen.
Gutt av Roald Dahl.
En biografi, gjenfortalt som en barnebok. Fantastisk. Man blir rett å slett ikke lei. Gleder meg til sommerferien begynner og jeg atter engang sitter med den i hendene mine :)

Min søster Har også en slik bok, Sommeren på mirabell øya Hun leser den hver sommer og det ser ikke ut til at hun blir lei :P

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Takk for tips. Jeg har lest en del av Roald Dahl, men ikke fått somlet meg til å lese Gutt. Nå koser jeg meg glugg i hjel, samtidig som jeg har stor medlidenhet med de stakkars guttene som blir rundjult for et godt ord på kostskolen.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Haha.. Hærlig.. :D

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Boy er kjempefin! Liker du den fortsatt?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, den likte jeg virkelig godt:) Fortsatte sevbiografien med På egne vinger. Den handlet litt for mye om krigen og ting som ikke var fullt så interessant og morsomt som Boy, men jeg synes Roald Dahl er et fascinerende menneske, og nå gleder meg ekstra til å ta frem bøkene hans igjen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det finnes noen slike bøker. Krig og fred av Lev Tolstoj har jeg lest fire ganger, og er ikke ferdig med den ennå. Det er antakelig sært, men jeg hadde stor glede av å lese de ulike oversettelsene. Leste akkurat Verden av i går av Stefan Zweig for andre gang. Disse to bøkene er (for meg) nær perfekte, men kriteriet for å bli lest om igjen er oftest kompleksitet, bevegelse og erkjennelse. For å si det kort, ha ha. Det er forrresten mange barnebøker jeg har lest uendelig mange ganger, Janosch sine bøker om den vesle tigeren og bjørnen, ikke minst.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Oftest er jeg ferdig med en bok når jeg har lest den, men innimellom, når jeg er heldig, så kommer jeg over en bok jeg tenker at jeg gjerne vil lese igjen. Desverre er det sjelden det skjer, ofte er det en ny og spennende bok som faller først i køen. Akkurat nå har jeg en liten hylle med bøker jeg ser for meg at jeg kommer til å lese igjen, men vi får se når det blir.
Det er så altfor mange bøker å komme igjennom.

Det er merkelig hvordan det endres, når vi er barn leser vi gjerne den samme historien 100 ganger, men etterhvert vil vi bare videre til neste.

Sofies verden av Jostein Gaarder er den eneste boken jeg kan huske å ha lest flere ganger, men jeg vet at jeg har lest noen bøker om igjen ved et uhell. Det sier seg selv at dette er bøker som egentlig ikke er verdt det, for jeg har kommet gjennom en hel bok før jeg husker at jeg har vært borti den før.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Det er flere bøker jeg kan lese gang etter gang. Noen leser jeg på nytt hvert år, andre kan det gå flere år mellom. Endel bøker vet jeg bare at jeg må lese på nytt, allerede når jeg leser dem første gang. Fordi språket og setningsoppbygningen, eller historien i seg selv, taler så sterkt til meg. Leseopplevelsen er da like sterk, uansett hvor mange ganger jeg har lest bøkene. Noen ganger også sterkere og dypere for hver gang. Som regel er det slike bøker jeg blir lykkelig av å eie selv, for da kan jeg lese i dem når jeg vil, og streke og merke i dem der jeg ønsker. (Ellers er jeg blitt mere flink til å låne bøker på biblioteket nettopp for å unngå å eie for mange selv. Jeg kjøper også svært skjelden bøker før jeg har lånt eller kikket gjennom dem på biblioteket først).

Jeg leser Tora-serien av Herbjørg Wassmo nå. Lånt på biblioteket. (Jeg kan såvidt huske at jeg leste den en gang i ungdomstiden). Men denne gangen gjorde den så sterkt inntrykk på meg, at den nå er bestilt og står på lese-igjen-listen min.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg har lest de fleste av mine over 1 500 bøker minst en gang. Noen har jeg lest 5-6, og kan dem mer eller mindre utenat...Det er jo enklere å lære ting når du er interessert i noe uansett hva det er..

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg kjenner meg godt igjen i den siste setningen i svaret ditt ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er ikke ofte jeg leser bøker om igjen, men jeg burde absolutt være flinkere til det. Har mange gode bøker som er lest for lenge siden og som hadde egnet seg for gjennlesning. Enten fordi handlingen stort sett er glemt, eller fordi det var så mye underliggende handling at en ny leserunde ville gi større forståelse av historien.
Som mange av dere så lider også jeg av trangen til å stadig skaffe meg nye bøker og hver gang man skal velge seg en bok å lese så frister det så mye mer å åpne en ny bok.
Har ofte tenkt at jeg skal lage meg en målsettning om å lese bøker om igjen.
Når det gjelder dikt- og novellebøker så har jeg en helt annen innstilling, dem leser jeg ofte om igjen.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det hender av og til. Meste jeg har lest en bok om igjen er 3 ganger. Jeg har ikke lest så mange bøker om igjen iløpet av de siste årene. Kanskje det er mest pga jeg ikke har tid eller at jeg vil stadig lese noe nytt:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg leser ofte bøker omigjen.Får ofte mer utbytte andre gangen,om det nå har med hukommelsen eller andre ting å gjøre. Og er det mange
år siden jeg har lest noe,kan jeg nesten ha følelsen av å lese boka for første gang,kanskje jeg har forandret meg på disse åra og ser helt annerledes på ting nå.
Uansett,mange av mine beste leseopplevelser har jeg ved annen gangs lesing.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Julie StensethMeowPoffNorahIngeborg GLars MæhlumTone HAnniken RøilHarald KBård StøreEgil StangelandritaolineElinBeDinagretemorKirsten LundSigrid NygaardTine VictoriaStein KippersundHanne Kvernmo RyePia Lise SelnesBenedikteIngunn SG Lingar hEli HagelundTor-Arne JensensiljehusmorElisabeth SveeIreneleserMads Leonard HolvikalpakkaAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHeidi LTanteMamieAud Merete RambølReidun SvensliChristofer GabrielsenChristoffer SmedaasTor Arne DahlTone Maria Jonassen