Det gjelder å være ung og rik og adelig og mere til hvis det er mulig. Jo mere røkelse man kan brenne for sin avgud, desto nådigere ser avguden til en.
Ja, Øystein det gjorde jeg, og som jeg skrev så var det noen flotte, vel jeg skulle selvfølgelig også ha skrevet meget gode noveller :)
Jeg synest det er interessant å lese om den tidsperioden i Russland. Får du tak i denne boka, ikke nøl :)
Jaha, interessant. Men likte du boken? ;)
Setningen er jo tatt ut av sammenheng, for det første. Og det kule med Dostojevskij er jo at karakterene hans ofte ytrer meninger som forfatteren selv ikke står for.
Nå husker jeg ikke lenger hvem som sa det og i hvilken sammenheng, men jeg synes nå i allefall det var en kul setning:)
Men, hva er sannhet? Andres, for lengst dødes og allmennhetens ferdig oppgjorte meninger og sannheter? Mange mener at hvert enkelt menneske har krav på sin egen sannhet. Så, det han kanskje mener er at det er bedre å ta sine egne valg, enn å slavisk følge konvensjonene.
Du trenger ikke å beklage deg Brit, du har fått fram ulike meninger og synspunkter :)
Det ser ut til at en del tråder forsvinner fortere enn svint, så det er vel ikke like lett for alle å få med seg alt.
Noen ganger oppdager jeg tilfeldig både gode tema-tråder og boksynspunkter. Vi har blitt mange her inne og utfordringen er å oppdage innlegg en lyst til responere.
Er enig med deg at tema-trådstarter burde vise litt interesse for tråden siden det var han/hun som startet. Om trådstarter trenger å være delaktig hele tiden er en annen sak, for noen ganger ser en jo at andre bokelskere lar seg engasjere og har god dialog seg imellom i tråden, og da lever den sitt eget liv.
Noen tråder har et langt liv, noen ikke.
Ungdommen tør ikke se seg selv i samvittighetens speil når den gir etter for en urettferdighet. Eldre årganger derimot kjenner seg selv for lengst. Der ligger nettopp forskjellen mellom de to livsalderne.
Kjære bokelskere! Jeg har forsøkt å kopiere over bloggartikkelen hit, brukergrensesnittet er så gammeldags at det tar like lang tid å formatere den hit som om jeg skrev en på nytt.
Det er virkelig ikke min intensjon om å lure dere over til min side, men hva synes dere om de synspunktene jeg trekker fram? Diskusjonen tar vi her på Bokelskere.no
Er det liv laga med så mange bokhandlere som vi har idag? Hva slags bokhandel ønsker du deg? Hva er din favoritt idag?
Jeg tror ikke du blir skuffet, og som Brit skriver, du kommer ikke til å angre. Du vil kanskje få lyst til å lese flere av bøkene hans :)
De satt her med sine unge, bløte og hvalpete kinn, med sine, i egne øyne, forferdelige kviser, og med sitt forvirrede og utilstrekkelige indre liv sannsynligvis fylt av de mest såpeoperaaktige dagdrømmer, og var faktisk fornærmet fordi de kjedet seg, og det var ham fornærmelsen rettet seg mot, fordi det var ham, læreren, som kjedet dem.
Det kan hende at menneskehjertet tar en hvil når det stiger opp mot kjærlighetens tinder, men det er ytterst skjeldent at det stanser på veien nedover de hatefulle følelsers bratte skråninger.
Både de avreisende og de ankommende gjester ble stående målløse ved synet av sin direktør iført truse med sitron-aktig frontflekker, utførende koffert-akrobatikk.
Ja, hvorfor ikke lese noen av Maupassant's noveller. Jeg vil tro han har klart å gjenspeiler livet på den tiden i Frankrike siden han ble sett på som "novellekunstens mester".
Jeg var så heldig og fikk tak i flere av bøkene hans på et antikvariat.
Da vil jeg også snart lese de du nevner av kortprosaen til Hamsun, de er vel med i Samlede Verker".
Å ja, det er vel ingenting som slår romanene hans, de er i en klasse for seg, uten tvil!!
Det gjør ikke noe, bare slapp av og les du, for jeg har fjernlånt og lest boka på dansk.
Jeg er nå ferdig med å lese "Siesta" av Hamsun som utkom første gang i 1897.
Her var det flere små fortellinger fra kjente miljø i fra andre av hans bøker, som f.eks. kystfiske.
Flotte skildringer av menneskene i sine miljøer her også, som det var i noen noveller av Guy de Maupassant som jeg nettopp er fedig med å lese. Han var først og fremst novellekunstens mester med en stor produksjon bak seg og som virket på 1880-90 årene han også.
Litt artig og sammenligne de to forfatterne når det kommer til noveller, både i oppbyggingen, karakterene og hva historien dreier seg om. Jeg må si jeg synest det var flere likhetstrekk. Kanskje det var "i tiden" den måten en forfattet noveller på?
Et knippe utvalgte noveller fra Maupassant som fenget meg. Noen av de har jeg lest før men det var et fint gjensyn
Disse korte historiene viser bl.a. om menneskets svakheter og laster. Vi treffer personer hentet fra nesten alle lag av det franske samfunn fra gledespiker til bønder og millitæpersonell.
Boka har også fine og gode stemningsbilder, der han også viser ekte medfølelse for de personene han beskriver på en enkel og naturlig måte.
Hennes mumieansikt var innrammet av små pølser av grå hengekrøller som hoppet og danset for hvert skritt; jeg vet ikke riktig hvorfor, men jeg kom til å tenke på en spekesild med papillotter.
Se det, nå er jeg ferdig med "Barnaby Rudge". Boka er fjernlånt og jeg skal levere den i morgen på biblioteket. Bøkene går da videre til en annen bokelsker, slik skal det være :)
Nå tar jeg meg en velfortjent Dickens pause, og etterhvert som flere har lest bøkene vil nok kommentarene også komme.
Har lånt og leser tegneseriesamlingen Fia Mia - 1993-2011 av Rune Borvik.
Har lånt og hører Orkanger av Johan Mjønes. Det er Håkon Strøm og Hermann Sabado som leser.
Da kan vi liksågodt slå et slag for en annen god bok av Mytting, nemlig "Hestekrefter".
Han har også skrevet boka "Vårofferet", den har jeg ikke lest, så den skal rett på ønskelista mi.
Lar meg begeistre over den rett frem måten han skriver på, liker det meget godt.