Dette er en sånn bok som man blir glad av å se; så flott at noen kan skrive en bok om ved! Og en fin, lun og opplysende bok om ved! Kulturvern på sitt beste, spør du meg. Mytting har snakket både med hoggere og -fyrere. Vi lærer om motorsager, innkjøp, stabling, tørking, vedovner og fyring. Vi får også bilder av rotnorske vedfolk og imponerende vedstabler. Årets mest sjarmerende bok, men aldri useriøs! En selvsagt gave til onkler, svigerfedre, nabokjerringer og alle andre som koser seg med kløyving dann og vann.

Fra min bokprat om denne boka.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 11 svar.

En alle tiders bok, informativ og hyggelig lesning var det.
Boka er skrevet med et glimt i øyet med fine sitater fra kjente forfattere om ved, og om gleden og nytten av den.
Utrolig mange mennesker her i landet har hatt eller har et forhold til ved og vedfyring.
Så nå er det bare å planlegge neste arbeidsøkt med neste års vinterved.
"Folk elsker å kløyve ved. Det er en aktivitet hvor en umiddelbart ser resultater"
Albert Einstein

Det er noe med det å se resultatet umiddelbart, det er det som gjør at en holder på litt lengre...

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg har hittil bladd mye i boka og lest litt her og der. For dette er ei bok som med fordel kan brukes på denne måten. Og bildene er jo så fine!
Og duften av fersk ved; han har tatt med Hans Børlis dikt på side 148, den duften kan rett og slett ikke kjøpes for penger.
Om du samtidig kjenner det i alle musklene i hele kroppen at du har gjort en god jobb med å kappe, kløyve og stable den ferske veden din, slik at du har en nydelig vedstabel å beundre i mange dager fremover, og du kan kjenne kvaelukt inni hendene dine, - ja, da kjenner du deg så tilfreds med deg sjøl, og livet er bare herlig.

Jeg nyter til fulle min vinterild i to gode peisovner (selvsagt med glassvinduer, så jeg kan se ilden). Det gjør at vinteren i Norge er til å komme igjennom. Og hva passer vel bedre enn å sitte ved peisilden med ei god bok?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja,det er ei riktig kosebok, og som du sier en kan bla, titte og lese litt her og der. Boka er liksom så gjennomført, det tyder ikke på noe hastverksarbeid.

Jeg nyter også kalde dager med ved som jeg har vært med på å kløyve, pakket i sekker og stablet.
Duften av nyhogd ved er den reneste duft jeg kan tenke meg, å bli klissete på hendene når grana og furu skal til pers er herlig.
Forfatteren har truffet den norske folkesjela med denne boka.
Hurra for Mytting :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, hurra! :)
Selv ble Lars Mytting veldig overraska over at boka ble så populær før jul. Den måtte jo gis ut i nytt opplag med en gang. Bøkene ble revet vekk i en fei.
Men dette tyder på at det er mange som setter pris på vedfyringens mange gleder her i landet. Og det er vel ikke så veldig overraskende i seg selv. Vi har jo lange tradisjoner med vedfyring, og ei slik bok "fyrer jo opp" under folks vedfyringsgleder.
Ved varmer deg mange ganger, i selve prosessen og i arbeidet med den fram til den ferdige vedskia du til slutt putter inn i ilden. Å ha en peis eller vedovn bare til pynt og stas gir jo ingen mening. - Og slett ingen varme.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da kan vi liksågodt slå et slag for en annen god bok av Mytting, nemlig "Hestekrefter".
Han har også skrevet boka "Vårofferet", den har jeg ikke lest, så den skal rett på ønskelista mi. Lar meg begeistre over den rett frem måten han skriver på, liker det meget godt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, det er flott at "ved-boka" til Mytting blir en døråpner til hans skjønnlitterære bøker; jeg har lest "Vårofferet", den anbefales virkelig! Og den inneholder selvfølgelig noen ved-og motorsagelementer....

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Absolutt enig.
"Hestekrefter" ble jeg meget gledelig overrasket over den gangen jeg leste den. Man skal ikke la seg lure av omslagsbildet. Det handler ikke bare om biler og eksosryper. Han klarer å fange stemninger og hendelser slik at du lever med i det som skjer i boka hans. "Vårofferet" har jeg stående på vent. Den akter jeg å lese ganske snart.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg synes ikke du røper mer enn at du trygt kan la din fine omtale ligge åpen :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er egentlig enig, har åpnet den nå. Takk for tilbakemelding!

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]
[ Slettet av bruker ]

Sist sett

MarteAmanda ABerit B LieKirsten LundStig TMads Leonard HolvikHarald KKine Selbekk OttersenMcHempettIngunn SLailaVioleta JakobsenAndreas BokleserPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingHanne Kvernmo RyeEgil StangelandReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie Uvaag