I romanen "Vår egen stamme" skildrer Johan Bojer innledningsvis livet i en liten trøndersk kystbygd, og hvordan flere av innbyggerne i bygda av ulike årsaker bryter opp og begir seg over havet til Amerika. Deretter følger vi et knippe av de norske utvandrerne i strevet for å finne seg et nytt hjemsted og bygge opp en ny tilværelse på prærien i Midtvesten.

På sitt beste er Bojer en mesterlig skildrer av menneskenaturen, og denne boken er blant hans beste etter min mening. "Vår egen stamme" gir oss et troverdig innblikk i norske utvandrer-/innvandrerskjebner på 1800-tallet, og jeg anbefaler boken til alle som vil vite mer om livet til de nordmennene som søkte seg en ny og bedre tilværelse "over there".

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 13 svar.

Jeg og pappa er på vei til Stadsbygd i skrivende stund, for å se teateroppsetningen av "Vår egen stamme". Dette blir spennende! De fikk jo til en utrolig flott dramatisering av "Den siste viking" for 2 år siden, så jeg tror ikke vi kjører skuffet hjem i kveld. ;-)

Edit: Har skrevet litt om forestillingen her.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg husker godt at du fortalte om oppsetningen av Den siste viking - så gøy at de fortsetter med Bojer-dramatiseringer der oppe! Jeg gikk inn på bloggen din nå, for jeg ble jo nysgjerrig på hvordan Vår egen stamme ble som teater. Men akkurat nå er det dataproblemer på bloggen din (noe som skurrer med Wordpress-databasen, åpenbart), så bloggpostene dine vises ikke. Håper dere fikk en fin teaterkveld i Stadsbygd, Tone!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg ble tipset av en dame (og stor Bojer-fan) fra ungdomslaget i Rissa, så da måtte jeg jo ta turen. Spesielt siden jeg var forhindret fra å se "Folk ved sjøen" i fjor... Sukk. Gikk nok glipp av noe bra der frykter jeg.
Neste år blir det "Den siste viking" igjen. ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har ikke lest noe av Johan Bojer tidligere, men dette gir meg i alle fall lyst til å ta fatt...

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det håper jeg du gjør - for Bojer ER SÅ BRA!!! Til ytterligere inspirasjon (forhåpentlig - fordi han fortjener det) får du hermed en lenke til Bojer-listen min her på bokelskere.no - den listen er jeg snar til å pushe på folk som viser det aller minste snev av interesse for Bojer, forstår du. ;-D

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Takk skal du ha, skal prøve meg på den!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg tror ikke du blir skuffet, og som Brit skriver, du kommer ikke til å angre. Du vil kanskje få lyst til å lese flere av bøkene hans :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sett i gang, Hanne. Du kommer ikke til å angre.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Gjør det!
Jeg er snart midtveis i Vår egen stamme selv nå, og anbefaler den gjerne videre. Flott skrevet og veldig underholdende og tankevekkende lesning.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ble ferdig med den i går og er overbegeistret. Har også lest "Den siste viking" og "Folk ved sjøen". Så langt i hans forfatterskap rangerer "Den siste viking" høyest, og med "Vår egen stamme" på en god annenplass. Språket til Bojer er helt fantastisk. Bøkenes må leses sakte og nytes. Hans fortellerkunst er unik.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg har lest Den siste viking et par ganger tidligere med noen års mellomrom, og gikk så videre i fjor høst med Folk ved sjøen. Jeg ble nemlig nysgjerrig på mer av JB etter å ha lest flere rosende omtaler av bøkene hans her inne (så tusen takk til dere som skrev, jeg husker ikke navn i farten men dere vet vel selv hvem dere er! :)), og nå ble det altså Vår egen stamme sin tur.

Jeg har kost meg med bøkene så langt, de nytes akkurat som du skriver, og jeg ser ikke bort i fra at det står mer Bojer på leseplanen senere i år. Kanskje selvbiografien, ettersom jeg er nysgjerrig på forfatteren selv også.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Denne romanen er rett og slett mesterlig skrevet og jeg ble virkelig grepet av fortellingen. Her er så mye sorg, lengsler og håp i denne boka som Johan Bojer er en mester til å formidle. Her beretter han om de mest vanlige årsakene til utvandringen.
Enig med deg at denne boka er blant de beste.
Til de av dere som ønsker å lese den, gled dere.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Nok en litterær perle fra Bojer. Glad jeg har flere godbiter av Johan Bojer stående i bokhyllen ulest. Språket er så fantastisk at en får lyst til å skrive sitater fra boken i ett sett. Denne MÅ bare leses av flere.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Berit REllen E. MartolPiippokattagretemorAnn ChristinVibekeAnneWangKirsten LundHarald KReidun VærnesToveHanne Kvernmo RyeMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas BokleserEivind  VaksvikMarenTonesen81BenedikteTove Obrestad WøienKristine LouiseAnne Berit GrønbechIngunnJRufsetufsaJarmo LarsenChristofer GabrielsenTrude JensenMonika SvarstadTurid KjendlieBjørg  FrøysaaTonjeJulie StensethOleMorten MüllerTanteMamieLilleviAvaTine Sundal