Å lyve sin egen løgn er bedre enn å tale en annens sannhet; i det første tilfellet er du et menneske, i det annet bare en papegøye!

Godt sagt! (35) Varsle Svar

Viser 9 svar.

Opphavsrett på Sannhet?.. i Russland?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hmmm, - en fristende setning, men jeg er ikke sikker på om jeg egentlig synes den er så god;) At selvhevdelse er bedre enn sannhet?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Setningen er jo tatt ut av sammenheng, for det første. Og det kule med Dostojevskij er jo at karakterene hans ofte ytrer meninger som forfatteren selv ikke står for.

Nå husker jeg ikke lenger hvem som sa det og i hvilken sammenheng, men jeg synes nå i allefall det var en kul setning:)

Men, hva er sannhet? Andres, for lengst dødes og allmennhetens ferdig oppgjorte meninger og sannheter? Mange mener at hvert enkelt menneske har krav på sin egen sannhet. Så, det han kanskje mener er at det er bedre å ta sine egne valg, enn å slavisk følge konvensjonene.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Etter å ha lest setningen om igjen, så faller en tolkning ned i hodet mitt: "det er bedre å bedra seg selv enn å jatte med andre."

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Mer noe i den retning ja kanskje:) Som sagt husker jeg ikke sammmenhengen det ble sagt i, men tror kanskje det var noe slikt han var inne på, den godeste Raskolnikov, i en av sine feberhete, indre tirader. Du har jo til gode å lese boken og ser jeg, lucky you:)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ja, jeg føler meg heldig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har tittet litt på denne setningen og tolker den nok i samme retnig som deg. Et moment i den forbindelse er at den absolutte og evige sannhet neppe finnes. I Hva er humanisme av Dag Hareide står et tankevekkende og finurlig sitat av Oscar Wilde: "Sier man sannheten, blir man før eller siden avslørt".

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Enig i at setningen var besnærende, og jeg ser jo nå at den kan forståes på litt flere måter, og det gjør den jo enda mer interessant:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Stiller meg bak deg. Sannheten må alltid være det høyeste idealet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

HeidiTove Obrestad WøienVannflaskeElisabeth SveeHarald KKjersti SGrete AastorpAmanda ANinaKirsten LundJulie StensethChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit REllen E. MartolPiippokattagretemorAnn ChristinVibekeAnneWangReidun VærnesToveHanne Kvernmo RyeMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas BokleserEivind  VaksvikMarenTonesen81BenedikteKristine Louise