Boka begynte litt trått, fikk liksom ikke tak i essensen, men så løsnet det.
Ble kjent med familiemannen Dr. Holmsen, som etter eget ønske feirer sin 40 årsdag alene på Continental.
Han fører bl. a. en indre dialog, og begynner å tenke på hva livet har gitt ham, hvem han har hatt omgang med, og hva han står for.
Han tar seg fri fra familie og arbeid i fjorten dager, det blir opprivende og han støter på ulike problemstillinger.
Når jeg først kom inn i handlingen ble jeg mer og mer betatt av det jeg las. Det var god driv i fortellingen, i Holmsen forvirrede tilværelse. Hans indre dialoger og tanker blir mer og mer interessant å følge utover i boka.
Er ganske sikkert på at denne boka vil jeg huske lenge, pga den uvanlige måten dette ble presentert på.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Knut, ja. Forfatter, ja.
Hvorfor i all verden var han ikke blitt forfatter - han som var nordmann, og bondefødt, og til og med hette Knut - og hadde fødselsdag dagen før Hamsun.Det var den slags ting som pleide å bestemme ens skjebne.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Neida, ikke skummelt i det hele tatt, enten liker vi den eller ikke, hehe. Det er så flott å få tips om slike bøker og forfatternavn som i alle fall jeg ikke har hørt om før.
Jeg kommer helt sikkert til å skrive noe når jeg har lest boka, og kan ikke tenke meg at ditt boktips skulle falle helt gjennom.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg kan si meg enig i at Nagel blir noe overspilt. Det blir rent en karikatur av skikkelen. Det som slo meg var allikevel at selve lydbildet blir filmatisk og den funket som hørespill (underholdning), i dette tilfellet et mørkt lystspill.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så spennende da. Jeg har ikke hørt om bøkene eller forfatteren før. Selvfølgelig er den lagt til ønskelista mi.
Takk for boktipset Lillevi :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg leser bl.a andre bok i Kairo-trilogien "Begjærets palass" av egypteren og Nobelprisvinneren Naguib Mahfouz. Bøkene har bodd hos meg en god stund, så etter å ha lest andre av hans bøker var nå tiden kommet til disse tre.
Midaqq-smuget var første bok ut, likte den, og siden ble det flere.
Grunnen til at de har ligget en stund er at jeg må liksom moblisere og ha lyst til å starte lesningen, for hver bok er på ca 500 sider.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Pietisme og kvinners følelsesliv, det er essensen i boka.
Veronica vokser opp sammen med moren som har blir en del av et pietistisk miljø.
Det forventes at Veronica skal gi etter og bli en del av dette miljøet, men hun føler det ikke er riktig for henne selv om hun ofrer mye for moren under hennes sykdom.
Interessant å lese om "det å tjene, og tjene godt nok" sin Gud hele tiden.

Jeg synest det var noen svakheter ved boka, og det var at personene var noe diffuse, klarte ikke å la meg gripe av livene deres. Forfatteren evnet ikke å nå dybden i personlighetene og ulike hendelser, det ble ikke satt av tid til gode nok beskrivelser. Det sveipet over mangt og mye, litt for lite av de personlige følelsene i ulike situasjoner etter min smak.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har den, og har sendt deg en melding :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Padda mi er lastet med: Leser via Bokhylla.no og hører via Ordflyt.no: Hellemyrsfolket av Amalie Skram. Det er Eilif Armand som leser. Et hyggelig gjenhør/gjensyn?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I denne boka følger vi hovedpersonen Doronin, han tjenestegjorde i det militæret og kjempet på flere krigsfronter. Senere blir han flyttet til et avsidesliggende sted, til øya Sør-Sakhalinsk i øygruppa Kurilene.
Stedet hadde vært under japansk styre, men etter krigen kom det igjen over på Sovjetisk styre.
Stedet må gjenoppbygges helt, fiske og foredling blir en sentral del av fortellingen i boka.
En interessant fortelling, jordnær uten fiks-fakserier av noe slag.
Godt driv i fortellingen, om samfunnsoppbygging, om å ha partiboka i orden, om vennskap og samhold.

Finner ikke noe info om boka eller forfatteren, er det noen der ute som vet noe mer...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg må innrømme at jeg har ikke hørt om denne forfatteren før. Googlet navnet, men der står ikke så veldig mye info.
Kunne godt tenke meg å lese "Mitt stakkars nye liv". Romanen har en spennende tittel.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne boka er om hans voksne liv som lærer blandt New York's ungdommer, og er selvfølgelig en helt annen bok enn de to om hans traumatiske barndom/ungdomstid.
Det som er å legge merke til i denne boka er at han hele tiden har med seg sin tøffe oppvekst i voksen alder også. Den har tydelig satt dype spor i ham og det preger hele hans liv. Det er ikke så rart når en har lest hva han og familen gikk gjennom.
Flere av ungdommene han har i klassene har også vonde og vanskelige liv, og McCourt forteller villig vekk hvordan han selv har hatt det til de.

Jeg likte boka, og er enig at en kan ikke sammenligne denne med de to andre.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Skjønner godt at han fikk Nobelprisen i litteratur i 1962. Han skrev flere meget gode bøker, noen med alvorlige undertoner, andre med glimt i øyet.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg må si jeg er en smule misunnelig, men jeg ønsker dere en hyggelig prat mellom gode bokelskere :) Er sikker på at dere vil få en meget trivelig kveld.
Jeg kommer til å ta turen til Catalonias nasjonale kunstmuseum i Barcelona den dagen.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Etter noen flotte dager i Provence Côte d'Azur med lite lesing, mye farting og litt bading er jeg klar for en hyggelig lesehelg.
Jeg har begynt på den tredje og siste boka til Frank McCourt, "Lærer'n". Synest det er artig å følge hans lærergjerning blandt New York's ungdommer, de fleste er ganske umotiverte og rastløse. Han har litt av hvert å stri med både med elever, foreldre og kollegaer.
Jeg har såvidt begynt på "Morgenland" av Aleksander Tsjakovski, har ikke peiling på hvilke bok dette er, det er lite å hente når jeg googlet boka så det blir nok enten eller bok.
Jeg har også boka "Det svake kjønn" av Nini Roll Anker liggene først i lesekøen.
Slik ser min lesehelg ut, så langt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

I LFL sine bøker føles det som han nærmest sitter på samme trikken som Knut Hamsun i San Francisco. Han følger ham med andre ord tett. Knausgård har nok lest hennes bok i Sverige med hennes øyne som er litt mer distansert enn LFL sine. Det hadde vært monstrøse verk om han hadde fortsatt å skrive om KH.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg skriver stikkordene på små lapper og trekker ut en lapp med søkeordet på den neste boka jeg skal lese. Søkeordet plotter jeg inn i søkemotoren til bokhylla.no. Trekker ut et stikkord i løpet av et par dager. Hvorfor? Det vil jeg si etter å ha trukket ut søkeordet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kjempefin liste. Lars Frode Larsen sin biografitrilogi og Sigrid Combuchen sin er blant de bedre.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hørespillet klarer å holde på nerven fra romanen. Det blir som en spillefilm inn i ditt øre.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Et par ganger i måneden tar jeg med min sønn på biblioteket og hamstrer barnebøker. En av bøkene vi valgte denne gangen var Oliver av Jan Grue og Eivind Gulliksen. Hvilken bok lånte du sist?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Jane Foss HaugenAnne-Stine Ruud HusevågBård StøreBjørn SturødAlexandra Maria Gressum-KemppiKaramasov11Vigdis VoldKareteRonnyTanteMamieYvonne JohannesenNora FjelliDemeterAneEllen E. MartolIngeborg GPiippokattaEivind  VaksvikAvaMonica CarlsenElisabeth SveeBeathe SolbergMarit HåverstadTonesen81Hilde H HelsethKirsten LundGro-Anita RoenReidun SvensliAkima MontgomeryKjell F TislevollFarfalleSynnøve H HoelIngvild SJulie StensethBerit RBertyAnniken LMarianne  SkageEgil StangelandAmanda A