Eg kjøpte denne boka på grunn av at eg likte dei to forrige bøkene svært godt. Særlig Engelen på det syvende trinnet. men denne siste var eg svært skuffa over.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Jeg har bare lest (nei: hørt) denne, og syns det ble skryt om hvor flink lærer han er. "Engelen på den syvende trinnet" står i bokhylla mi, men er ikke kommet ut derfra.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei! Jeg ble også litt skuffet over denne, sammenliknet med de to andre. Dessverre er oversettelsene av McCourt helt horrible, og jeg vil anbefale deg å lese de på engelsk. Men, så begynte jeg på en didaktisk utdanning og ser at boken "blir ny" på en måte. :)Den handler mye om hvordan han finner seg selv som lærer, og likner egentlig ikke på de to andre bøkene. Jeg liker den bedre nå enn før :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er lærer, og lo meg gjennom boka. Den har mange refleksjoner rundt lærergjerningen. Jeg tar hatten av for i det hele tatt å forsøke å undervise engelsk med fem yrkesfagklasser hver dag. Han finner sin stil, og fabulerer rundt hva det er viktig å formidle i klasserommet. Vi kan ikke tømme kunnskapen vår over i deres hoder, ungdommene skal lære å tenke selv. Akkurat det er en stor utfordring å formidle. McCourt ser ut til å ha funnet sin måte.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Selv om Lærer´n i likhet med de to første bøkene er selvbiografisk, synes jeg det blir litt urettferdig å måle denne boka opp mot de to andre. Jeg synes denne boka sto greit på egne bein, og viser hvordan forfatteren med nettopp sin spesielle bakgrunn maktet å gi ungdommer på ville veier et slags fremtidshåp. Denne boka "mangler" vel også den sårheten som jeg spesielt fant i den første boka, og som rørte meg veldig dypt. Men igjen - dette var liksom en annen bok .... synes jeg ... ;-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har lest de to andre bøkene av ham. Luften gikk ut da Lærer'n kom ut og ble derfor aldri lest. Den gikk i glemmeboken. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne boka er om hans voksne liv som lærer blandt New York's ungdommer, og er selvfølgelig en helt annen bok enn de to om hans traumatiske barndom/ungdomstid.
Det som er å legge merke til i denne boka er at han hele tiden har med seg sin tøffe oppvekst i voksen alder også. Den har tydelig satt dype spor i ham og det preger hele hans liv. Det er ikke så rart når en har lest hva han og familen gikk gjennom.
Flere av ungdommene han har i klassene har også vonde og vanskelige liv, og McCourt forteller villig vekk hvordan han selv har hatt det til de.

Jeg likte boka, og er enig at en kan ikke sammenligne denne med de to andre.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

PiippokattaritaolineAvaHarald KLailaRufsetufsaEvaHilde H HelsethConnieKaramasov11Mads Leonard HolvikmgeHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenSissel ElisabethIngvild SAnniken LDolly DuckEli HagelundDemeterFride LindsethBjørg L.Egil StangelandBeathe SolbergVannflaskeStig TIngunn STatiana WesserlingJulie StensethKirsten LundSigrid NygaardNina SolåsElisabeth SveeTone Maria JonassenKine Selbekk OttersenKatrinGMonica CarlsenEmil ChristiansenPer LundAud Merete Rambøl