Bøker om forfatteren og forfatterskapet


Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 8 svar.

Det sto for meg som om Hamsun hadde bukket den idéløse dikter
inn i litteraturen vår.
Og da den døren først var åpnet, smatt den hjerneløse skribent
inn med det samme.
Ham trekkes vi med den dag i dag.

Aslaug Groven Michaelsen :
' Mathias Orre som jeg kjente ham : en poleman'

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kjempefin liste. Lars Frode Larsen sin biografitrilogi og Sigrid Combuchen sin er blant de bedre.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Enig. Lars Frode Larsens Hamsun-biografi er ypperlig. Har tenkt litt på at om LFL skulle fortsette å skrive like detaljert om resten av KHs liv og forfatterskap ville det bli en uhorvelig mengde sider og bøker.

Combüchens "Livsklättraren" leser jeg nå - er kommet omtrent halveis - og den virker å være bra så langt. Karl Ove Knausgård har visstnok 'sagt' at denne biografien er den beste han har lest om Knut Hamsun (vet ikke hva han har lest ellers).

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I LFL sine bøker føles det som han nærmest sitter på samme trikken som Knut Hamsun i San Francisco. Han følger ham med andre ord tett. Knausgård har nok lest hennes bok i Sverige med hennes øyne som er litt mer distansert enn LFL sine. Det hadde vært monstrøse verk om han hadde fortsatt å skrive om KH.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Flott samling med sekundære bøker om Hamsun. Mange har jeg selv, men følger med i tilfeller der er noe godbiter å hente hehe.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Oj! "In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister"! Ein skal kunne noko ordentleg - slik du kan Hamsun: Kunne Hamsun - den gåtefulle? Det er vel ingen forunt "her på jordskorpen", som August seier, å kunne Hamsun. Men du ligg bra an ...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk. I lista er det nok en del bøker som jeg ikke har lest.
"Desværre. Gudskjelov."

(men alle bøkene står i bokhylla)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det var et flott knippe bøker, jeg har kun lest noen få av de. Marie Hamsun sine to bøker overrasket meg positivt, artig å høre hennes "stemme" også blandt så mange andre.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Sol SkipnesMargrethe  HaugenHarald Kleser42Marit HøvdeLilleviConnieLeseberta_23Jorid FIdaTorill Elisabeth RevheimJan-Olav SelforsJulie StensethEmilie GeistSynnøve H Hoelrune røstenFru GranRandiHilde VrangsagenVeronicaHeidi LRufsetufsaPilarisKjerstiVibekeTine SundalLaila StenbrendenKristinIngunn SBeathe SolbergHelene FagerhusTanteMamieHedvigGrete AastorptuhamreMetteGrete AmundsenMarie HolterFindusLars MæhlumDaffy Englund