Et par ganger i måneden tar jeg med min sønn på biblioteket og hamstrer barnebøker. En av bøkene vi valgte denne gangen var Oliver av Jan Grue og Eivind Gulliksen. Hvilken bok lånte du sist?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 32 svar.

Adrian Pracon: Hjertet mot stein. Jeg har ca. 60 sider igjen. En sterk,vond og bra bok!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den siste jeg lånte var Ann Heberlein`s "Jeg vil ikke dø,jeg vil bare ikke leve."Ei sterk bok der forfatteren beskriver hvordan det er å leve med diagnosen manisk depressiv. Anbefales!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Uterom for barn" - husker ikke forfatterne.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hentet meg disse over to dager i forrige uke:

The Prague Cemetary - Umberto Eco

Tiger Hills - Sarita Mandanna

The Lover's Dictionary - David Levithan

Sunset Park - Paul Auster

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Paul Auster blir aldri feil! Men så er jeg en skikkelig fan :-) Helt ukritisk blir jeg dermed ikke, men kan likevel skille ut forskjeller i bøkene hans :-) Hørte Sunset Park på lydbok. Fin oppleser (på engelsk).

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Liker de andre jeg har lest av Auster så langt, så skal ikke se bort ifra at denne blir god også :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er stadig innom biblioteket, og selv om det bare er for å levere inn et par jeg har lest ferdig, ender jeg alltid opp med noen nye å ta med hjem.
Sist ble det
Hypnotisøren av Lars Kepler
Noe mye mer annet av Arnhild Lauveng og
Sekter av Arnhild Skoglund

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I går henta eg "Monsignor Quijote" av Graham Greene og "Drep ikke en sangfugl" av Harper Lee. Men, kanskje dei får vente eit par dagar - må ha noko trivielt etter å ha lese "Rebecca" no.....

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Spent på hva du synes om Graham Greenes Monsignor Quijote.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har lese ca halve boka i dag....fornøyelig!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bra, for jeg har den i hyllen. Har faktisk fått tak i 22 av Graham Greenes bøker. Så jeg har noe å se fram til. Akkurat nå leser jeg bøker fra biblioteket. Leste Kongens hjerte og Ildmannen i helgen og de var greie nok, men ikke mer. Kammerpiken står nå for tur. Håper å lese de 15 bøkene jeg lånte fort ut, spesielt de jeg har nevnt fordi de er lånt på fjernlån.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du kan glede deg! Har berre to bøker av GG i hylla - og dei har eg lese for lenge sidan. Trur eg treng å repetere litt..

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Det vesle huset i indianernes land" av Laura Ingalls Wilder. Bok nr 3 i hennes serie av barndomserindringer. Det var ikke så lett å finne ut av når jeg googlet og sammenlignet bibliografien på engelsk wikipedia med Deichmanskes register - - - til slutt fant jeg ut at boka "The little house on the prairie" var delt i to på norsk, hvorav "- indianernes land" er del to. Stor hit hos sjuåringen, og gledelig gjensyn for meg!! (NB - for dem som husker den klissete tv-serien: bøkene er veldig annerledes...)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Husker jeg hadde sett noe av TV serien før jeg leste bøkene, lurte alltid på når de kom fram til det jeg hadde sett på TV. Leste selvbiografien ti hun som spillte Nellie Oleson, Confessions of a Prairie Bitch, rett før jul i fjor.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

De kom nok ikke fram til det du så på tv, nei :) Bøkene handler veldig mye om arbeid og håndverk - beskriver i detalj hvordan de bygger hus uten spiker, tapper lønnesirup, graver brønn osv. Wilder skrev dem i 1930-40-åra, tror jeg, da hun selv var godt voksen, og ville sikkert formidle det primitive livet fra sin barndom. Det er fortsatt utrolig interessant og fint å lese denne historien som er direkte fortalt fra en som opplevde livet. Hvordan de løp rundt uten sko hele sommeren, to av barna delte et drikkekrus, for de hadde bare fire, hvordan de spiste så mye bjørnebær de orket hele dagen når det var sesong, fordi de måtte leve av det de fikk fra naturen....

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg lånte den flunkende nye Sherlock holmes-boka Skrinet av H. K. Fauskanger. Jeg er kommet ca halvveis, og det var et veldig godt valg.

Jeg har også Hamsuns Mysterier som hørespill som ferskt lån, og det virker også interessant.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hørespillet klarer å holde på nerven fra romanen. Det blir som en spillefilm inn i ditt øre.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sverdsang av Bernad Cornwell... har lest alle de andre i serien, men denne hadde biblioteket glemt da de kjøpte serien, og måtte dermed spesialbestille til meg. Ellers låner jeg alltid en sju-ti bøker på en gang, ettersom jeg gjerne leser både ei og to bøker i løpet av en fridag...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Aller sist så lånte jeg fem bøker med emne: dessertkaker. Er på utkikk etter en bryllupskake så da må det litt research til.

Men sist lånte roman(er) var:

  • Nattefokk av Johan Theorin
  • Mørkets symmetri av Audrey Niffenegger
  • Nekronauten av Lajla Rolstad
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den siste jeg lånte er Bortføringen av Steinunn Johannesdóttir.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Lånte Eragon bøkene igår :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

jeg lånte grøsserne av robert lawrence stine også kalt r.l. stine han syns jeg er super på å skrive grøss han var mest kjent på 90 tallet og i begynnelsen av 2000.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

De husker jeg fra tenårene. Digget de bøkene. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Leste ca 20 stk av dem når de kom selv om jeg da var over 25, på min tid tidlig i tenårene var det rett på Midnattsgrøsserene og Casino Grøssere hvis du ville ha grøss på norsk, også Roald Dahls svarte bok og E A Poe.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

lagde roald dahl grøss og

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tales of the unexpected som fins i bokform gikk også som TV-serie på 70-80 tallet. Den er kategorisert i bokbasen som krim men jeg regner den selv som grøss. Husker at et par av novellene var i engelsk bøkene på skolen, i hvert fall 'The Land Lady' og 'Lamb to the Slaughter', den siste er en av mine favoritter om det perfekte mord hvor politiet er med på å, uten å vite det, ødelegger bevis. I Roald Dahls svarte bok er han kun redaktør.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Oi, må jeg nesten sjekke... vet det er av de enkleste bøkene i Leseløve-serien, store bokstaver og lite tekst. Til min 5 år gamle datter som nettopp har knekt lesekoden, og da er de suverene "nybegynner-bøker". Pluss at vi lånte en del Roald Dahl til høytlesning.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Spill av Sigrid Combuchen, Alt blir klart og betydelig av Jonathan Safran Foer og Jussi Adler-olsens kvinnen i buret:-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Var innom biblioteket og hentet bøker jeg hadde bestilt. 15 bøker i forskjellige sjanger (leser fort). Akkurat nå leser jeg Ildmannen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Mitt forrige biblioteksbesøk resulterte i 4- 5 lånte bøker. Husker ikke alle titlene i farta, men en av dem var Pelle Sandstraks "Mr Tourette og jeg". En ganske spesiell historie, der forfatteren forteller om sin tilværelse med diagnosen Tourettes syndrom. Jeg likte den veldig godt ! Anbefales spesielt til dem som kjenner noen med denne spesielle funksjonshemningen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En fantastisk bok, utrolig interessant lesing.Så utrolig mange ting mennesker som har denne sykdommen sliter med som ikke jeg var klar over...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, det var imponerende. Jeg har kjent til Tourettes syndrom i mange år, og jeg har også lest fagbøker om det tidligere. Men denne boka beviste at pasienters egne beretninger i mange tilfeller er den beste kilden til kunnskap. Vet at det også er skrevet personlige beretninger angående f - eks autisme, ADHD, hjerneslag, Alzheimers demens og kreft.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Ingunn SgretemorSol SkipnesTheaBenedicteBeathe SolbergIreneleserStig TKirsten LundNina J.B.PiippokattaGrete AastorpTone HHeidiRandiTor-Arne JensenHeidi HoltanMorten JensenVibekeAud Merete RambølRoger MartinsenAmanda AHanne Kvernmo RyeSynnøve H HoelEllen E. MartolAnne-Stine Ruud HusevågtuhamreMads Leonard HolvikHilde Merete GjessingHarald KLailaReadninggirl30TanteMamieReidun Anette AugustinChristoffer SmedaasBirkaLeseberta_23Aud- HelenTorill RevheimBenedikte