For en statsansatt, som har ofret lønnstrinn til fordel for fleksitid, nærmer det seg den andre av tre langhelger i løpet av en måned. Selv skal jeg til Hemsedal for å - for første gang i mitt 50 årige liv - feire 17.mai i min hjembygd nr to. Min mor skal feire nasjonaldagen der for første gang siden hun flyttet ut som 17-åring i 1954.

Etter at hurrarop er stilnet, og flagg og allværsjakke er pakket ned, er det tid for å finne fram bøkene. Det meldes jo om godt lesevær her sør, dvs surt og kaldt. Jeg skal da fullføre den sterkt anbefalelsesverdige norske Sherlock Holmes-boka Skrinet av H. K. Fauskanger. Den har sysselsatt meg størstedelen av mai. Skulle det bli tid til overs, lør jeg meg kanskje på en av Per Hohle-bøkene som har blitt overført fra Horten bibliotek til hyttebiblioteket til en kostnad av kr 10 per stykk.

Unner dere andre også langfri, og hører gjerne om det medfører planer på lesefronten.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Viser 51 svar.

Skal nå begynne på Senskade av Knut Faldbakken. De foregående krimbøkene hans har jeg likt veldig godt. Har lest ferdig Naken i hijab og Gå dit hvor hvor hjerte følger deg, begge bøkene vil jeg anbefale andre å lese.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Faldbakken er nok en jeg skal teste ut etter hvert også.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Tror det er to bøker til før jeg må vente på neste bok skal komme ut. Synes han skriver veldig godt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Leser «Taushetens tårn» av Sigmund Jensen (på Kindle). Men så kom «Gladio»-boka, da... Med to kapitler fritt på Kindle. Og kapittel 18 om Utøya.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Regnet ut at «Gladio» med dagens lave dollarkurs kun kostet kr 69,- på Kindle. Da blei det shopping med ett klikk, gitt! Det er faktisk bare ett klikk, og så er boken på brettet ditt. Those facts never cease to amaze me! :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har denne helgen entret Jens Bjørneboes verden og der liker jeg virkelig å være, selv om det kan være dystert, så er aldri selvironien og humoren langt unna.

Har akkurat begynt på "Bestialitetens historie," og han kan fort bli en av mine favorittforfattere.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Sjonglerer mellom "A clash of kings", "Fuglende under himmelen" og "Born to run". Veldig brett spekter her.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Padda mi er lastet med: Leser via Bokhylla.no og hører via Ordflyt.no: Hellemyrsfolket av Amalie Skram. Det er Eilif Armand som leser. Et hyggelig gjenhør/gjensyn?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Startet nettopp med Englefisken av Singh&Normann, så får vi se om jeg rekker å begynne på noen flere. :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Morsomt med bøker forfattet av "våre egne".

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har innleveringsfrist på en hjemmeeksamen i litteratur i dag, som har tatt fra meg lesetiden min de to siste ukene, så denne helgen kommer jeg nok til å lese masse! Først skal jeg fullføre "Las viudas de los jueves" (Thursday night widows) av Claudia Piñerio, og deretter blir det "The Road" av Cormac McCarthy.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Langhelgen brukes til å se frem mot neste ukes varslede sommervær på Vestlandet. Pluss å jobbe litt, og låne noen bøker på biblioteket. For første gang i år kommer gradestokken til å vise 20 grader neste uke. Så da blir lesingen flyttet utendørs :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Den kunne ha være særdeles flott hvis ikke trekk fra nord var her. Heldigvis har jeg vært på biblioteket og leser to bøker samtidig. Naken i hijab og Gå dit hvor hvor hjerte følger deg. Sistnevnte kan virke noe enkel, men den har dype undertoner.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Langfri for meg som er kommunetilsett òg..!

Inspirert av Nostradamus' testamente, som eg nett har lese ut, har eg starta på ei ny historisk/mystisk bok, nemleg Den hemmelige nattverden av Javier Sierra. Denne prisbelønte romanen (spansk tittel La Cena Secreta, eng. The Secret Supper) hamna i 2006 på Topp Ti-lista til The New York Times Best Seller list og er utgjeven i 42 land.

Elles er det nyare nordisk krim eg likar aller best, så eg les også (som lydbok) Dødens disippel av det svenske forfattarparet Michael Hjorth og Hans Rosenfeldt. Sistnemnde var ein av manusforfattarane til den gode svensk/danske TV-serien Broen som gjekk på NRK tidlegare i år. Dette er bok nummer to i ein planlagd serie på fem, og desse bøkene er verkeleg svensk kvalitetskrim som eg kan anbefala på det sterkaste. Den fyrste boka har tittelen Mannen som ikke var morder.

På vent har eg - pussig nok - to "ild-bøker": Ildmannen av Torkild Damhaug og Ildvitnet av Lars Kepler. Gledar meg til å lesa begge.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har ikke langhelg, men har likevel planer om å lese ferdig Heksesabbat av John Dickson Carr.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hos meg går det i Dickens og Store Forventninger. Var i London uka etter påske og tenkte at siden det er 200 år siden Charles Dickens ble født, så skulle jeg besøke Dickens museet. STENGT FOR OPPUSSING, åpner i november. Morons!

Kompenserer med en av de "korte" Dickensromanene nå (567 sider)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hva?! I Dickens-året stenger de? Utrolig! Jeg var i London i desember og kunne tenkt meg en tur til det museet. Men det ville ikke ha vært så hyggelig for 5-åringen, tror jeg :-) Nå skal det sies at jeg tror jeg bør lese mer Dickens først for å få godt utbytte av det.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hadde gleden av å reise til den før nevnte turen til London sammen med den britiske forfatteren Ali Smith som hadde vært på Litteraturhuset kvelden før. Hun var rystet over museets planlegging og manglende satsning. "And in a Dickens year" sa hun.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

:-) Ali Smith sin "Hotel World" stirrer på meg fra bokhyllen. Den har stått der siden i fjor og stirret :-) Håper flyturen var givende. Hvis museer som gjør slike tabber får mange nok publikumshenvendelser som påpeker misnøye, så får vi håpe at de skjerper seg/planlegger bedre - om mulig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Doh! God planlegging til jubileet... Spørs om det er nettopp derfor museet har fått bevilget penger, da... Du får heller planlegge julegaveshoppingen din i London, så har du et ærend til, og vips! en gyldig grunn til å stikke innom der...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har ikke fri fredag og skal på kurs i helga, emn i morra tenker jeg å lese litt. Tror det blir Tirsdagdamene jeg starter på--

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skal lese ferdig "omstreifere" av Yiyun Li, fantastisk bok forøvrig. Etter det blir det "spill" av Sigrid Combuchen, etter anbefaling av mitt lokale bibliotek, spent på den. Etter det skal jeg gi Jussi Adler-Olsen en sjanse, ikke lest noe av han.Gleder meg som alltid til å starte på en ny bok, fantastisk følelse. God 17.mai til alle bokelskere:-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Håper du kommer til å kose deg med Jussi Adler-Olsen!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Langfrihelg og bøker. Det meldes regn også i Midtnorge . Har nyss startet på Harlan Cobens bøker med Bolitar som helt, og skal kople helt ut med disse fram til søndag ettermiddag. Med et par - tre avbrudd der det skal utøves fysisk aktivitet av ulikt slag. God lang syttendemaihelg til deg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Godt å høre at fysisk aktivitet også prioriteres.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

hehe noe fysisk aktivitet gjør vi jo når vi blar til neste side! Når man sitter/ligger på sofa går den an å strekke ben og armer. Det er mye man kan gjøre bare man har en stol! Frisk luft får man ikke før man åpner dører og vinduer - eventuelt går ut.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg får endelig tid til å lese litt igjen, nå har det vært hektisk ei stund. Jeg skal lese ferdig tredje bok i trilogien om Alexander den Store av Manfredi, så blir det Den afrikanske farmen av Karen Blixen, etter god inspirasjon av bokanmeldelsen til Rose-Marie her inne... Etter det har jeg ikke bestemt meg... Har nok å velge i! God helg alle sammen!!! ;-D

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jo! Jeg glemte jo at jeg har andre del av Umberto Ecos Rosens navn liggende også...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

jeg tenkte jeg skal lese ut Sunset park av Paul Auster. Er godt fornøyd så langt. Hva jeg skal lese etterpå er litt usikkert, men lese skal jeg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har vært på biblioteket i dag. Jeg har lånt 4 bøker. Jeg rekker nok ikke alle. Jeg begynner med Der Gud gråter av Siba Shakib,så blir det Sirenene i Bagdad av Yasmina Khadra.Kjerringer av Helene Uri har jeg hørt mye om. Det blir et nytt bekjentskap. Bibliotekarene har også foreslått Arvetanten av Simonetta Agnello Hornby. Jeg kommer ikke til å gå tom for lesestoff. God 17 mai til alle bokelskere!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

:) Fortell gjerne hva du syns om Kjerringer, jeg har den liggende, men har ikke lest den ennå. Har lest en annen av Helene Uri, Engler av nylon. Det virker som om folk enten liker eller ikke liker henne. God lese-17. mai du også!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg liket Kjerringer godt. Den ver herllig- morsom-lettlest, fandenivoldsk litt sånn Fay-Waldon-aktig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

jeg og likte kjerringer godt. Humret høyt til tider, Helene Uris beste syns jeg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Lover bra, jeg tilhører "likte"-kategorien av Engel av nylon-leserne. Regner med denne er mer lettbeint, ja!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Deilig med langhelg,satser på å bli ferdig med "tiger tiger"av Margaux Fragoso som jeg begynte på igår. Med tre gutter i huset og den minste 1 år, begrenses lesetiden:-).

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne gangen har jeg langhelg, det hadde jeg ikke sist.

Jeg har to ganske store og tunge bøker liggende som jeg ikke får med meg i vesken og dermed går lesingen sakte. Jeg tror jeg kommer til å prioritere Blonde av Joyce Carol Oates, den er bra, men det blir sjelden tid til å lese i den i hverdagen.

Ellers har jeg fortsatt Bunader i Østfold liggende og kommer nok til å lese litt i den og. Den passer vel i grunnen bra i morgen, selv om jeg har Nordmørsbunad selv.

Og siden det er meldt dårlig vær håper jeg å få lest mye.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne helga (som forøvrig begynte i går etter jobb ;-)) er eg i ein limbofase. Dvs at eg har levert alle obligatoriske innleveringar og ventar på å få utlevert heimeeksamenspapira på tirsdag. Dermed kan eg for første gong sidan januar lese akkurat kva eg vil! Det er nesten overveldande... ;-) Eg er i gang med "Tyl" av Folgerø og Tokvam (veldig god så langt!) og "An der schönen blauen Donau" av Øivind Hånes, desse er dermed øverst i haugen, etter dei blir det "Balansekunst" av Rohinton Mistry og viss eg skulle ha tid til overs "Skinnende gull, glitrende smaragd" av Yiyun Li. Dette skal bli ei skikkeleg bokfråtse helg! God helg og god 17. mai til alle bokelskarar!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Nettopp begynt på "G for Georg" av Tove Nilsen (har, med glede, lest de tre foregående romanene i "serien" for noen år siden). "G for Georg" lover hittil godt! Nilsen er jo god med språket og en dreven forteller, så det ser jeg frem til :-) Fint å lese en norsk roman igjen - har lest en del engelskspråklige romaner i vinter og det var på tide med norsk igjen. Høres ut som fine langhelgplaner (jobbe fleksitid høres herlig ut). Her er det gjester og hurra-meg-rundt i morgen med to barn i barnehagealder står aldri tiden stille! :-)

Hurra for 17.mai!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Voksne barn kan anbefales, he-he. Men med vårt hus som treffestedet for gjengen av 18-19-åringer, er det ofte luft i luka her også.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tove Nilsen har jeg tenkt på å lese i mange år, men har aldri kommet så langt. Håper jeg får retta på det snart.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da har du, forhåpentligvis, noe å glede deg til :-) Jeg har lest de fleste av romanene hennes - måtte hun skrive en kjempehaug romaner til! Nilsen er så språklig god og kreativ, dessuten har hun en flott evne til å formidle assosiasjoner som virkelig får denne leseren med. Hovedpersonen i "G for Georg" (den 13-årige Tove) kommer vi nært inn på gjennom alle de artige tankesprangene, de finurlige assosiasjonene og hennes gode observasjonsevne. Det er underholdende og intelligent. Desssuten er det interessant med innblikk i hverdagslivet i Oslo/Drammen midt i 60-årene :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Langhelg her også, så kanskje blir det tid til litt lesing fredag og søndag:) Lørdag er det konfirmasjon i familien ;)

Holder på med flere bøker jeg "skulle" lest ut ; "kollektivt selvmord" av A. Paasilinna, "Idas dans" av G. Corwin ,og ikke minst "Gjenferd" av Jo Nesbø (holdt på å lese den så lenge at jeg må visst starte på begynnelsen igjen). Er litt over halvveis i "Havets katedral" ...Gikk fryktelig tregt, selv om jeg liker boka. God langfri :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har alltid tid til ei god bok,selv om det er 17.mai og langhelg:-))God bok må jeg ha...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har akkurat begynt på The Children's Book av A.S. Byatt. Så den skal nok bli lest. Ellers skal jeg prøve å ikke bli ferdig med Ringenes Herre for hundre-og-n'te gang. Siden jeg elsker den boka, prøver jeg alltid å unngå å bli ferdig når jeg kommer mot slutten, for liksom å nyte det mer.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leser også Byatt om dagen og er spent på om du har noen synspunkter underveis. Jeg har bare lest 200 sider omtrent. Til nå er dette en historie jeg liker godt og lever meg inn i. Har sett at flere her inne ikke opplevde det slik. Jeg synes til nå at det verken er for mange personer eller for langdryge beskrivelser. Jeg synes Byatt har et glimrende språk og klarer å tegne et tidsbilde som gjør at jeg ser for meg miljøet hun beskriver. Men det er langt igjen, så dette er altså ikke en konklusjon i fra min side. Jeg leser mye annet samtidig også så det tar nok en stund før jeg er ferdig.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har ikke lest så lang ennå, så vidt 100 sider, men jeg gir beskjed om synspunkter underveis. Jeg synes språket virker veldig fint, men kanskje litt detaljert? Jeg må lese litt mer, tror jeg, får jeg kan si sikkert.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skal nå begynne på Naken i Hijab. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Er så heldig å ha langhelg, så det blir nok ein del lesetid innimellom familiebesøk og 17.mai feiring.

Skal fullføre Nick Adams-historiene og så står Drep ikke en sangfugl for tur. Kanskje eg også skal ta fatt påFatimas hånd, den har stått på vent ganske lenge no. Ha ei god lesehelg!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det blir en rolig 17. mai og helg så jeg har masse tid til å lese.

Min hovedbok er Fatimas hånd av Ildefonso Falcones, denne har stått og ventet tålmodig på at jeg skulle kvinne meg opp til å begynne på en massiv murstein. I tillegg har jeg akkurat begynt på Fuglane av Tarjei Vesaas og jeg har Growing up a killer av Charles Romano III på padda. Blir jeg ferdig med hovedboka er det Charles Dickens med David Copperfield som er neste på lista.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Etter noen flotte dager i Provence Côte d'Azur med lite lesing, mye farting og litt bading er jeg klar for en hyggelig lesehelg.
Jeg har begynt på den tredje og siste boka til Frank McCourt, "Lærer'n". Synest det er artig å følge hans lærergjerning blandt New York's ungdommer, de fleste er ganske umotiverte og rastløse. Han har litt av hvert å stri med både med elever, foreldre og kollegaer.
Jeg har såvidt begynt på "Morgenland" av Aleksander Tsjakovski, har ikke peiling på hvilke bok dette er, det er lite å hente når jeg googlet boka så det blir nok enten eller bok.
Jeg har også boka "Det svake kjønn" av Nini Roll Anker liggene først i lesekøen.
Slik ser min lesehelg ut, så langt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Tine SundalsveinLisbeth Marie UvaagKjetilMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol SkipnesgretemorStine SevilhaugHeidi LIngunn SPer LundStig TAnitaIreneleserHarald KTone SundlandHilde H HelsethIngvild RosslundHanne Kvernmo RyeJulie StensethBeathe SolbergKirsten LundChristoffer SmedaasRandiAstrid Terese Bjorland SkjeggerudMarianne MBjørg Marit TinholtJarmo LarsenEllen E. MartolMonica CarlsenBjørg L.Tove Obrestad WøienCarine Olsrød