Ja, det er artig å se listen til månedens bøker i Bokklubben. Jeg tror i tillegg til disse ble det utgitt noen ekstra-bøker som de ikke har tatt med på lista.
Lenge siden jeg var medlem i noen bokklubb, for nå har jeg bokelskere.no. Her er så mange gode boktips med ulike kommentarer og det er mer enn nok for meg.
Jeg er ikke politiker, men som menig medlem av Sovjet-Unionens kommunistiske parti tror jeg at jeg tilhører et aktiv og rettferdig parti. Og som kunstner kan jeg ikke lure mitt folk - ved for eksempel å beskrive livet som bare lykke.
Som det mest tidsmessige i kunst og litteratur står for meg kunsterens evige anstrengelser som går ut på å utforske menneskesjelen. Det er alltid edelt og alltid vanskelig. En forfalskning er nesten umulig her, for det uekte avslører seg snart ved at menneskene ikke trenger det.
Jeg er så glad jeg har fått lest denne mektige romanen som har så mye i seg.
Jeg har også lest 1935 utgaven og det gjør ingenting at det er et litt gammeldags språk, det er bare sjarmerende og passer til tiden boka er skrevet i. Hvorfor bare lese bøker i moderne språkdrakt/oversettelse.
Sanatoriet Berghof i Davos er et sted for tuberkuløse og det er her handlingen i romanen foregår. Psykiske og filosofiske betraktniner er også en del av bokas innhold.
Vår "helt" kommer dit på besøk men blir raskt en av beboerne og det er samspillet mellom pasienter, behandlere og behandlingene som er temaet i bøkene. Her treffer du et mangfold av mennesker. En skulle tro dette ble en dyster bok å lese men her er mye humor/galgenhumor, den er til ettertanke og en glede å lese.
En merker fort at dette er en kvalitetsbok og en bok en ikke glemmer med det første..
Hva jeg mente med "nye" navn og uttrykk er hvilke bøker vi velger som er innenfor sjangeren fantasy og scince ficion. Jeg føler vi putter flere bøker enn vi gjorde før inn i denne sjangeren så fort det er noen tendenser i den retningen i bøkene. Det var da jeg mente at vi "finner opp nye" betegnelser ang sjanger og derfor tror jeg usikkerheten blir stor om den eller den boka hører inn under den eller den sjangeren. Dette var sikkert ikke mer oppklarende men les litt om sjangeren scince ficion Her
Nå begynner jeg å bli litt usikker på "hvilke bøker som er hva" i de nevnte sjangere. Etter å ha fundert litt på fenomenene fantasy og scince ficion og lest kommentarene så ser det ut til at det er mange bøker som er innom sjangerne.
I alle slags romaner og noveller er fantasien en del av fortellingen, mange ganger blir ting skrevet som ikke alltid er like jordnære og til å forstå fullt ut, rett og slett fantasi.
Jeg kom på dette når Ellen nevner Doris Lessing, hun blir jo forbundet som en dyktig romanforfatter uten at noen har festet noe fantasy eller SF på hennes bøker. Men hun beveger seg i alle retninger i sine bøker.
Vel, da har jeg konkludert med, og jeg tror, at i mildere form (enn andre hardbarka bøker)er det noe fantasy og SF i de aller fleste romaner. Er det slik at det har blitt funnet opp "nye" navn og uttrykk på ulike komponenter i bøkene, eller?
Nå vil noen si at nå sitter jeg grundig fast i salaten men da får noen hjelpe meg opp ;)
Her er ingen på viddene Bjørg, for bøker uten bokomslag er fine de, de er forseggjorte og så har du i det minste samlet på de.
Jeg er mest glad i bøker med omslaget på, mange av de er fine og litt annerledes (bokklubben)og ikke minst så kan en lese litt om innholdet i boka på omslaget. Det synest jeg er en fordel hvis en ikke har kjennskap til forfatteren eller boka.
I sommer var jeg i bokbyen Tvedestrand og kom i prat med en som hadde et antikvariat der og han sa, at selvfølgelig skal bokomslagene være på og det høyner verdien på boka.
Jeg var en kjapp tur på Fretex i dag jeg også og der traff jeg 2 bokklubb bøker som ville være med meg hjem.
Jeg går mest for bøker fra 1961 og opp til ca 1975 og da kun bøker med bokomslag fra Bokklubben.
Jeg fant "Men livet lever" av Hamsun (1968)og "Oppfordring til dans" av Nils Johan Rud (1965)
Jeg tror jeg har blitt en boksamler, hm
Takk for tipsene. Vågen Fetevare virker kul. Skal sjekke det ut.
Her fant jeg oversikten bøker fra 1961 fra den norske bokklubb.
Den skal jeg også studere litt nærmere. Takk, det var en glimrende ide du kom med :)
Nå kan hver enkel finne ut hvilke bøker de eier og hvilke de har lest eller ønsker å lese.
Jeg har kanskje tråkka litt i min egen salat nå, for jeg har lest både Jules Vern og 1984 samt Nostradamus profetier og andre bøker i samme gate.
Det var liksom ikke slike bøker jeg tenkte på da jeg skrev innlegget. Det var nok mer bøker om utenomjordiske vesener og livet blandt stjerner og galakser, men det er kanskje mest i filmer en finner de. Grøssere og blodige historier er også bøker jeg ikke synest noe om.
Du skjønner det Nagel at jeg blir ikke særlig glad hvis jeg KUN finner slike bøker på venterommet.
Problemstillingen er jo litt Science fiction den også da.
Interessant, den må jeg ta en titt på.
Ellers liker jeg å lese Marcel Pagnol, bl.a. "Kilden i Provence" og oppfølgeren "Mamon og kilden" er bra bøker, handler om mennesker på landsbygda i Provence.
En annen er novellemesteren Guy de Maupassant, han har flere gode fortellinger. Han var i sin tid en god bekjent og venn av Gustav Flaubert og i det miljøet traff han både Emile Zola og Ivan Turgenev.
Den som hadde vært flue på veggen i det selskapet
Dette er jo litt utenom det dere hadde tenkt dere, men jeg skal som ansatt for Bokvennen reise til Bergen onsdag 2. februar. Målet var å lansere Retten som ingen kunne målbinde - En forsvarsavtale til Arne Treholt. Det viser seg at det ikke er så lett å finne et sted å være. Flybilletten til Bergen er betalt men returen har jeg planlagt skal være nattoget hjem over fjellet.
Ok, la meg komme til poenget. Jeg lurer på om det er et ønske om å treffe meg, forfatteren av boken: Kaj Skagen og redaktøren i forlaget for en liten bokkveld? I tillegg til Arne Treholtboken kan jeg også holde en liten intro om forlagshuset Bokvennnen, Vidarforlaget og Transit og kanskje lekke litt fra vårens planer...
Det jeg lurer på er om det er noen som vet om et egnet lokale for dette? Jeg håper dette også kan være en fin start på Bokelskere/Bokvennen-treff som jeg har ønsket å få i gang.
Ja, tiden er en gåtefull ting, det er vanskelig og bli klar over hvordan det henger sammen med den!
Måtte inn å se på "Ikaros" boka mi igjen. Der står det annet opplag og så var det ingen bokKLUBB bok men en Cappelenbok, men fin er boka allikevel så du har helt rett Kjell, boka kom nok mye senere som bokklubb bok. Beklager surret her blingsa jeg, det ble litt seint i natt, hehe.
Hva er en bokklubb bok uten bokomslag?
Mange kasta bokomslagene når de satte bøkene i bokhyllene, det var nok en trend mange fulgte på 60-70 tallet. Grunnen til at mange gjorde det var at det skulle se penere ut uten bokomslag, det ble mer helhet med "like" bøker i hyllene. Slik var det i mine foreldres bokhyller også, ergelig.
Jeg synest det er artig når jeg finner eldre bokklubb bøker fra 60 tidlig 70 tallet, da kjøper jeg de.
Artig du nevner "Ikaros" av Axel Jensen, jeg har et pent bokklubb eksemplar med bokomslag fra 1957.
Jeg har også bok med bokomslag av Johan Falkbergets "Christianus Sextus" fra 1964. Har flere bokklubb bøker fra 1970 tallet med bokomslag.
Det skal bli artig å se hva andre har av go'biter. Artig tråd du har starta Kjell ;)
I flere av Mayles bøker beskriver han naboer og lokalbefolkningen han blir kjent med i Provence. Han går inn for å bli kjent med lokale skikker og seder og han tar lokalbefolkningen på alvor men samtidig beskriver han de med "glimt i øyet".
Jeg synest han får fortalt forskjellen i så mangt mellom seg selv og de i bøkene sine. Det å være innfødt i en landsby i Provence, kontra en nyinnflyttet engelsk forfatter, ja det tar sin tid å bli kjent, begge veier. Klart det er kulturforskjeller som det blir for alle når en "flytter" til et annet sted, ikke alt er like selvfølgelig, men han prøver å "henge med" ;)
Jeg synest det er godt å lese slike bøker innimellom annen litteratur.
Enig i at det ikke er stor litteratur, men jeg er faktisk litt begeistret for hans skrivestil, liker tonen i bøkene :)
Det var en bra artikkel. Skribenten ønsker mer av bokkritikerne når de skal anmelde bøker og det vil igjen komme oss leserne tilgode.
"Den norske kritikerstanden klarer i minkende grad å skille mellom de grunne romanene og de med dybde, som vil overleve neste mammutsalg og all verdens koder med glans".
Siden disse bøkene produseres og kommer ut også i land utenom Europa er det vel en "Worldburger" vi snakker om, eller?
Støtter meg til Vildanden. (Radioteaterets tolkning er fantastisk!)
Ellers tror jeg Tidevannets Fyrste passer deg ypperlig:)
Det har ikke dukket opp noen "perler" enda. Min skrekk er hvis rommet er fullt av science fiction bøker. Grøss og gru.
Heller shopoholikere enn science fiction bøker.