Eg lurer på om nokon her inne har kjennskap til ei lesegruppe i bergensområdet.

Med lesegruppe meinar eg ei gruppe der folk samlast for å lese bøker i lag, eller diskutere bøker dei leser.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 22 svar.

Dette er jo litt utenom det dere hadde tenkt dere, men jeg skal som ansatt for Bokvennen reise til Bergen onsdag 2. februar. Målet var å lansere Retten som ingen kunne målbinde - En forsvarsavtale til Arne Treholt. Det viser seg at det ikke er så lett å finne et sted å være. Flybilletten til Bergen er betalt men returen har jeg planlagt skal være nattoget hjem over fjellet.

Ok, la meg komme til poenget. Jeg lurer på om det er et ønske om å treffe meg, forfatteren av boken: Kaj Skagen og redaktøren i forlaget for en liten bokkveld? I tillegg til Arne Treholtboken kan jeg også holde en liten intro om forlagshuset Bokvennnen, Vidarforlaget og Transit og kanskje lekke litt fra vårens planer...

Det jeg lurer på er om det er noen som vet om et egnet lokale for dette? Jeg håper dette også kan være en fin start på Bokelskere/Bokvennen-treff som jeg har ønsket å få i gang.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du kunne kanskje høre med biblioteket, det ligger sentralt i Bergen og de arrangerer litt forskjellig av foredrag og lesesirkler så jeg regner med de har lokaler som passer for en slik kveld.

En slik kveld kunne vært interessant å vært med på.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Takk for tipsene. Vågen Fetevare virker kul. Skal sjekke det ut.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Har fundert på å forsøke å starte en lesegruppe i det siste, så dukket denne tråden opp nå. Må nesten takke Ann Christin for det. Har leita rundt og bare funnet lesegrupper for innvandrere og en for dem som er 40+, det er jo ikke spesielt aktuelt for meg. Dermed lurer jeg også på om dere er kommet i gang?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har dere kommet i gang? Gikk gjennom gamle tråder og fant denne:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette er jeg også svært interessert i å være med på :D

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Hvorfor ikke starte en selv? Jeg bor selv i Bergen, men klarer ikke å henge med i lesetempoet ditt. Har snakket med noen på jobben om det samme og vi vurderer en litt mer useriøs utgave hvor vin også blir en viktig faktor ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sikkert ingen dum ide, men som eg nemnte for herr Hope, så er ikkje eg sjølv noko dugeleg leiaremne ;) men dersom nokon andre skulle ta på seg ansvaret, er eg lett med på notane.

Lesetempoet i slike grupper vert vel tilrettelagd slik at alle kan henge med.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vi bør klare å få til det :D

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg vil også være med om det eksisterer!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg vet desverre ikke om noe, men vil gjerne delta om andre har samlet seg i en lesegruppe i Bergen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Vi får vente og håpe på at nokon veit om ei slik gruppe. Eg skal søke litt rundt, og førhøre meg på biblioteket. =)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er ikke fra Bergen, men dytter opp tråden i håp om at noen skal se den.. er med i en gruppe og det er en herlig blanding av sosialt samvær og bøker

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det var hyggeleg av deg Ellen =)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvor ofte tenkte du man skulle møtes?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

No var denne tråden, i hovudsak, eit forsøk på å finne ut om ei slik lesegruppe eksisterer i Bergensområdet, men resultatet ser svært dårleg ut, i alle fall til no.

Dersom det vert aktuelt å sette i hop ei slik gruppe, trengs det nok ein litt meir ansvarsfull person, enn meg sjølv, i spissen, men det burde vel kunne la seg ordne dersom interessa er der.

Kor ofte ein skal møtast? Tja det kjem vel litt ann på korleis opplegget til lesegruppa er, dersom ein skal lese bøkene på eiga hånd for så å diskutere dei i plenum, vert det vel ikkje behov for så hyppige møter, slik at alle kan klare å halde følgje. Men dersom ein baserer seg på å lese bøkene i gruppa, altså høgtlesning kan det jo kanskje vere lurt å treffast oftast. Eg veit ikkje heilt kva som er vanleg, eller kva folk er interessert i, men 2 gongar i månaden på det første forslaget og 2-4 gongar i månaden på det andre, høyres det passleg ut?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg foreslår at vi setter av en dato etter at ferien er over. Vi tar en iskald en på en pub og avtaler nærmere. Hvis det er interesse for dette, lager vi en event her og på facebook. Ok?

Du får finne en dag.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det høyres ut som ein svært god ide! Eg nyter late sommardagar i Nordfjord, så vi får bli enige om ein dag etter ferien.

Eg er rimlig sikker på at interessa er der =)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

interessen er der også hos meg, i hvert fall!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Jarmo LarsenTone NorenbergReadninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilTine SundalsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol SkipnesgretemorStine SevilhaugHeidi LIngunn SPer LundStig TAnitaIreneleserHarald KTone SundlandHilde H HelsethIngvild RosslundHanne Kvernmo RyeJulie StensethBeathe SolbergKirsten LundChristoffer Smedaas