[ Slettet av bruker ]

Viser 26 svar.

Klystersprøyte? (Alt går lett og av seg selv, liksom..)

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Kunne jo ha tatt en annen bok. Vindens skygge er strengt tatt ingen euroburger hmpf

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg likte ikke det uttrykket i det hele tatt. Jeg tolker det som et nedlatende uttrykk for noe som egentlig bare er dritt. Synes ikke man skal bruke sånne uttrykk bare fordi det er underholdende og lettlest. Selv har jeg fått mye glede ut av enkelte lettleste og underholdende bøker, ikke fordi de nøvendigvis er så fantastisk bra skrevet, men fordi de fenger og underholder meg. Jeg finner ikke noe ord på det jeg egentlig mener, men mange forståsegpåere har en viss tanke om hvordan god litteratur skal være, og disse såkalte euroburgerne går ikke innunder der.

Godt sagt! (3) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

God artikkel! Jeg spurte her inne for en tid tilbake hva folk synes om den norske anmelderstanden. For meg er anmelderne viktige. Jeg påvirkes av de. Og siden jeg ikke er lærd i litteratur skulle jeg ønske de hjalp meg å skille skitt fra kanel. At jeg innemellom vil lese skitt, får så bli opptil meg. Avbestillte akkurat Glass og aske av Ann Syréhn Tomasevic i fra bokklubben. Montro om det er en euroburger. Beskrivelsen er som følger (og jeg synes den ligner mye fra bokklubbene):

En stor roman om Europa Et helt usedvanlig liv Lilis skjebne preges av dramatikk og tragedie. To verdenskriger og tre ekteskap danner bakteppet for Glass og aske - en storslått, episk fortelling.

Ligner på en annen hovedbok: Det usynlige fjellet er en fantastisk roman om kjærlighet, kvinneskjebner og revolusjon. Pass deg, Samartín, Carolina De Robertis tar sikte på good read-tronen!

Kanskje bokklubbene er blitt fastfood-sjapper?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har også akkurat avbestilt den, ikke fordi jeg trodde det var en Euroburger, men fordi jeg har bestemt meg for å spare penger og ikke ta imot alt Bokklubben har å tilby. De er kjempegode på markedsføring og savner, som deg, gode kritikere som kan sile litt ut.

Jeg er veldig takknemlig for alle utdypende bokanmeldelser folk her inne gidder å skrive. Har fått mange gode tips. Når det gjelder helt nye bøker stiller det seg litt annerledes, da de ikke alltid er anmeldt før jeg får dem i posten, men vi har heldigvis også medlemmer her som av ulike grunner får bøker før andre og derfor kan sondere litt for oss.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Flott artikkel, den satte ord på ting jeg har tenkt på sjøl i det siste. Hadde nesten begynt å lure på om det var meg det var noe galt med, som stadig synes at alle de populære og kritikerroste samtidsromanene holder pinlig lav kvalitet. Det skjer heller ikke så reint sjelden at jeg tenker at konseptet for romanen er greit nok, men at det burde vært skrevet av noen som faktisk veit hva de driver med når de har et tastatur under fingrene.

Et ord for dette som vi i Norge kan relatere til er kanskje First Price-roman. Mye man kan kalle det, egentlig. Hurtignudelbok, ekspresskakao, eller...Fjordlandbok! Fjordland prøver jo i hvert fall å late som om det er sunne og gode matretter de selger, og mange spiser det nesten daglig (jeg jobber på butikk og Fjordland selger helt vilt godt!) men det plastsmakende mikromølet er egentlig kun en fattig imitasjon av skikkelig mat.

Ja, Fjordlandbok.

Godt sagt! (3) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

God artikkel! Jeg synes den "gode, gamle" betegnelsen "underholdningslitteratur" passer like godt i dag som før!?

Har flere tanker om hvorfor det blir utgitt så mye "tanketom" litteratur i f t til tidligere. Den teknologiske revolusjon er kanskje en årsak. I dag kan "hvem som helst" sette seg ned med pc'en og presse ut noen ord om det meste. Enten av kjedsomhet eller trangen til å tjene penger. Det er kanskje for lettvindt å skrive en bok i dag, - jmf det å spille inn en cd i dag i f t før da man måtte ha studio f eks.

Tror vi hadde sluppet mange av disse bøkene dersom man som tidligere måtte ty til penn og papir og virkelig bruke tid på en bok. Samtidig er vi blitt beriket av samme grunn da vi nå får et mangfold som vi ikke hadde før.

Summasumarum får vi vel den litteraturen vi fortjener... Mye tanketom litteratur i et overfladisk samfunn...

Godt sagt! (8) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Folk kunne ikke overtales til å bytte lesevaner på bakgrunn av kvalitet, men kanskje vil de, som synes tidens ånd, ledes av hva som er sunt. Betegner vi en uønsket type litteratur som 'fastfood' vil man sky den som et uhyre! Men jeg håper for Guds skyld – eller en annens skyld – at klassikere oppi denne retorikken ikke vil omtales som 'vegetarmat', de er da snarere en styrkende middag avrundet med et kakestykke, slik jeg ser det.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja. McDonalds er verdens største restaurantkjede fordi folk ikke er klar over at det er fastfood de selger. ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nå er ikke jeg noen Mc Donalds fan, men tviler på at de selger så bra fordi at maten er spesielt god, men den er billig, rask og tilgjengelig. Stiller sulten. Om det er mulig å sammenligne dette med bøker er jeg usikker på. Klart det som er tilgjengelig selges mest, i hvertfall til en del mennesker. Er man desperat eller bare ute etter å stille den verste "hungeren" gjør en som jeg av og til har gjort, når jeg ankommer flyplassen, har glemt lesestoff, fyker inn i nærmeste kiosk og grabber til meg, ikke det første, men det jeg tror er det beste og så får det bære eller briste. Det er på flyplassen jeg for eks har funnet noen av Ragdebøkene jeg har lest..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg mente heller ikke at det er fordi maten er spesielt god, det er nok som du sier fordi det er billig og lettvint. Det er i alle fall ikke fordi folk tror det er helsekost...

Jeg kan forstå behovet for å ha et eget navn for lettleste og grunne bøker for å skille de fra de bøkene det ligger litt mer mening bak, men ikke for å "skremme" folk fra å lese dem. Kritikken mot fastfood er i det minste rettferdig, men man blir ikke feit og får tette blodårer av å lese Drageløperen.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det var en bra artikkel. Skribenten ønsker mer av bokkritikerne når de skal anmelde bøker og det vil igjen komme oss leserne tilgode.
"Den norske kritikerstanden klarer i minkende grad å skille mellom de grunne romanene og de med dybde, som vil overleve neste mammutsalg og all verdens koder med glans".
Siden disse bøkene produseres og kommer ut også i land utenom Europa er det vel en "Worldburger" vi snakker om, eller?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg merker at jeg detter av med en gang når mat sammenlignes med litteratur. Grillpølse er noe av det beste jeg vet... Ikke skjønner jeg helt hva euroburger betyr heller. Har det noe med EU å gjøre? :p

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sjekk linken til Tao over. Jeg har ikke lest den selv, men det er et bilde på bøker som tydeligvis utgir seg for å være av bedre litterær kvalitet enn en ved første øyekast skulle tro. Ikke at en nødvendigvis blir noe klokere av det,hehe. Mat er som mye annet en smaksak. Til hverdags foretrekker jeg enkel kost, men siden jeg har vært så heldig å få testet ut hva virkelig gourmetmat kan være og klarte å sette pris på det, forstår jeg matmetaforen her. Men all mat som serveres på "fine" restauranter er ikke alltid like godt det heller. Så anerkjente forfattere av den gamle sorten har sikkert også skrevet noe som ikke er perfekt.

Her gjelder det vel også hvilke behov en ønsker å stille. Er du bare sulten eller ønsker du en sanselig opplevelse?? Jeg har det litt på samme måten som deg når noen tyr til vinmetaforer. Jeg liker god rødvin, men er superdårlig på merker, årganger og områder.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har lest artikkelen (hoppet over det om "Uskyldighetens museum" som jeg ikke har lest) og skjønner omtrent hva slags bøker det er snakk om. :) Jeg bare skjønner bare ikke hvorfor "euroburger" er et beskrivende ord. Det sier meg like mye som kanariloff.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg tenker dette ordet innebærer en billig burger som selges til én euro. Det er prisen på en vanlig McDonald's-burger i mange land, også Tsjekkia der forfatteren som lagde uttrykket kommer fra.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Okei. Det gir jo mening. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Enig. Ikke er jeg spesielt glad i burgere heller.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

For et flott begrep og takk for link!
Det setter navn på et fenomen i litteraturen jeg har fått vond smak i munnen av lenge. Jeg synes i og for seg euroburger er et og dekkende begrep som ikke trenger oversettelse.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for linken, den artikkelen var interessant!

Mitt forslag til navn er løkpølse. Den gir seg ut for å være noe mer enn “bare” grillpølse (= “kioskroman”). Den er tykkere og inneholder noe mer enn kjøtt og flesk, nemlig løk, men løk er også temmelig lett fordøyelig og relativt ordinært. Løkpølse fortæres kjapt og enkelt uten å yte tyggemotstand og uten å sette særlig varige spor. Den forbrukes ut fra et behov om umiddelbar tilfredsstillelse og holder det den lover der og da, men faller gjennom hvis den sammenlignes med en flerretters middag? ;)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har aldri smakt en løkpølse og ordet frister lite, men hva med en frossenpizza som utgir seg for å være som hjemmebakt alá "Pizza Ristorante"? Hvis vi sier at "Grandiosa" er typisk kiosk- fås i flere varianter, men gir ikke noe mer enn en mett mage..

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hmm...alt dette snakket om mat gjorde meg bare sulten :p

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Nora FjelliHanne Kvernmo RyeIngeborg GEvaBerit B LieBjørg Marit TinholtAstrid Terese Bjorland SkjeggerudTove Obrestad WøienAstrid Rosslandandreas h. o.Elin FjellheimHild HasselTorIngunn ØvrebøTurid KjendlieToneAud- HelenEspen GarmanHelleSigrid NygaardAnita NessVera_VakkerRufsetufsaAnne Helene MoeCathrine PedersenrubbelDolly DuckIdaVibeke LundetræIngeborgIngrid HilmerTine Victoria Halvorsen TronierMarit MogstadAlice NordliLisbeth Kingsrud KvistenHelena EToveJohn LarsenKine Yun Hoch-Nielsengretemor