Takk for tips, alltid vært fascinert av Japan:)
Det er jeg helt enig i:)
Tror det kommer an på hvor uspiselig hovedpersonen er for min del:) F.eks. i Neverness som jeg holder på med nå er ikke Mallory Ringess alltid en likendes kar. Det kan komme av at han er a) ung og b) forelsket og lettere kjepphøy. Det positive i dette er at det er han som er forteller og kommer med egne kommentarer til sine handlinger om at det er ikke alt han har gjort som er bra.
Men jeg slet med å like baron Harkonnen i Paul of Dune f.eks. selv om det er artig å se hvordan hans intrikate planer legges:)
Prøv Tony Hillermans krimbøker fra navahomiljø, mye god info om tradisjonell navahokultur og hvordan den forsøker å overleve i moderne tid.
Ah, stemmer, husker vagt noe om hr Clarke. Han er ikke akkurat min favoritt sf-forfatter uansett. Dog er Rendezvous with Rama fortsatt bra. Foretrekker Asimov i den generasjonen der ift. Clarke:)
Hvilken sci-fi forfatter er det som var/er pedofil?
Ellers kan det nok være at jeg nok vil styre unna slike forfattere. Et eksempel er kanskje Orson Scott Card som nå viser seg som smårabiat kristenfundamentalist etter å ha skrevet om Hamlet for et "moderne" publikum og hevder at homofili kommer av misbruk i ung alder bla. Jeg liker fortsatt Enders spill, men har vel de siste åra sluttet å lese noe av ham pga. hans tildels veldig konservative kristne holdninger :)
Anmeldelse av nevnte Hamlet finnes her: Orson Scott Card Hamlet
Midt på treet bidrag til Duneuniverset. Undres på hvor mye notater som er igjen av salige Frank Herbert nå? Innimellom virker det som om herrene Brian Herbert og Kevin J. Anderson melker dette... :)
Utvilsomt fascinerende lesning, men rimelig skrudd selv om jeg fra før av kjente Nick Cave sine tekster:)
Enig! Den boka er rimelig skrudd:)
Fascinerende å lese litt dypere om miljøet rundt Nausicaa og få grundigere forklaringer på hvorfor ymse bystater er i krig med hverandre.
Tar aldri pause fra lesing om jeg ikke er syk:) Når jeg er ferdig med en bok står jeg og grubler litt foran bokhyllene og så finner jeg noe jeg har lyst til å lese. Pleier også å lese et par-tre bøker samtidig og innimellom etter en skikkelig murstein, tar jeg en tur i ulestbunken av tegneserialbum:)
Stardust er en ganske bra filmatisering av Neil Gaiman sin bok ved samme navn. Man har selvsagt hoppet over noen ting, men slik er det alltid når man lager film av bøker.
Dårlig filmatisering; Dune av David Lynch er til tider dårlig, bla. fordi man har gjort Harkonnens ekstra ufyselige istedenfor å fokusere på hvor intelligent og utspekulert ond baronen er:) Miniserien fra 2000 er mye bedre:)
Takk for tipset, slike bøker er alltid av interesse for meg:)
Godt sagt:) Boken sliter litt med avføringsfokuset selv om det er slik disse ufyselige monstrene kommer ut av infiserte:)
Of course cats, Sir Stuart said, his voice faintly amused. As far as I can tell all cats. But they aren't terribly impressed with the fact that we're dead and still present. One rarely gets a reaction from them.
Harry er død, men ikke borte. Når tilbudet om å dra tilbake til vår verden for ordne opp i noen ting dukker opp, slår han til. Men aberet er at han kommer tilbake som en ånd, ingen fysisk tilstedeværelse og få om noen kan se ham. Og så var det magien da, den er også borte, tror han.
På dagtid må han gjemme seg fordi solen vil skade ham som alle andre ånder, og hvilket bedre sted å gjemme seg enn i sin egen grav? :)
Til syvende og sist finner han også ut hvem som myrdet ham og hvorfor, en aldri så liten aha-opplevelse for både ham og leseren:)
God space opera om tidsrommet mellom menneskenes spede steg ut i rommet og tiden vi er ute blant stjernene. Menneskene har kolonisert Mars og asteroidebeltet samt ymse måner til gasskjempene. Men mennesker er nå en gang mennesker og alt er ikke fryd og gammen. Verre blir det når noen slipper løs et virus på en av de bebodde asteroidene for å se hva viruset gjør for noe. Beskyldninger fyker veggimellom og det er like før full krig mellom Jorda og Mars med ymse politiske organisasjoner i Beltet som skyter på begge to for å være sikre.
Jeg leser de fleste bøker mer enn en gang, det er alltid noen nye detaljer å finne:) Den rent økonomiske biten er selvsagt et aber, men det er lite eller ingenting av sci-fi på norsk, så da går det fint å kjøpe dem som engelsk pocket til godt under hundringsen.
Samme går for "fakta"bøkene jeg liker, lite av disse emnene som er originalt utgitt av en norsk forfatter, i de tilfellene det er det kjøper jeg boken. Ellers blir det engelsk pocket igjen:)
Outland er en kjede med butikker som spesialiserer seg på science fiction og fantasy bøker, tegneserier, dvd'er, brettspill, pc-spill, miniatyrfigurer m.m. :)
Anbefalinger fra andre, baksidetekst som forteller meg at dette er en historie om noe som interesserer meg eller rett og slett ny bok av en favorittforfatter:)
For å ta et eksempel på hvorfor jeg kjøpte en bok jeg ikke hadde hørt om før; I fjor var jeg en tur i Oslo og var som alltid innom Outland. I min saumfaring av nyhetshyllene dukket det frem en bok om de gamle egyptiske gudene løs i den moderne verden. Den var skrevet av Rick Riordan mest kjent for Percy Jackson-serien. Hadde hørt om sistnevnte, men ikke om hvem forfatteren var.
Boken ble behørig innkjøpt og jeg ble ikke skuffet, fascinerende historie og Riordan viser god kjennskap til de gamle egyptiske gudenes gjøren og laden.