Gjentas en løgn ofte nok helst sammen med brød og sirkus, så vil jo folket bite på. Men sånn ellers er jeg ikke så sikker på at "de lysende" finnes i Dan Brownsk forstand:) Men at det blåser en endringens vind over hele kloden merkes jo og de som tusler i maktens og Mammons korridorer begynner å bli småstressa nå:)
He, he, det er sikkert Illuminati som står bak og kanskje selveste Dracul som står bak dem igjen. Lur måte å oppdra en hel generasjon så og si til å synes vampyrer er kule, selv om de mest kule vampyrene nå vel ikke er bloddrikkere. Jfr Twilight.
Det er mye som er ukult i Duat - veien til dødsriket, men Ra sloss jo med disse hver natt:)
For øyeblikket har jeg ikke oversikten over hvor Doctor Who-bøkene mine er, mente å huske at jeg likte godt en med dr nr 8, men husker ikke tittelen. Den av Michael Moorcock om dr nr 11 var ikke særlig bra som Doctor Who bok. Det kan jo være fordi boken ble skrevet såpass tidlig før sesong fem i det hele tatt var i boks. Var ikke så mye som minte om Matt Smiths "gale" Doktor:)
Takk for tips, har vært litt skeptisk til disse "media tie-ins" basert på Doktoren & co, syntes noen av de eldre bøkene var bedre. Men denne skal jeg notere meg:)
Wicca er en såpass vidt omfattende religion at man kan putte nesten hva som helst i den. Allikevel vil jeg utfra mine egen "forskning" på wicca si at den har ingenting med satanisme/bloddrikking å gjøre. Wicca som de fleste andre religioner dyrker det gode, i wiccas tilfelle er det gjerne en modernisering/tilpasning av de gamle keltiske religionene med en morsgudinne i sentrum. Disse minoritetene som annonserer seg som vampyrer og drikker blod har ingenting med wicca å gjøre og svært sjelden noe med satanistene å gjøre. De er bare, tja, underlig fiksert på blod og "kraften" fra det. Utvilsomt inspirert av ymse vampyrlitteratur, de identfiserer seg med denne bloddrikkende udødelige vesenet. Hadde de giddet å gjøre litt mer research hadde de oppdaget at folketroens vampyrer ikke er på langt nær så glamorøse som populærkulturen har gjort dem:)
Anubis/Yinepu/Ienpw minor/major ryster nok litt på hodet av slike mennesker, men så lenge det skjer av fri vilje er det strengt tatt ikke forbudt. Men det er klart at det fort kan utvikle seg til en ny type kult, det må man være ytterst varsom med.
"Ordentlig" vampyrisme slik som gruppen du siterer fra er vel mildt sagt i mindretall og kun for meget spesielt interesserte? Demoner og slikt anser jeg kun for å være aspekter av vårt eget sinn, så sånn sett kan man kanskje anse det for psykiatrimat:)
Det er jeg helt enig i, Asimovs robothistorier tåler tidens tann og vel så det:)
Grei nok service når jeg var innom Norli i Larvik nå på nyåret. Hadde fått gavekort til jul i fjor:) Ellers har jeg såpass særboksmak at det blir mest netthandel for min del utenom hvis jeg roter meg inn i Oslo, da blir det en tur på Outland:)
Den har jeg ikke lest faktisk, må føres opp på lista over skal lese:) Leste de to første med Bailey og R. Daneel Olivaw rett før jul i fjor:)
Sant nok, Atlantisgåten er ikke løst, men man har da funnet ut mye mer om den minoiske sivilisasjonens fall:) Siste var vel forøvrig at Atlantis finnes i sør-vest Spania i nærheten av Cadiz. Det er på riktig side av Gibraltarstredet, men ingen øy. Men spennende uansett at man har funnet ukjente ruiner i en myr tror jeg det var.
Stemmer at Gibraltarstredet ble kalt port og også referert til som Herkules' søyler av de gamle grekerne. Filosofen Platon som er den som gjorde Atlantis kjent i Europa er nøye på det at Atlantis lå utenfor Gibraltar sett med greske øyne. Altså utenfor Middelhavet istedenfor at Atlantis var Thera eller Kreta som enkelte forskere hevder pga. jordskjelv/vulkankatastrofen(e) som ødela den minoiske sivilisasjonen :)
Visste ikke at porten til Atlanterhavet kalles Atlantis, artig:) Ellers er det jo i tillegg til hypotesen om Azorene/Midt-Atlanterhavsryggen også spekulert i Antarktis som mulig plassering. Da sett i sammenheng med jordskorpeforskyvningsteorien :)
Atlantis er et fascinerende tema:) Og jeg mistenker en kobling mellom Atlantis og oldtidens Egypt. Noe forfattere som Graham Hancock mfl. skriver om.
Ikke hersker ihvertfall, som Anubis selv liker jeg meg best i "skyggene" :) Bildet i seg selv taler vel om liv og død i ett, sola - Ra som livgiver og Anubis som den som guider den avdøde til neste liv. Hersker ser forøvrig ut til å peke mot dødsriket, "det hellige landet", men den jobben tok jo Osiris over. Så da er nok jeg mer den som er på mitt fjell med utsikt til det "hellige landet". Jeg liker jo å ha oversikten :)
Det er noe med denne gamle egyptiske dødsguden som taler til meg. Har alltid vært fascinert av denne oldtidssivilisasjonen, men jeg kunne jo valgt en mer "koselig" guddom som maskot kanskje:) På den annen side er det nå en gang slik at jeg er goth og ser det vakre i det triste. For de gamle egypterne var jo ikke døden noe skummelt, det var overgang til en bedre eksistens hvis man hadde vært snill og grei :) Tanker som mange andre religioner har tatt til seg iflg. enkelte religionshistorikere.
Anubis som er det greske navnet på Yinepu/Anpu/Ienpw var de dødes guide i det gamle Egypt. Også gud for balsameringsteknikker, beskytter av gravplasser og den som passet vektskålen i Dommens sal. En viss mulighet for at "opener of ways" også er han selv om denne guddommen har et annet navn. Men samme utseende, en mannskropp med hodet til en sjakal:)
Mer her: http://no.wikipedia.org/wiki/Anubis
og her: http://www.crystalinks.com/anubis.html
Jeg pleier alltid å lese på toget, men om noen av dere ser Anubis sitte og lese på toget bør dere kanskje gå av på neste stasjon:) Ute i den virkelige verden ser jeg jo ikke ut som De dødes guide, men jeg bruker ham som profilbilde nesten overalt. Kanskje fordi jeg er sjenert eller at jeg mener hva jeg skriver er viktigere enn hvordan jeg ser ut. Eller noe sånt:)
Det er nok ikke liv laga med så mange bokhandler som finnes i dag og da tenker jeg spesielt på kjedebokhandlene. Der er det for lite variasjon, utvalget styres ofte av bestselgerlister o.l. og det er hovedkontoret som styrer hva butikkene skal ta inn. Her i Larvik finnes det ingen frie bokhandler lenger, men det har dukket opp en bruktsjappe som har en del bøker. Så når jeg er ute etter science fiction blir det som regel nettet og da enten capris.no eller play.com og andre utenlandske nettbutikker.
Unntaket er hvis jeg er i Oslo, der har de Outland som er en spesialbutikk for sci-fi og fantasy-fans og beslektede genrer. De har både bøker, tegneserier, brettspill og t-skjorter og annet stæsj som en nerd kan drømme om:) Men dette er også en kjede, men avdelingen i Bergen som jeg besøkte for et par år siden så ut til å styre utvalget sitt litt selv i det minste. Så etter en tur innom Outland er som regel lommeboka tynnere og bagasjen tyngre med ymse bøker av interesse. Både rene romaner og også bakom-filmen bøker o.l.