Dette var et flott gjensyn med en forfatter jeg leste da jeg var i tenårene. Jeg må lese de andre robotbøkene også.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 7 svar.

Dere som liker Asimov: Må jeg få anbefale «Nightfall» som etter min mening er hans beste roman. Den handler rett og slett om livet på en planet som kretser rundt fem soler, og der det følgelig aldri er natt. Unntatt én gang hvert 2000. år. Dette er fortellingen om den natten. Når mørket senker seg over menneskene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takker for anbefalingen. Jeg synes Asimov er like god i dag som da jeg leste noen av novellene hans som tenåring. Sier kanskje noe om at jeg ikke har utviklet meg som leser de siste førti årene, men sånn er det nå.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du bør absolutt lese de andre bøkene i serien. Jeg leste dem i rekkefølge, Caves of steel først, deretter The naked sun og så denne til slutt.

Jeg synes de to første bøkene er knallsterke, både som krim og sci fi. Dessuten tar de opp viktige problemstillinger rundt hva det vil si å være menneske, om hvorvidt vi kan skape kunstige mennesker og hvordan vi skal forholde oss til intelligente roboter og andre former for kunstig intelligens. Derfor blei jeg ganske skuffa over The robots of dawn. Den er nemlig ikke noe mer enn helt grei sci fi av den sorten det går tretten på dusinet av, og den tilfører ikke noe nytt i forhold til de to andre.

Altså: Likte du denne, vil du elske de andre robotbøkene til Asimov.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har lest både Caves of Steel og The Naked Sun nå, og synes det var to spennende, underholdende og tankevekkende bøker. De er like aktuelle i dag som den gangen han skrev dem. Det blir definitivt flere robotbøker av Asimov.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den har jeg ikke lest faktisk, må føres opp på lista over skal lese:) Leste de to første med Bailey og R. Daneel Olivaw rett før jul i fjor:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg skal lese Caves of Steel når jeg har lest ut boken jeg begynte på i går. Ble betatt av Asimov da jeg var i tenårene. Han har tålt tidens tann. Og vel så det.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er jeg helt enig i, Asimovs robothistorier tåler tidens tann og vel så det:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Linda NyrudChristoffer SmedaasGrete AastorpMarianne MIngeborg GHanne Kvernmo RyeHarald KPiippokattaTherese HolmSigrid NygaardBjørg RistvedtEgil StangelandPi_MesonStig TAneSynnøve H HoelMarteLailaTine SundalTatiana WesserlingTove Obrestad WøienTor-Arne JensenMalinn HjortlandJoakimIngridLabbelineBenteTheaElisabeth SveeDinaAkima MontgomeryMads Leonard HolvikIngunn SSigrid Blytt TøsdalMarianne  SkageRandiKirsten LundTrude JensenGitte FurusethTone Sundland