Skriver du ned tanker om den? Tar du en pause før du leser en ny bok? Eller gyver du løs på en ny bok med det samme? Eller kanskje er du av dem som alltid har flere bøker på gang?

Nå har jeg lest tre bøker raskt og tett etter hverandre. Det var lettleste bøker. Nå kjenner jeg at jeg har behov for en pause en dag eller to, før jeg starter med en ny. Gjelder det mer alvorlige bøker, og/eller bøker som gjør dypt inntrykk, må jeg nesten alltid ta en fordøyelsespause en dag eller tre før jeg begynner på en ny. Føler behov for å la boka synke liksom.

Etter at jeg oppdaget Bokelskere.no, skriver jeg gjerne mine tanker her, eller så har jeg ikke pleid å skrive noe ned om bøkene. Men jeg gjorde det da jeg var yngre. Derimot hender det at jeg maler et bilde for meg selv av mitt inntrykk av boken.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 21 svar.

Når jeg har lest en bok så bruker jeg å skrive en bokomtale av boken. Men av og til kan det gå litt tid. Jeg må tenke litt igjennom før jeg skriver bokomtalen. Så bruker jeg å kopiere det jeg skriver på bloggen til bokelskere. Jeg oppdatere selvfølgelig på bokelskere at jeg har lest boken og gir boken terningkast.

Jeg kan ha lesepauser. Men det har ingenting med at jeg ikke vil lese flere bøker. Når jeg er hjemme hvor jeg kommer fra kan det hende at jeg går tom før bøker. Det er ikke så veldig bra siden man er avhengig av å ha båt komme seg der fra og man kan ikke reise til byen når som helst.Noen ganger leser jeg ikke så mye fordi leselysten ikke er på topp. Det at jeg ikke har så mye leselyst er det mange årsaker til.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det første jeg gjør når jeg er ferdig med en bok er å gå inn her og skifte status, føre opp dato og terningkast. Venter gjerne noen timer med å legge inn kommentar om jeg ønsker det.

Det er sjelden jeg venter mer enn ett par timer før jeg begynner på ny bok, det er kun hvis boka jeg har lest har gått ekstra inn på meg. Det kan være at den var veldig bra eller veldig sterk. Det skjer oftest med bøker fra virkeligheten, det er sjelden skjønnlitteratur griper meg på den måten. Om jeg leser flere bøker samtidig så tar jeg da gjerne en pause i den andre og.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg får abstinenser om jeg ikke har en bok liggende klar! Men da jeg veksler mellom skjønnlitteratur og faglitteratur så kan det godt være at jeg finner fram en fagbok etter å ha lest en bok som virkelig har grepet meg. F eks så klarte jeg ikke å hoppe rett på en "underholdningsbok" da jeg var ferdig med "Et glass melk takk" av Herbjørg Wassmo. Den var såpass sterk at jeg måtte ta en pause fra skjønnlitteraturen og småleste litt fag i stedet for.

Egentlig så tror jeg det er "sunt" å ta små pauser, - for å la inntrykkene sette seg litt. Ikke bare skyve vekk evt vonde følelser med å hoppe rett inn i noe for å avlede seg selv. Underholdningsbøker kan jeg derimot lese på løpende bånd.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tar aldri pause fra lesing om jeg ikke er syk:) Når jeg er ferdig med en bok står jeg og grubler litt foran bokhyllene og så finner jeg noe jeg har lyst til å lese. Pleier også å lese et par-tre bøker samtidig og innimellom etter en skikkelig murstein, tar jeg en tur i ulestbunken av tegneserialbum:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg pleier å lese flere bøker på en gang. Pleier egentlig å starte på en ny bok med det samme, så jeg har noe å fordype meg inn i. Men egentlig prøver jeg å ikke bli ferdig med bøker jeg holder på med?!Aaaner ikke hvorfor, men jeg vil bare ikke gi slipp på den lille verdenen jeg har inne i hodet mitt som jeg har vendt meg til, tenkt på, og undret på. Bøker som Miraklene i Santo Fico, Gutten som gikk opp i røyk og Dødelig Blitz Får jeg meg bare ikke til å avslutte?! Blir helt rar av det jeg alstå, men Jeg liker i hvertfall å lese mange bøker samtidig, og begynne på nye bøker når jeg har avsluttet de igjen :D

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det kommer helt an på situasjonen. Noen ganger blir jeg så opptatt av en forfatter at jeg nesten ikke kan vente med å bli ferdig med en bok før jeg starter med neste. Andre ganger kan jeg holde på med flere bøker på en gang. Men oftest går det litt tid mellom hver litterære opplevelse. Jeg leser som regel når jeg er på reise. Nå er det 3 uker siden jeg var på farten og 3 uker siden jeg åpnet en bok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg likar å alltid ha noko å lese på. Eg vert irritabel om eg står framfor hylla og ikkje klarer å velje neste bok.

Når er har lese ferdig ei bok, gir eg ho terningkast her på Bokelskere, og om eg synest ho var kjekk å lese, så skriv eg anbefaling på Tumblr-brukarnamnet mitt. Om eg gidd.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg har egentlig ikke noen fasit på hva jeg gjør for noe. Jeg tar alltid pauser når jeg føler for det. Enten det er midt i en bok eller mellom bøkene. Som nå, så er det en uke siden sist jeg leste i en bok. Jeg er midt i ei bok, og boka er bra, det er ikke det, men jeg har bare hatt så mye annet i hodet at det ikke har vært plass til bøker. Det eneste jeg vet jeg alltid gjør etter å ha avsluttet ei bok, er å finne ei ny bok jeg vil lese med en gang. Om jeg begynner på den med en gang, eller venter en dag eller to varierer veldig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvis jeg avslutter en bok på kvelden så begynner jeg på en ny en neste dag, og hvis jeg avslutter en bok på morgenen kan jeg starte på en ny en om kvelden. Men noen ganger har en bok gitt meg masse tanker, så da lar jeg det gå en dag eller så. Andre ganger er hverdagen så stressende så da tar jeg et pusterom slik som nå. Ga opp den siste boka jeg leste og har nå ikke lest på en uke. Nå skal jeg faktisk vente en god stund, å vente på at leselysten tar meg igjen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det ligger stadig en bok på vent, det blir aldri tomt. Sjelden jeg tar pauser, da er det noe som mangler. Tar jeg pause , er det av hensyn til familien. De kan jo bli litt lei.! Jeg skriver ned tanker om det jeg leser , hvis det gjør inntrykk , noe som jeg føler jeg bare måååå dele med andre. Da skriver jeg det her inne . Du skriver at du maler bilder av dine inntrykk, det må jo være helt fantastisk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det med malingen er bare en gang iblant da. Men ja, på samme måte som jeg kan male ned drømmer, for meg selv, for å huske inntrykkene bedre.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg skriver ofte litt om boken her inn jeg også, men jeg har alltid en bok på lur som jeg begynner å lese. Jeg er en av de som driver med flere bøker av gangen, alltid en sjønnliterær bok og en fakta/biografi eller liknende :D :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg begynner da på ei ny bok. Er det ei veldig god bok, må jeg liksom få den ut av hodet før jeg starter på ei ny. Gjør jeg ikke det kan jeg begynne å blande handlingene. Dette gjelder spes om neste bok er i lignende sjanger, feks fra samme tidsepoke.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har alltid flere bøker på gang, og kan hive til sides hele bunken hvis det er en jeg føler jeg MÅ lese nååå!

Er bøkene grublete, tar jeg pausene underveis, husker best Sofies verden på den måten, den tok meg fem måneder av mitt trettende år å komme gjennom. Jeg måtte nemlig bygge opp på nytt hele min oppfatning av virkeligheten og fantasien som to atskilte ting samtidig! Opplevelsen av den boka var banebrytende for meg;-D

Kanskje jeg burde begynne å skrive noe? Jeg fører jo et mer omfattende register over bøkene mine enn det jeg får gjort her.. Det burde nesten ha vært med en privat bokanmeldelse for hver eneste en! Kult å overlevere sammen med bøkene en gang i fremtiden når noen skal arve meg igjen.. "Kom og les hvorfor bestemor ikke likte denne da!"

Jeg farges av humør, og det bestemmer hva jeg skal lese etterpå, for hver gang jeg er ferdig med ei bok, føler jeg som regel et tomrom.. Jeg må i gang med noe med det samme!

Imponerende at du går så langt som til å male noe som henger igjen! ;-D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

<< Jeg fører jo et mer omfattende register over bøkene mine enn det jeg får gjort her.. Det burde nesten ha vært med en privat bokanmeldelse for hver eneste en! Kult å overlevere sammen med bøkene en gang i fremtiden når noen skal arve meg igjen.. "Kom og les hvorfor bestemor ikke likte denne da!">>

Det der likte jeg!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk;-D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg skriver som regel ned hva jeg mener om boka underveis, det er blitt en del av leseopplevelsen. Det fører naturligvis til at det jeg har skrevet ikke alltid passer inn i noen pågående diskusjon, men jeg pleier å legge det inn der likevel.

Jeg elsker fasen da jeg kan avslutte en bok og begynne på en ny. Jeg har alltid de både en og to neste bøkene som skal leses klare for hånden. Om jeg faktisk kommer i gang sånn umiddelbart kan jo variere, litt blaing i de første sidene pleier jeg i alle fall å rekke.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg begynner rett på ny bok, da jeg bortimot aldri lar en hel dag passere uten at jeg leser i hvert fall litt. Når jeg en sjelden gang ikke får lest noe som helst i løpet av dagen, så er jeg i det minste avhengig av å lese noen sider på sengen for å komme i riktig sovemodus.

Jeg leser ganske mange barne- og ungdomsbøker i løpet av året pga. jobben min. Etter disse bøkene skriver jeg alltid en liten logg jeg kan slå opp i senere, da jeg ellers ikke har mulighet til å huske alt jeg har lest og hva jeg syntes om de ulike bøkene. Har ofte tenkt at jeg burde gjøre det samme med voksenbøkene, men har foreløpig ikke kommet i gang med det.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er litt opp og ned hva jeg gjør. Som oftest holder jeg alltid på med en bok. Leser kun en bok av gangen. Men noen ganger venter jeg kanskje en dagstid før jeg begynner på neste. Enten fordi boka må synke litt inn, eller fordi jeg føler jeg har lest litt mye en periode og trenger litt hvile. Andre ganger igjen kan jeg fint begynne på en bok 1/2-1 time etter at jeg er ferdig med siste boka jeg leste. Men det skal sies, det går aldri særlig lang tid mellom hver bok jeg leser.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Pause? Hva skal jeg gjøre mens jeg har pause da? Jeg må jo lese noe.... Har ofte flere bøker på gang. Skjønner følelsen av å la boka synke, men da må det være noe som gjør VELDIG dypt inntrykk - og i så fall tar jeg pause ved å lese noe som er helt forskjellig.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Bjørg RistvedtBertyHarald KSolDolly DuckKirsten LundTonesen81Pi_MesongretemorEivind  VaksvikLars MæhlumBur1LailaAvaLilleviArveTanteMamieLeseberta_23Akima MontgomeryTrude JensenTor-Arne JensenBerit RBjørg L.Hanne Kvernmo RyeJulie StensethRufsetufsaCarine OlsrødMarianneNInger-LiseNorahTine SundalVariosaSverreKristin71Tone SundlandWenche VargasMorten JensenMarit HåverstadChristoffer SmedaasCamilla