Jeg bør kanskje se på meg selv som en bokavhengig under tilfriskning. Jeg er jo avhengig av bøker, men jeg bruker ikke lenger så mye penger på det. Jeg har sikkert nok uleste bøker til å greie meg en 3-4 års tid så det sømmer seg vel å utvise litt måtehold.
Nå for tiden kjøper jeg så og si aldri bøker til fullpris. Jeg ser etter tilbud, forlagenes bakgårdssalg, loppemarkeder o.l. Det gjør at jeg ikke kan kjøpe bøker når de er nye, men må vente til de er å få på salg. Og det fungerer faktisk ganske bra.
I høst gikk jeg litt amok på Lions bokutsalg på Vestre Aker skole, og brukte 1000 spenn. Men for det fikk jeg ca 30 bøker fra toppen av ønskelista. Så det går ann å få gode bøker billig.
jeg fant 'Reiser i skriptoriet' av Paul Auster på tilbud (69,-) hos min lokale bokhandler på Fyrstikktorget i dag.
Aaahh... ok, det kunne jo vært en mulighet. Men nå har jeg gitt bort ca 500 stjerner, så da blir letejobben enda større om jeg skulle vassa gjennom stjerner for å finne en diskusjon. Men du så kanskje ikke for deg at stjernene skulle "ta sånn av" når du tenkte på dette? ;)
Skjønner hva du mener. Jeg hadde opprinnelig tenkt at stjernene skulle kunne ha denne dobbelfunksjonen.
Tanken var at når man ser en bra diskusjon, kan man gi første innlegg en stjerne, og senere hente den fra fra "Stjerner gitt"-menyen.
Jeg merker jeg har behov for å bokmerke enkelte diskusjoner.
Nå er vi over 10000 her inne, og selv om ikke alle er like aktive så går det ofte unna med diskusjonene. Mange av diskusjonene kunne jeg tenke meg å kunne komme tilbake til senere, uten å måtte behøve å grave langt tilbake. Noe slikt vil kanskje kreve større langringsplass eller noe sånt. Men det hadde vært veldig praktisk da.
Bare hyggelig;)
Vi har blitt 10.000 bokelskere! Andre tall: De siste 30 dagene har vi hatt 58.893 forskjellige besøkende. Tilsammen har vi lagt til 985.739 bøker i bokhyllene våre!
Hjertelig velkommen til de 32 nye bokelskerne som meldte seg på i dag!
Jeg tror det er snakke om at Notabene er ganske flinke til å kjøre gode tilbudskampanjer. Jeg har også funnet meg mange gode bøker til rundt 50,- hos min lokale Notabene. Men jeg har ikke sett tilsvarende hos noen andre bokhandlere, hverken på pris eller utvalg av tilbudene. Utvalget ellers hos Notabene er ikke så grådig imponerende, men de tilbudene er bra.
Du går inn på profilen til den du har lyst til å "avfølge". Under bildet står det "Du følger XXX". Bare klikk på den teksten, så får du opp et valg om å slutte å følge vedkommende, som du må bekrefte. Veldig enkelt.
Sakprosa bøker om gresk mytologi burde jeg kommet på noen gode eksempler på, men jeg er blank i skrivende stund.
Fantasy derimot. David Gemmel har et par serier som kanskje er aktuelle. Troy serien: Lord of the Silver Bow, Shield of Thunder, Fall of Kings. Og Greek serien: Lion of Macedon, Dark Prince.
Disse er vel mest heltesagn i fantasyform, men det er mye gresk mytologi i bakgrunnen.
I Sandman tegneserien av Neil Gaiman møter du på mye referanser til gresk mytologi, såvel som mange andre sagn og mytologier.
Selv om det kanskje er et langt sprang fra Percy Jackson til greske epos, så anbefaler jeg deg også å lese Illiaden og Odyssen. Diktverk som tilskrives Homer og som omhandler hendelser under og etter Troyanerkrigen.
Bra! Sjekk gjerne hylla mi med lese- og skrivebøker: http://bokelskere.no/lupinella/boksamling/?&hyllenummer=23903 :-)
Nå har jeg gjort det med. Men jeg må si jeg likte Kronprinsessen og Kongemordet best. Jeg vet ikke hva det er med Dronningofferet, men den ga ikke den samme gjenklangen i meg.
Første møte med McDermid for mitt vedkommende, og det var helt grei tidtrøyte, men fristet ikke til et nærmere bekjentskap.
På forfattersentrums nettsider finner du en del gode skrivekurs: www.forfattersentrum.no. Ellers er Merete Morken Andersens "Skriveboka" en flott bok hvis du vil lære mer om skriving.
Å søke det som er sant, er ikke å søke det som er ønskelig. Hvis man som eselet må ernære seg av illusjonens roser for å unngå det angstskapende spørsmål: "Hva ville livet da være?", foretrekker den absurde ånd, fremfor å resignere for løgnen, å svare som Kierkegaard uten å skjelve: "fortvilelsen". Alt tatt i betraktning vil en besluttsom sjel alltid finne seg til rette.
Så... ja?
Hva heter det når det er fem bøker?
En syklus?
Hva med å gå for John Erik Riley's nye og mye omtalte mastodont Heimdal, California?
Det ville jeg absolutt gjort. Det er en bok for dem som ønsker seg gode historier man bare kan synke ned i. Det er sikkert enda bedre å lese den på originalspråket :)
"Oj, han må vi .. tåle (?)"