Jeg rasket med meg boka fra en billigkasse i troen på at det var en lettlest krim siden den var gitt ut på piratforlaget. Det var ingen krim, men det var en av de fineste romane jeg har lest på lenge. Spennende ikke minst fordi den tar opp temaer som opptar meg om dagen, og med en innsikt og en synsvinkel som for meg ofte var overaskende og ny. Nasjonal politikk på høyt nivå (jeg fikk tanker om Torbjørn Jagland sin ferd fra toppen av Ap), vold mot kvinner og innvandringsspørsmål.

Spennende, velskrevet, klok og reflektert. En veldig god samfunnsroman fra begynnelsen av dette tiåret.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 10 svar.

jeg er så enig så enig. For en rystende innsikt i en mishandlers tankegang----og offerets. Sabla bra skrevet!!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Helt enig med deg, den er veldig bra, selv om Hanne-Vibeke Holst visstnok ikke er helt stueren alle steder i Danmark. Hun når vel for mange til det. Les oppfølgeren, "Dronningofferet" hvis du ikke har gjort det alt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nå har jeg gjort det med. Men jeg må si jeg likte Kronprinsessen og Kongemordet best. Jeg vet ikke hva det er med Dronningofferet, men den ga ikke den samme gjenklangen i meg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

har avsluttet Dronningofferet i dag. Det er tre helt ulike bøker. Dronningofferet ble mye mer krim enn i de andre.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den er vel også den eneste av dem der jeg ble opptatt av hvordan det skulle slutte, og gjettet (rett) om det etter noen få sider.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Og nå er jeg midt i boka, Beate. Dette er bra!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den boka er utrolig fin, gripende og brutal. Har lest hele trilogien i den serien, alle bøkene er spennende og veldig forskjellige. Kan anbefalses! Som en liten apropos, så så jeg de 2 siste episodene av denne serien på dansk tv i sommer, var imponert av den også.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, jeg skal holde øynene oppe for dem, og også andre bøker av forfatteren. Det jeg lurer litt på er om et vil være litt kjedelig å lese den første i serien, da jeg jo vet mye av hva den handlet om? Vanligvis gjør ikke det meg så mye, men akkurat her tror jeg allikevel jeg skal gi meg i kast med bok tre i stedet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

leste litt om boka nå, skjønner at det det er en oppfølger til tv-serien om "Kronprinsessen"- svensk tv-serie for noen år siden. Jeg var hekta (det var tiden før jeg falt av det å følge med på serier. Jeg skal def. prøve å få lest kongemordet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja! Gleder meg til å høre hva du synes.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Morten JensenSissel ElisabethJanne BrovoldToneMarie ØstvoldAmanda AHilde H  HelsethKarin BergTone SundlandAnne Berit GrønbechtuhamreLibraritas vJulie StensethTorMonica CarlsenSynnøve H HoelDolly Duckhenrik erfjordTorill Elisabeth RevheimHildeE .LilleviSiv Årdaltove NessmoiraTanteMamieBeathe SolbergLene AndresenBerit RMarianne AugustaHarald KHeidiNinaOleMarit HåverstadVegard Nordin LøvåHegeGodemineVibekeSolgunnTove