Det er helt riktig.
Dette er ikke glemt, men har havnet i den vanskelige kategorien av ting som er mulige å gjøre, men som kanskje ville styre nettstedet i en uforutsett retning.
Som du kanskje ser, så har vi begynt å få lister over "Bøker til salgs", tråder om "Er det noen som har denne boka til salgs" og lignende.
Dette er det forsåvidt ingenting i veien for, men jeg har med tiden blitt litt bekymret over om dette nettstedet skulle få mer fokus på kjøp/salg/bytte enn det med lesing og deling av leseopplevelser.
Kanskje bekymringen er grunnløs, men jeg har ikke klart å riste den av meg.
Ja, denne likte jeg selv om jeg litt motvillig plukket den opp. Morsom og godt oversatt! Kom kjapt og godt i gang, syns den falt litt sammen mot slutten. Eller forsvant litt for mange lysår unna, da. ;-)
Han var nitten. Han hadde langt, fett hår og enorme kinnskjegg med frokostrester i. Da han var yngre hadde han hatt kviser. De var borte nå, men hadde etterlatt hull. Derav kallenavnet. Ansiktet hans så ut som overfalten av månen. Han hadde hjernen til en dobørste. Mamma,pappa og jeg var fullstendig enige om dette. Men Becky syntes han var Guds Gave til Kvinnen.
En av mine kjæreste bokminner fra barndommen også. Mitt eksemplar har tydelige tegn på slitasje og jeg har fargelagt alle illustrasjonene.
Jeg syns også bøker uten illustrasjoner kan være vakre. Det forskjell på bakgrunn, og det er forskjell på bokstaver.
Mandag 4. april skal "de tre store", Gyldendal, Aschehoug og Cappelen Damm, lansere en ny e-bokløsning som de kaller Bokskya.
Mange små forlag klager og kaller det en råtten deal. Hvorfor er jeg ikke overrasket?
Nesten litt synd at klagekoret ledes ann av kranglefanten Arve Juritzen, men Schibsted, Vigmostad & Bjørke, Press, Samlaget, Juritzen, Bazar, Vega, Spartacus, Kagge, Pantagruel og Piratforlaget er heller ikke med på avtalen.
Hva synes dere?
Edit: glemte link. Fra Aftenposten
Har deaktivert disse kontoene.
Det er fordi isbn-nummeret er teknisk gyldig, men vi ikke har boka i databasen.
Isbn-nummere har en innebygd sjekksum som gjør at man kan regne seg fram til om en ti eller tretten siffer lang tallsekvens faktisk er et gyldig isbn-nummer.
Vi oppgir at nummeret er teknisk gyldig slik at man skal slippe å lure på om man skrev rett nummer.
Da er lenker oppe; f.eks her: http://bokelskere.no/folk/ingvar-ambjoernsen/1395090/
Enig i at slutten ikke var så bra, men det var ikke resten heller, synes jeg da.
Min verste leseropplevelse i så måte var siste bok i en sci-fi serie som hadde holdt imponerende høyt nivå gjennom 4 bøker. Det var Alastair Reynolds' Revelation Space bøker. Men helt på slutten av 4 og siste bok i syklusen virket det som den godeste Reynolds ble rammet av den mest iherdige, blodtørstige ryddemani jeg har sett. Alle hovedrollene minus kanskje et par ble ryddet av veien i det siste kapittelet. Ganske krampeaktig og unødvendig.
Nei, om boka.
Jeg tror ikke jeg undervurderer deg. Men det ser ut som du forveksler uttalelser om bøker som uttalelser om lesere. Hvorfor ellers ville du lese "en nokså grov undervurdering av andre lesere" inn i det Heidi Terese skriver? Det handler ikke om hvordan du eller jeg som lesere blir påvirket, men hva en "unøyansert" bok kan gjøre for å påvirke lesere generelt som gruppe. Det at diskusjonen uavlatelig blir dratt ned på individnivå kan jeg ikke se fører noe positivt med seg.
Jeg opplever forøvrig at du forsøker å stemple innlegget mitt som irrelevant i denne diskusjonen, og det på en utidig måte som ikke hører hjemme i en voksen diskusjon. Fx med denne setningen: "DENNE diskusjonen foregår på et annet plan, men det ser du kanskje ikke?" Dette er unødvendig hersketeknikk.
Dobbelsjekk gjerne om du har oppgitt rett e-postadresse.
Det jeg ser som problemet med det du sier her Rose-Marie, er at du trekker paralell mellom det å kritisere bøker, og det å kritisere de som leser de bøkene. Men det er jo to totalt forskjellige syssler.
Hvis vi ikke kan kritisere en bok uten at de som uforbeholdent liker den boka tar seg nær av det, da kan vi jo ikke snakke om bøker i det hele tatt, annet enn helt overfladisk.
Jeg tror det muligens har vært en tendens her på bokelskere i det siste at kritikk av bøker, eller en genre leses som kritikk av lesere av de bøkene eller genrene. Og det er totalt unødvendig.
Er det forresten pussig at vi identifiserer oss såpass sterkt med det vi leser? Jeg ser for meg at et utsagn som det som startet denne tråden, (eller den forrige relaterte) knyttet til andre kulturuttrykk som film eller musikk neppe hadde forårsaket like mye engasjement. Hvis jeg fx ikke liker Death Metall eller actionfilmer, og sier at det velger jeg bort, eller jeg opplever listepop eller romatiske kommedier som alt for kommersielt, så det gidder jeg ikke å høre/se på. Så er det helt legitimt, og jeg kan ikke se for meg at noen så mye som løfter på øyenbrynet over det. Men hvis jeg sier noe tilsvarende om litteratur, så tas det som et angrep på de som liker de bøkene jeg velger bort.
Ingen spesiell grunn til dette, det er vel ikke så mye i veien for å sette opp lenker til dem også.
Tar gjerne i mot synspunkter på dette :-)
Nei, ikke like hårete, men det er litt mer krevende man skulle tro.
Databasen vet sist gang man logget inn med brukernavn og passord. Men når man gjør dette forblir man innlogget i forholdsvis lang tid.
Vi holder ikke styr på hver eneste gang når innloggede medlemmer kommer innom, og det er sikkert det du spør om.
Vi kunne begynt å følge med på dette, og hatt slik enkelte andre nettsteder har; "André var sist sett her inne for 10 minutter siden". Men jeg har ikke helt god magefølelse med dette.
En ting er de som registrerer seg, også ikke gjør så mye mer. En annen ting er "gamle" brukere som blir borte. Det bekymrer meg litt mer.
Nå vil ikke de "aktivitetstallene" jeg tenker på gi oss detaljerte data på hvem som sletter profilen sin eller blir inaktive, eller hvorfor. Men det kan gi oss en indikasjon på om vi har noe å bekymre seg over eller ikke. Men nå ser det ut til at det kan bli vanskelig å dra ut disse datane, så foreløpig blir det en ganske akademisk problemstilling.
Det at sletting fører til tap av stjerner skiter jeg egentlig i. Jeg tror egentlig bokelskere hadde vært mye bedre uten disse stjernene.
Jeg tror du misforstår. Jeg tenkte ikke på aktivitetstall for hver enkelt bruker, men et tall på fx hvor mange brukere som hadde vært aktive (enten gjort noe i boksamlinga si, eller deltatt i diskusjoner el.l.) den siste mnd/uka/halvåret.
Det ville gitt en liten indikasjon på aktivitsnivået på bokelskere generelt. Jeg ser jo at medlemstallet stiger jevnt og trutt, og det er fint. Men hvor mange mister vi? Jeg tror det er mange kontoer som ikke har blitt gjort noe med på månedsvis, og hvor mange er det iforhold til nyrekruteringen fx. Det synes jeg hadde vært svært interesant å vite.
Det hjelper jo ikke å meske seg med at vi er over 10.000 brukere og over 100 nye brukere hver mnd. hvis det viser seg at 99% av kontoene er innaktive og 200 brukere "faller ut" hver uke. Nå håper og tror jeg ikke at det er tilfellet, men hvorfor ikke være velinformert hvis det er mulig?
Ok, takk for svar! Skjønner det ville blitt komplisert. (Men jeg lever i håpet).