Mandag 4. april skal "de tre store", Gyldendal, Aschehoug og Cappelen Damm, lansere en ny e-bokløsning som de kaller Bokskya.
Mange små forlag klager og kaller det en råtten deal. Hvorfor er jeg ikke overrasket? Nesten litt synd at klagekoret ledes ann av kranglefanten Arve Juritzen, men Schibsted, Vigmostad & Bjørke, Press, Samlaget, Juritzen, Bazar, Vega, Spartacus, Kagge, Pantagruel og Piratforlaget er heller ikke med på avtalen.

Hva synes dere?

Edit: glemte link. Fra Aftenposten

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Det må vel være greiere å samle seg om et format i stedet for mange små? Men uansett så er de store kanskje for store, når de både har forlagene, kjedebutikker, bokklubber og distrubusjonen av bøker... det er ikke lett for de mindre forlagene å nå gjennom da.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er nettopp det, dette er ikke primært ett forsøk på å lansere e-bøker i Norge. Dette er ett forsøk på å lansere e-bøker i Norge på en slik måte at de store forlagene beskytter fortjenesten de har fra bokhandlerne... som de eier. Så det er neppe positivt for e-bøker, små forlag eller oss som eier kindle.

Selv om, dette også representerer en mulighet for de små forlagene til å koke i hop sin egen løsning og bare gjøre norske e-bøker billigere, bedre og lettere tilgjengelig. Det er neppe enkelt, men det er en mulighet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Eg skjønner ikkje at ikkje konkurransetilsynet kan få opp auga for kva som skjer, før vi sitt igjen med ein bokhandlarar som bare består av "bestselgjarar".

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det er vanskelig å være overraska. Der kapitalen rår, er det fint lite moral og etikk.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

OleRufsetufsaBård StøreTheaTrude JensenSolConnieEli HagelundPer LundKjersti SJulie StensethTor-Arne JensenStig TTone SundlandAnn ChristinPiippokattaVidar RingstrømGunillaRandiAMorten MüllerTorill RevheimMarianne AugustasiljehusmorSynnøve H HoelJBHarald KVariosaAvaInger-LiseHelena EAstrid Terese Bjorland SkjeggerudBeate KristinAlice NordliHanne Kvernmo RyeTone HKirsten LundNina M. Haugan FinnsonRisRosOgKlagingRuneFrode Tangen