Jeg rakk akkurat å bli ferdig med Kruttårnet av Jens Bjørneboe. Også leser jeg en bok om norsk middelalder av Sverre Bagge, pluss at jeg smugleser litt i Det annet kjønn av Beauvoir.
Jeg forstår ikke helt hvorfor ikke skjønnlitteratur kan være en beskrivelse av virkeligheten, eller hvorfor den ikke kan hjelpe oss til å tolke vår egen fortid eller samtid. Jeg anser det som en av skjønnlitteraturens viktigste oppgaver. Og på mange måter tror jeg skjønnlitteratur er bedre egnet enn faglitteratur til å hjelpe oss i livets motbakker og forholde oss til mennesker, gjøre oss til samfunnsbevisste og ansvarlige borgere osv. Man snakker jo ofte om klassikerne som "dannelseslitteratur".
At det store flertall av oss leser mye mer skjønnlitteratur enn faglitteratur overrasker meg overhodet ikke, ikke greier jeg å bli så veldig forarget over det heller. Det virker det som du gjør og det engasjementet anbefaler jeg deg å bruke til noe positivt.
Å lese bøker er vel for mange en aktivitet de bedriver på fritiden, en rekresajon. Og man leser av lyst, ikke av plikt. Så da er det vel ganske naturlig at man velger å lese ting som intereserer og underholder en. Om man hadde fått betalt for å lese så kanskje man hadde lest mer faglitteratur? Men da hadde det vel ikke vært så gøy?
Hør, hør! Det eneste fornuftige er å overse slikt.
Joda, takk for anbefaling! Jeg har jo tenkt til å lese alle de bøkene på et eller annet tidspunkt også. Og der er jo ganske mange andre klassikere og gode bøker jeg vet om som ikke er på lista mi. Disse er liksom destilerte klassikere, som jeg både vet er bra og som jeg har lyst til å lese.
Kanskje jeg burde lage en liste til, gode bøker jeg antagleigvis ikke kommer til å lese?
Fader ass! Knausgård altså!
Jeg hadde bestemt meg for å ikke lese Min kamp XXX. Også sender P2 - Verdt å lese den, lest av forfatteren. Jeg slo på radioen etter at programmet hadde begynt og var ikke forberedt, og før jeg visste ordet av det så hadde den sugerende sørlandsdialekten sugd meg inn i opplesningen.
Fillern også! Et lite svakt øyeblikk :/
Jeg skjønner hva du mener, og har konkrete planer om en løsning for dette.
God idé, jeg legger denne inn i lista mi.
Grunnen til at dette ikke er et valg er at svært få legger inn nøyaktig lesedato, og at vi da rett og slett mangler tall å sortere etter.
What he said!
En liten ide ift. rekrutering. Hva med å ha en symbolsk belønning for å verve/invitere brukere til bokelskere? Om ikke annet så en synlig statistikk på hvor mange man har invitert, og hvor mange av de som faktisk har registrert seg.
Jeg ble litt skuffet først, for det så ikke ut til å være en eneste bok under 129,-. Men hvis man bare søker litt utover i de 58 sidene (med 10 bøker på hver side) så dukker det opp billigere bøker.
Gleder meg til kamp-scenene. Gode sci-fi forfattere bør kunne skildre fengende action da.
Hehe... you don't aprove? Tror du bare har komplekser mot blondinger jeg ;]
Neida, jeg var vel bare i et kontroversielt humør tror jeg, og gadd ikke å skryte på meg Mor Theresa eller Marcel Proust eller noe sånt strebersk.
Jøss, kult!
Bra jobba!
Jeg vil på det sterkeste anbefale Finn Skårderud. Han er lege, psykiater og professor, med stor ekspertise på spiseforstyrrelser. Jeg har bare lest Uro. Det er en veldig god bok som tar for seg psykiske lidleser, deriblant spiseforstyrrelser, og den mennesklige situasjon i et kulturelt og meningsfylt perspektiv.
Han har skrevet mye annet om spiseforstyrrelser, av dette tror jeg Sterk/svak, Håndboken om spiseforstyrrelser er en trygg anbefaling.
Har fikset en feil som gjorde at private post-tråder med mer enn femti meldinger i oppførte seg merkelig.
Feilen har gjort at tre bokelskere har fått beskjed om ny post men ikke kunnet se melding 51 i korrespondansen.
Dette er nå fikset.
Nå viser også antallet uleste meldinger man har ved siden av konvolutten oppe i høyre hjørne, i tillegg til i tittelfeltet på sider.
Åh, ja! Anbefaler Tordivelen flyr i skumringen av Maria Gripe.
Slapp av! Du fremstår slett ikke som smartass ;)
Mer som ubegripelig.
Jeg vil slå et slag for Earthsea serien. Ursula LeGuin skriver på en lyrisk måte som både drar inn og utfordrer leseren samtidig. Jeg tror også disse bøkene har noe å gi til både unge og mer voksne lesere.
--SPOILER--
Og den første boka i serien har et tema som er veldig passende som konfirmasjonsgave synes jeg, nemlig en svært begavet men kanskje overmodig ung mann som blir testet og overkommer prøvelser. Samtidig blir han konfrontert med mørke sider av seg selv og overkommer eller forsoner seg med dem.