jeg har lest himmelstøv av Mariangela Johansen Cacace men kunne tenkt meg og fordype meg litt mer. Noen som har noen gode bøker og anbefalle..?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 9 svar.

Stavanger bibliotek har ei særemneliste over ulike temaer: her er bøker om spiseforstyrrelser: Susanne Agerholm: Hvitt porselen Cecilie Biermann: Sweetmint Mette Karlsvik: Vindauga I matsalen vender mot fjorden Jenefer Shute: Naturlig størrelse
Ragnfrid Trohaug: Frå null til to Kjersti Scheen: Månefeen

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kanskje ikkje heilt relevant, men godt lesestoff i alle fall: I Bente Clods trilogi Englekraft/I vilden sky/Himmelfall er eitt av fleire tema spiseforstyrringar.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leste "Perfekte jenter, magre liv. Om å hate seg selv og kroppen sin" i vinter. Anbefales!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Wasted av Marya Hornbacker

Wintergirls av Laurie Halse Anderson

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, det har jeg. Jeg vil anbefale Månefeen og Gal-jeg?

Den siste boka har jeg ikke lest, men har blitt anbefalt den på det sterkeste av venner og (u)kjente.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg vil på det sterkeste anbefale Finn Skårderud. Han er lege, psykiater og professor, med stor ekspertise på spiseforstyrrelser. Jeg har bare lest Uro. Det er en veldig god bok som tar for seg psykiske lidleser, deriblant spiseforstyrrelser, og den mennesklige situasjon i et kulturelt og meningsfylt perspektiv.

Han har skrevet mye annet om spiseforstyrrelser, av dette tror jeg Sterk/svak, Håndboken om spiseforstyrrelser er en trygg anbefaling.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Anbefaler "Stalins kyr" av Sofi Oksanen, den handler mye om spiseforstyrrelser. En forfatter som er ganske aktuell nå siden hun vant Nordisk Råds Litteraturpris med boka "Utrenskning". Boka "Stalins kyr" var den første hun skrev.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Leste akkurat Vinterjenter, en sterk roman om spiseforstyrrelser. Det er en ungdomsbok. Her kan du lese mer om den (fra bloggen min):

http://knirk.wordpress.com/2010/04/13/vinterjenter/

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hva med Noe i meg er sterkere enn jeg av Astrid Høgevold? Forfatteren forteller sin egen historie om kampen mot anoreksi.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Helena EKirsten LundJulie StensethBerit B LieTor-Arne JensenBenteHilde H HelsethPiippokattaBeathe SolbergAnnaStig TCamillaMathiasAina LøhreTuridmajaTine SundalPirelliAnne-Stine Ruud HusevågFriskusenBerit RBente L.Hilde Merete GjessingHanne Kvernmo RyeEirin EftevandLinda NyrudEgil StangelandHarald Kmay britt FagertveitVegard Nordin LøvåAkima MontgomeryCarine OlsrødNicolai Alexander StyveMai-Britt GrøsfjeldHeidi LRufsetufsaBertyritaolineSolMarit AamdalIngunn S