Jeg leste nettopp boken, og syntes den var utrolig kjedelig. Har ikke sett serien på tv, får se hvordan den er kanskje.. ;)
Forfatteren har mye å by på: Gode karakterskildringer, viktige tema om kvinners forhold til kropp, seksualitet, kunstfeltet og mennene der, skam! hun klarer å skrive godt om skam, den er romantisk uten å kategorisere folk som homo eller hetero, og har til tider gnistrende gode passasjer.
Har skrevet mer om boka her: http://knirk.no/2011/10/torst-ellisiv-lindkvist/
Det er nok helt klart mye vi ikke vet om våre nærmeste men som du sier så er det nok ikke så mange det skaper store avstander mellom. Jeg har vel lest 77 bøker så langt i år og denne står fortsatt frem som en av mine favoritter :)
En liten smakebit fra denne lørdagens "Bli kjent med intervju" av Beate Lill:
Bokbloggen min ble opprettet for 2 år siden, egentlig som et innfall og ikke så veldig planlagt. Behovet mitt for å skrive hadde meldt seg igjen etter at jeg hadde avsluttet en annen blogg, og jeg hadde lyst til å ha en oversikt over bøkene jeg leste i løpet av et år. Så jeg har kombinert to av mine store interesser i denne bokbloggen: lesing og skriving!
Det kunne vært veldig makabert, men måten historien er skrevet på gjør det ikke sånn ekkelt makabert. Det er vanskelig å forklare syntes jeg.
Boka er fra 1983 og handler om Michael K som vandrer med sin mor for å følge henne til den delen av Sør Afrika hvor hun ble født. Hun dør på veien, og Michael blir for første gang overlatt til seg selv. Det er borgerkrig i landet, handlingen er lagt til -70/-80 tallet.
Michael K er et menneske som man ikke legger merke til. Han er en enkel sjel, han ses på som en som ikke passer inn, en idiot. Selv vil han ikke være til bry, han ønsker ikke kontakt med andre mennsker. Han vil leve i verdighet og dyrke jorda. Hvilke odds har han for å klare det i et land i krig? Det er kaos overalt hvor han vandrer og omverdnen preges av hat. Michael K er en fredlig mann. Boka handler om hvordan menneskets åndelige side lever uavhengig av den politiske og sosiale realismen. Men til slutt vil det kollidere, vil det ikke? Kan Michael K leve et liv som han ønsker, uten å være til bry for noen, eller vil samfunnet til slutt finne ham, forklare ham? Boka handler om hvilke historier vi forteller om oss selv, og ikke minst hva slags historier andre kler våre liv med.
Jeg har skrevet mer her: http://knirk.no/2011/09/life-times-of-michael-k-j-m-coetzee/
Jeg synes den var hakket for tilfeldig, og veldig rar. Ikke Hagerups sin beste, men heller ikke dårlig.
Denne synes jeg var gørr kjedelig. Ikke noe nytt under sola, alle tipsene finner du i ukeblader. Dessuten tror jeg ikke på forfatteren. Jeg tror hun har konstruert det hele for å lage en bestselger. Så jeg er ikke positiv! Se gjerne mer her: http://knirk.no/2011/10/oppdatering/
Nei, denne synes jeg var for rip-off av Rowling og Lewis. Lite original og jeg kjedet meg. Men 11 åringen min likte den godt!
Han skriver godt; et vart og overraskende sart bilde av en ung gutt, Bentz. Som med mange andre norske debutanter synes jeg at Leirvik bruker for mange ord på å skulle bevise at han kan skrive. Dette gjør at jeg kjeder meg når jeg egentlig ikke burde ha gjort det. Et repetativt og for ‘flinkt’ språk ødelegger for innholdet.
Jeg trodde jeg skulle lese en uskyldig ungdomsbok, og ble tatt på senga av hvor uhyggelig og pulserende jævlig den er. Jeg har ikke lest Rosenløw Eeg før, og jeg må si han skriver svært godt. Det er lenge siden jeg har blitt så oppslukt av en bok, og det er lenge siden ….. veeeeldig lenge siden… jeg har følt uhyggen krype nedover ryggen når jeg leser. Da jeg var ferdig med boka var jeg skjelven. Ikke oppbyggelig ungdomslitteratur akkurat, men helt innafor. Paranoid, psykologisk thriller. Heldigvis synes jeg løsningen var litt søkt og rotete, så da ble det litt lettere å bære uhyggen.
Jeg har skrevet om den her: http://knirk.no/2011/09/alt-annet-enn-pensum-harald-rosenlow-eeg/
He, he. Spørsmålet er vel heller: Hva er for mange bøker? Finnes det en grense? Jeg tror ikke det.
Ta en titt på Norske romanserier og Norske series sider - der finnes serier fra hele perioden. Du får den første boken gratis så kan du se hva du liker!
Jeg leste nylig en bok der en av personene ved et par anledninger ble nevnt med feil navn og et par replikker hadde feil avsender. Slikt må jeg innrømme at irriterer meg.
Bli kjent med Eva:"Eg er ein bergensbasert bibliotekar sånn midt i 40-åra"
Jeg er kjempeglad i denne boken! Jeg leser 2'eren nå, og kaster ikke bort et sekund!
Den hvite dronningen er en spennende og interessant roman for dem som er glade i historiske romaner med rojalistisk innhold og en god dose renkespill og kjærlighet. Jeg koste meg.
Og han var jo en dyktig forfatter. Jeg skulle gjerne ha lest alt han har skrevet.