Dette var ikke som forventet. Jeg er ikke så glad i bøker som handler om parallelle univers, tidsreiser osv. Her ble det alt for mange universer å forholde seg til og jeg skjønte ikke helt hvordan man hoppet fra univers til univers og klarte ikke relaterer til karakterene godt nok. Hvis du ikke er veldig glad i bøker om parallelle univers of Science Fiction så kan du godt la være å lese denne boken.
En veldig lettlest YA bok som er en prequel til "Northern Lights" trilogien. Boken har en ganske myk start, men det er også nødvendig for å bli ordentlig godt kjent med hovedkarakterene i boken som er Malcolm og Alice. Historien begynner også ganske uskyldig og blir selvfølgelig mer og mer komplisert til det tar helt av! Denne boken har alt man trenger for en YA fantasi bok. Anbefales.
Denne første boken i Rain Wild Chronicles er veldig interessant og bra, men når ikke helt opp til Hobb standard som forventningene etter Farseer trilogien. Når det er sagt så er den veldig underholdende og man kan sympatisere/empatisere med karakterene i boken. Drager er selvopptatte og ufordragelige (det er drage i det ordet) vesen. De ser på mennesker som små ubetydelige (irriterende kommuniserende) insekter. Freden mellom dragene og menneskene er syltynn og det er opp til dragepasserne fra Rain Wilds å stelle, jakte for og mate de vanskeligstilte dragene som har blitt etterlatt av Tintaglia etter at disse dragene ikke har utviklet seg helt som forventet. Det er utfordrende å tilfredstille vanskeligstilte drager og det blir mange hindre på deres vei nordover for å finne den tapte Elderlings byen Kelsingra. Et nytt spennende eventyr som er verdt å få med seg.
Inspirert av kinesisk og japansk kultur og historie. Denne boken er brutal. Det er som i en animè når alt er håpløst og man er så nær bristepunktet. Heltinnen er en overraskende elendig helt. Det er ikke bare hindringer som blir satt opp langs hennes vei, men hun får nesten aldri sjansen til å vise sine evner. Hun tar også overraskende dårlige valg (synes jeg) og det kan være irriterende når man ikke er enig med hovedkarakteren, men det er også veldig fascinerende å se hvordan i all verden denne historien kan ende. Anbefales hvis man liker asiatisk kulturhistorie, animè og politiske intriger.
Denne påsken skal jeg lese Monica Kristensens Svalbard serie, har allerede lest de 2 første og har såvitt startet på den tredje, Operasjon Fritham. Denne og den femte, Ekspedisjonen er lånt på biblioteket, mens bok 4 Den døde i Barentsburg har jeg selv. Bestemte meg for å lese disse denne påsken. I tillegg har jeg en bok med 10 skrekknoveller, De odöda - skräcknoveller på svensk. 8 av forfatterne er svenske og de 2 siste er Lovecraft og Edgar Allan Poe.
Wladimir Kaminer er ikke "opprinnelig" tysk, men skriver på tysk med et skråblikk på det tyske samfunnet som innvandrer til Tyskland. Har ikke lest oversettelsene hans til norsk og vet ikke om alle bøkene hans er oversatt, men "Russendisko" er en god bok med mye humor, men likevel alvor. Ble filmatisert i 2012. Verdt å lese, I hvert fall den tyske versjonen.
Denne japansk/kinesiske inspirerte boken er en reise til gudenes verden. Vi følger en ung heltinne på hennes livsvei til å være denne verdens redning og ødeleggelse. Det er vanskelig å legge fra seg boken og det er veldig enktelt å ha empati med hovedkarakteren. Her kan man virkelig drømme seg bort fra side til side.
Denne siste boken i triologien er mye bedre enn forventet. Jeg ble veldig skuffet over bok nr 2, da hovedkarakteren fra bok nr 1 ikke var i den og boken handlet for det meste om politikk og krig. Noe som blir merforståelig i den tredje boken, ettersom handlingen legger til rette for konsekvensene/utfallet av det politiske spillet som vi fikk se i bok nr. 2. En god slutt, på en litt spesielle SciFi historie, men tenker fortsatt at jeg kunne klart meg uten bok nr. 2.
Dette skal vistnok være en grøsser klassiker og "must read". Men jeg må innrømme at jeg (endelig) begynner å bli lei epidemier/pandemier, og har i utganspunktet ikke vært noe særlig glad i "Zombie"-bøker. Riktignok er den litt annerledes i at det er en speidertropp ute på en øde øy og de praktisk talt "snubler" over en infisert person, men vet selvfølgelig ikke at denne personen er infisert. Ting baller på seg og det parasitiske viruset sprer seg fort.
Jeg liker øyeblikkelig karakteren Ahren. Det er en klassisk fantasifortelling om hvordan Ahren klarer å overkomme livets vanskeligheter. Etterhvert blir vi introdusert til en tradisjonell kamp mellom mørke og lyse krefter, og det viser seg at denne verdens historie er i ferd med å gjentas. Noe mørkt og forferdelig skal oppstå og for å balansere det hele må vi ha en helt som skal drive mørket vekk med sitt indre lys. Det er muligens litt vel oppbrukt, om man da har lest mye klassisk fantasi, men samtidig er den også annerledes nok til å holde meg interessert. Boken er lettlest og underholdende.
Hadde sikkert vært litt mer skummelt hvis jeg hadde vært livredd for rotter. Det var ekkelt, men ikke slik at jeg synes det var noe særlig grøsseraktig. Hadde også vært mye bedre om vi hadde kunne forholde oss til en karakter/en historie, men det var som en samling noveller som handlet om en "rotteepidemi" i London. Helt klart inspirert av problemet med rotter i London når det er mye søppel og forurensning.
Har lagt den til mine egne lister, og har bestemt meg for å lese denne lista i rekkefølge, har allerede første boka klar, Set in a school Justin Evans - The White Devil.
Blir ikke i rekkefølge likevel, siden det kommer 6 nye bøker i en favoritt serie i Januar med 5 til i Mars og de passer til minst 3 punkter på lista (8. 51 & 52). Har lagt til 3 bøker så langt.
Fant en liste for 2021 idag. Har første bok klar allerede, 1 Set in a School.
24/11 Av 12 bøker så langt har 8 av dem i hovedsak blåe cover.
24/11 La nettopp til 2 bøker til, begge med blåe covere.
Jeg er stor fan av forfatten Maria V. Snyder, og jeg kan forstå hvorfor hun vil tilbake til Yelena og Valek i en verden som er preget av politisk ustabilhet og stadig vekk er på randen av krig. Yelena, har den vanskelige oppgaven å være ambassadør for fred og hennes elskede, Valek som er kommandøren's leiemorder, må ta flere vanskelige valg. Jeg har dessverre mistet litt stemningen for disse bøkene. Jeg tror det er fordi at jeg har lagt disse karakterene bak meg og jeg var fornøyd med hvordan den historien endte for heltinnen Yelena. Så, det å blåse liv i disse karakterene er vanskelig. Til tross for disse reservasjonene så er bøkene underholdene og er relativt lettleste, så for enhver "completionist" er det verdt å lese de.
Jeg har ikke hørt eller sett noe fra Christiopher Paolini siden "Eragon", men han skuffer ikke med denne boken. Dette er ikke en YA bok og forfatten beviser at han kan skrive for voksne lesere også. Handlingen er som mange Sci-Fi historier, menneskets eksistens står på spill, men ved et tilfeldig sammentreff så har også menneskeheten snublet over et noe ukonvesjonelt våpen som kan brukes mot den trusselen som vi egentlig ikke viste om tidligere (for så klart så klarte vi også å "vekke til live" disse monstrene som ønsker å utrydde oss). Dette er bare noe av handlingen, som er mesterlig utført i en egen stil. Jeg trekker litt ned på terningen fordi jeg synes at historien var litt for lang og som i mange Sci-Fi historier er det mange tråder å følge. Den beste karakteren i boken er "Gregorovich" som er en "ships-mind", som har grav-humor og selv-ironi som man bare kan se så godt for seg. Det blir enda bedre av å høre på lydboken (på engelsk), lest av Jennifer Hale. Hun er veldig flink med innlevelse og stemmer. Hvis du elsker Sci-Fi, så er dette boken for deg.