Er det flere enn meg som gleder seg til påske og krim?

Har dere noen godbiter planlagt allerede, kanskje?
Jeg har Iskald av Agnes Lovise Matre liggende klar (Spørs om jeg klarer å holde meg til påsken...). Etter den skal jeg lese Kameleonmenneskene av Hans Olav Lahlum. Det er neste bok ut i K2 & Patricia-serien for min del. Skikkelig kosekrim, synes jeg!

Hvis disse blir lest ut, og jeg trenger mer før påsken er omme, da tror jeg at jeg finner en thriller a la Harlan Coben til slutt. - Men er åpen for tips.

Hva skal dere lese i påsken i år?

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Viser 8 svar.

Denne påsken skal jeg lese Monica Kristensens Svalbard serie, har allerede lest de 2 første og har såvitt startet på den tredje, Operasjon Fritham. Denne og den femte, Ekspedisjonen er lånt på biblioteket, mens bok 4 Den døde i Barentsburg har jeg selv. Bestemte meg for å lese disse denne påsken. I tillegg har jeg en bok med 10 skrekknoveller, De odöda - skräcknoveller på svensk. 8 av forfatterne er svenske og de 2 siste er Lovecraft og Edgar Allan Poe.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg leser mindre krim enn før, er litt lei av disse heltene i uendelige krimserier. Synes bøkene ofte blir veldig like, og at variasjonen ofte består i hvordan forfatteren klarer å skildre bestialske detaljer.

Men i påska må det være krim. Ikkenoe som passer bedre som underholdning i solveggen eller foran peisen om kvelden.

Så jeg skal på biblioteket i ettermiddag, der jeg håper å finne den nyeste av min favoritt Yrsa Sigurdardottir: De tause.
Jeg ska også kikke etter Elskede barn av Romy Hausmann. Den er vel mer en psykologisk thriller, tror jeg, enn egentlig krim. Men det funker også.
Ellers har mannen i huset Speilmannen av Kepler liggende. Kepler er også en favoritt innen krimsjangeren, så denne vil jeg også lese.

Det kan fort ligge an til å bli en bra påske på lesefronten :-)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Påskekrimmen min blir i år to bøker, begge tilfeldigvis på svensk. Den første er Marta sover av den tyske forfatteren Romy Hausmann. Er nesten ferdig med Älskade barn av samme forfatter nå, og den er i hvert fall både spennende og finurlig :-).
Den andre, Ödesmark, er skrevet av en svensk forfatter som jeg også har lest før, nemlig Stina Jackson.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg leser nesten aldri krim og har aldri brydd meg om å lese "påskekrim". Men i år skal jeg gjøre et forsøk på å følge denne norske tradisjonen. Kom i snakk med en bibliotekar her om dagen og endte med å la meg overtale. Så i år skal jeg lese min første bok av Hans Olav Lahlum, nemlig Menneskefluene. Jeg fikk akkurat denne anbefalt da jeg sa jeg har kost meg med et par bøker av Agatha Christie.
Men så lurer jeg på, når leses påskekrimmen? Er det fra skjærtorsdag eller starter leseperioden allerede palmesøndagen?

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg for min del kommer i krimmodus når palmehelga kommer. Da blir det påskefølelse :-)

Men om jeg ikke holder på med noe bok, og jeg har ei spennende krimbok liggende, så er det ikke sikkert at jeg klarer å vente med å starte på den - og da kan det hende jeg begynner allerede i uka før påske.

Nå i år skal jeg imidlertid lese Et liv forbi av Helga Flatland før det blir krim. Har den liggende, og skal ta fatt i kveld.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja det blir veldig kjekt med påske og krim det gleder jeg med masse til. Jeg startet allerede med litt påskekrim eller krim Krittmannen av C.J Tudor som jeg likte middels vil jeg si. Ellers har jeg planlagt Agata Christie brevet som drepte, den forsvunne domprost og liket i biblioteket så dette blir spennende. :)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg leser så og si aldri krim. Ble lei etter å ha lest bare krim i flere år. MEN i påska må jeg lese krim og det må helst være Agatha Christie! Jeg foretrekker krim hvor man bruker hodet og ikke de med laboratorier og mye action.Har sju bøker av henne stående i hylla og plukker en av de for hvert år. Det går altså mange år mellom hver gang jeg leser boka og dermed husker jeg ikke alt som er skjedd! I år tenker jeg det må bli «Hvorfor spurte de ikke Evans». Den fikk jeg i ungdomsbokklubben i 1990, da jeg var 14 år. Tror kanskje ikke jeg har lest den etter den ene gangen, og det er 31 år siden.
Ellers skal jeg også lese diverse annet i påska. Jeg er blitt med på en «bokbingo»/påskebingo i regi av @snaplioteket (snap/instagram). Har ikke sett meg ut alt jeg skal lese der enda. Morsomt hvis fler blir med? Sjekk #snaplioteketspåskebingo på instagram. (Jeg står ikke bak kontoen, så dette er ikke reklame for meg selv).

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Det blir nok lesing av noe krim i påsken :) Hos meg så står bok nr. 4 av Emelie Schepp på planen; Broder Jakob. Det samme gjør Judasskuddet av Jørgen Jæger, Bristepunktet av Belinda Bauer og Skyggejegeren av Camilla Grebe.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Sist sett

Akima MontgomeryKnutMTanteMamiesveinVannflaskeHeidi HoltansvarteperStig THarald KJulie StensethTove Obrestad WøienmgeLailaPerSpelemannMcHempettGodeminePiippokattaReadninggirl30EvaAnn Helen ETone Maria JonassengretemorAstrid Terese Bjorland SkjeggerudalpakkaCecilie69RandiAEvaSynnøve H HoelLars MæhlumReidun GranbergLilleviBerit B LieNorahLise MuntheAnneWangMartaifartaHanne Kvernmo RyeBjørg L.Kristine LouiseEster S